Dodge Avenger Tillförlitlighet

Avenger är en 4-dörrars sedan som lades ned 2014, men den är ett bra alternativ som begagnad bil. Bilen hade många funktioner för sin kategori. Bilens utseende är också bra med sin långa front. Bilen är också bra när det gäller prestanda.

Översikt

Bilen är känd på grund av sin användning inom motorsporten. Den andra generationen hade många utrustningsnivåer och den hade också en snabb 3,6 L Pentastar V6-motor. Den har en 6-växlad automatisk eller 5-växlad manuell växellåda. Bilen har många funktioner med ett stort namn när det gäller säkerhet och tillförlitlighet.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet spelar stor roll när man köper en gammal bil. Dodge har aldrig varit det mest pålitliga märket, men det har förbättrat sin tillförlitlighet de senaste åren. Det finns med i Consumer Reports ranking över de tio mest tillförlitliga märkena. Avenger är ett gammalt men pålitligt alternativ.
Avenger har ett bra tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av Repairpal. Bilen ligger på plats 17 av 36 kompakta bilar. Avenger har en stor fördel i sin tillförlitlighet på grund av sin säkerhetsranking och låga underhållskostnad. Det är dock inte en skottsäker bil och den har förvisso en del mindre problem.

Säkerhet

Avenger presterade hyfsat i sina krocktester och fick det övergripande betyget ”Acceptabel” i krocktesterna. Bilen plockades in i ”Top Safety Pick” av IIHS på grund av sin goda säkerhet. Den har också bra förarassistansfunktioner som ABS, traktionskontroll, elektronisk stabilitet osv.

  Bentley Bentayga Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Dodge-bilar kostar vanligtvis inte mycket jämfört med importerade bilar. Delarna är lätt tillgängliga och de är dessutom billiga. Avenger är en gammal bil, så du måste köpa en bil i gott skick för att minimera dina kostnader för underhåll och reparationer. ändå har Avenger en genomsnittlig årlig underhållskostnad på 541 dollar, vilket är bra.

FAQ

Är Dodge Avenger en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Avenger är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Dodge Avenger?

Dodge Avenger är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Hur många hästkrafter har en Dodge Avenger och har den en turbo?

Dodge Avenger har 283 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en vanlig blyfri V-6-motor med en cylindervolym på 3,6 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Dodge Avenger?

13,5 kubikfot ( 0,382 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Avenger har 18 X 7 tums aluminiumhjul fram och 18 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Vilka problem har Dodge Avengers?

Det har rapporterats att Avengers med automatisk växellåda har haft problem med växellådan, bland annat inkonsekventa växlingsresponser och grov/irratisk växling. Problemet fanns både i modellerna för åren 1995-2000 och för åren 2008-2014. Det var dock ett stort problem för Dodge Avenger 2008.

Vad är den förväntade livslängden för en Dodge Avenger?

I genomsnitt håller en Dodge Avenger mellan 190 000 – 220 000 mil. Dodge Avenger måste tas till verkstaden cirka 0,26 gånger per kalenderår för oplanerade reparationer. Det finns en 11-procentig risk att den får ett allvarligt problem. Dessutom betalar Dodge Avenger-ägare i genomsnitt 542 dollar per år för reparationer.

  Dodge Charger Tillförlitlighet

Har Dodge Avengers problem med växellådan?

Detta är ett vanligt problem i bilar som är lätt att upptäcka. Transmissionsproblem i 2013 Dodge Avenger kan vara växlingsfördröjningar eller gnissel vid acceleration, att bilen skakar på vägarna, visslande ljud eller en brinnande lukt från under huven.

Varför lades Dodge Avenger ned?

Den här modellen rekommenderas inte på grund av dess låga Betyg. Dodge upphörde med Avenger från sitt vanliga produktutbud efter 2014. Den fanns dock fortfarande tillgänglig i dagligen uthyrningsflottor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts