Lexus GS Tillförlitlighet

Detta är lyxbilsdivisionen hos den japanska biltillverkaren Toyota. Lexus har rankats bland de 10 största japanska globala varumärkena när det gäller marknadsvärde. Lexus har sitt säte i Nagoya, Japan. Det är en mellanklassedan som säljs av Lexus, Toyotas premiumdivision. GS lanserades första gången 1991 som Toyota Aristo i Japan. Den är tänkt som en prestandasedan som konkurrerar i mellanklassegmentet och ligger mellan den kompakta IS och den stora LS.

Översikt

Lexus GS är en bakhjulsdriven lyxsalong och konkurrerar med Audi A6, BMW 5-serien, Mercedes E-klass och Jaguar XF. Det är ovanligt att den vanliga modellen är hybrid, medan konkurrenterna nästan uteslutande är beroende av dieselmotorer. Lanseringsmodellerna var utrustade med en fyrväxlad automatisk växellåda och en 3,0-liters rak sexmotor som delades med Toyota Supra. Två versioner av motorn erbjöds, en naturgasmotor med 230 hästkrafter eller en dubbelturboladdad motor med 280 hästkrafter.

Tillförlitlighet

Lexus gör anspråk på en eftertraktad plats i topp 10 i Reliability Index. GS presterar dock bara lite bättre än sin storebror LS; den är mindre tillförlitlig än en BMW 5-serie eller en Mercedes E-klass.

Säkerhet

Denna Lexus GS från 2020 erbjuder en bekväm körning och smidig hantering, samt en mängd olika standardiserade säkerhetsfunktioner. Infotainmentsystemets kontroller är dock distraherande, vilket sänker den till mitten av vår rankning av lyxiga mellanstora bilar. Men säkerhetsbetyg finns inte tillgängliga för denna.

Återförsäljningsvärde

Enligt dess prognostiserade 5-åriga avskrivningstakt kommer 2020 års Lexus GS 350 att förlora cirka 26 524 dollar från nypriset på cirka 53 048 dollar ner till 26 524 dollar.

  Dodge Avenger Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den förväntade underhålls- och reparationskostnaden för en Lexus GS 350 är 5 721 dollar. Detta är mycket lägre än den genomsnittliga kostnaden för lyxsedaner under det första decenniet.

VANLIGA FRÅGOR

Är Lexus GS en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Lexus GS är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lexus GS?

Lexus GS är en bil med 5 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Medelstora bilar

Vad är hästkrafterna i en Lexus GS och har den en turbo?

Lexus GS har 311 hästkrafter och ett vridmoment på 280 lb-ft. Motorn är en Premium Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,5 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i Lexus GS?

18,4 kubikfot ( 0,521 m3 )

Hur stor markfrigång har Lexus GS?

5,5 tum ( 13,97 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Lexus GS har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilket årsmodell av Lexus GS är mest pålitligt?

2016 års Lexus GS fick utmärkta betyg för tillförlitlighet. Enligt CR:s recension är den här modellen ett utmärkt val när det gäller lyx och kraft.

Hur länge håller en Lexus GS 350?

En Lexus håller mellan 250 000 och 300 000 år. Detta om den får regelbundet och korrekt underhåll och följer konservativa körvanor. En Lexus kan hålla mellan 17 och 20 år om den körs i genomsnitt 15 000 mil per år.

  Chevrolet Aveo Tillförlitlighet

Varför upphör Lexus med GS?

Yahoo Japan rapporterade först nyheten 2020 och en talesperson för Lexus bekräftade den för Car and Driver. Lexus skyller nedläggningen på långsam försäljning och nedgången i sedan-segmentet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts