Lexus NX Tillförlitlighet

Toyotas lyxdivision Lexus tillverkar den kompakta lyxiga crossover-SUV:n Lexus NX. Lyx och kraft är synonymt med Lexus-namnet runt om i världen. Den började tillverkas 2014 och har fortsatt på grund av sin positiva image och kundnöjdhet.

Översikt

I Europa är Lexus NX den mest sålda Lexusmodellen, och den är också den mest sålda lyxbilen i Ryssland. Denna 5-dörrars SUV är en klassisk lyx-SUV med ojämförbar komfort och hållbara egenskaper. En turboladdad fyrcylindrig direktinsprutningsmotor med fyra cylindrar och en cylindervolym på 2,0 liter driver fordonet. Med en topphastighet på 124 mph accelererar den här bilen från noll till 60 mph på bara 7 sekunder, vilket är ganska bra för en icke-sportsbil i den här klassen.

Tillförlitlighet

Lexus bilar rankas högt i de flesta välrenommerade konsumentrapporter, vilket visar på deras tillförlitlighet och hållbarhet. Lexusbilen kommer från en av de mest betrodda biltillverkarna, Toyota, som är känd för sina pålitliga motorer och högpresterande hantering och styrning. J.D Power förutspår att 2021 års NX kommer att få 81 av 100 poäng på tillförlitlighet.

Säkerhet

Oavsett fordonstyp är säkerheten av största vikt. När det gäller lyxbilar anses de i allmänhet vara säkrare, eftersom de har bättre säkerhetsfunktioner. Fem stjärnor är det högsta säkerhetsbetyg som Lexus NX 2021 får av National Highway Traffic Safety Administration.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden bestämmer värdet på ditt fordon efter en viss tid. Med andra ord visar den om fordonet behåller sitt värde eller inte. I Lexus NX:s fall beräknas den ha en värdeminskning på 45 % efter 5 år och ett minskat återförsäljningsvärde på cirka 23 982 dollar. Den är alltså ganska genomsnittlig när det gäller att hålla sitt värde.

Underhåll och reparation

Kostnaden för att underhålla och reparera en Lexus NX 300 under de första tio åren av ägande är cirka 7 136 dollar. I jämförelse är den genomsnittliga kostnaden per år för lyxiga SUV:er 8 324 dollar. Dessutom finns det en 20,47% chans att NX 300 kommer att behöva större reparationer under denna tid.

  Bentley Mulsanne Speed Tillförlitlighet

FAQ

Är NX en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

NX är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Lexus NX?

NX är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Vad är hästkrafterna i en NX och har den en turbo?

NX har 235 hästkrafter och ett vridmoment på 258 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,0 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Port/Direktinsprutning.

Hur stor markfrigång har NX?

6,9 tum ( 17,53 cm )

Vilken typ av hjul har den?

NX har 17 X 7 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Lexus NX?

Lexus är ett lyxmärke som du kan lita på för många år av pålitlig och lyxig körning. En Lexus håller i över 100 000 mil om den underhålls enligt tillverkarens rekommendationer. Den genomsnittliga livslängden för en Lexus är 250 000 till 300 000 mil.

Vad står NX för?

Smidig crossover. Enligt Lexus står namnet ”NX” för ”Nimble Crossover”.

Kommer Lexus NX 2022 att kräva premiumgas?

Lexus NX behöver blyfri premiumbensin när det är dags att tanka. För att se till att NX går smidigt och ger bästa möjliga prestanda bör du leta efter en oktantalklass på 91 eller högre. NX får inte innehålla mer än 15 procent etanol.

Är en Lexus bara en fin Toyota?

Många Lexusbilar är inte bara Toyotas. Även om de kan vara Toyotas är de flesta Lexusbilar helt annorlunda. De har olika motorer, fjädringssystem och körstilar. De är inte bara Toyotas, utan de är Lexusbilar. Du kan ha tjusiga säten och många andra bekvämligheter.

  Alfa Romeo Giulia Tillförlitlighet

Finns Lexus NX som hybrid?

Hybridmodeller: NX Hybrid finns i NX 350h-utrustningen. Plug-in-hybriden NX450h+ finns också i två trims, NX 350h+ bas och F Sport-varianten. Allhjulsdrift är standard.

Är Lexus NX 300h pålitlig?

Ja, Lexus NX 300h är mycket tillförlitlig. Den fick betyget Bra av IIHS i alla kategorier utom i krocktestet med liten överlappning framifrån. Det förutspådda tillförlitlighetsbetyget för 2021 års NX är 81 av 100.

Är Lexus NX en kompakt SUV?

2021 Lexus NX 300 lyxiga kompakta SUV är verkligen ett bra val. Tvåradiga NX erbjuder komfort och lyx med sin rymliga och tysta kupé, sina förstklassiga material och sin mjuka körning. SUV:ns turboladdade motor driver den runt i stan och på motorvägen med respektabel hastighet.

Är Lexus NX tillräckligt stor?

NX 300 är en liten lyxig SUV som lätt kan flyttas runt i staden. Även om det finns många saker att älska med Lexus är det svårt att rekommendera den mot andra segmentsledare som Mercedes och BMW.

Är Lexus NX tyst?

Lexus NX 300 är en lyxig crossover-SUV som är exceptionellt tyst. Lexus NX 300 är tystare än flaggskeppssedaner när det gäller motor-, vind- och vägbuller. Motorljudet i F Sport är inte oavlåtligt artificiellt och kan vara distraherande för vissa.

Är Lexus NX bra i snö?

NX-recensionerna har publicerats och det är tydligt att Nebraskans förare älskar hur den nya Lexus SUV:n hanterar sig i snö. Electronic AWD System är en annan funktion som kan användas vid vinterkörning. Du kan välja mellan lägena Sport, Normal eller ECO.

Vad är Toyotas motsvarighet till Lexus NX?

2022 LEXUS NX VS. TOYOTA RAV4. Lexus NX är något längre än RAV4, men den är ungefär lika bred.

  Mercedes vs Lexus underhållskostnader

Har 2022 Lexus NX ett reservdäck?

Lexus kontaktades för att bekräfta att NX skulle ha ett reservdäck. Svaret var ”Nej”. Lexus kommer i stället att montera run-flat-däck. Även om run-flats är ett bra sätt att ta sig hem i händelse av punktering gillar vi inte denna förändring.

Är NX större än UX?

Medan NX är större och ger mer kraft och utrymme för ett lägre pris, är UX något nyare och har en del av den senaste Lexus-tekniken.

Har Lexus NX adaptiv farthållare?

Ja, NX är utrustad med adaptiv farthållare (ACC). Den fungerar bra både på motorvägar och stadsgator. Lexus Safety System+ 2.0 ingår också i NX. Det inkluderar varning för framskjutning, automatisk bromsning, fotgängardetektion och adaptiv farthållare.

Är Lexus NX rymlig?

NX med två rader gläder passagerarna med sina bekväma säten, sin tysta kupé, sina förstklassiga material och sin smidiga körning. SUV:ns turboladdade motor driver den runt i staden och på motorvägen med respektabel hastighet. NX är packad med många säkerhetsfunktioner från Lexus.

Har Lexus NX uppvärmda baksäten?

Nej, NX har inga bakre uppvärmda säten. Du kan dock lägga till dem som tillval. Du kan välja mellan uppvärmda eller ventilerade framstolar för en anpassad upplevelse. Baksäten med elfällbara och lutande alternativ tar lyxen till nästa nivå. NX Hybrid och den djärvare, kraftfullare F SPORT är spännande fordon som kommer att entusiasmera dig.

Hur många personer får plats i Lexus NX?

Lexus NX har plats för fem personer, med två kaptensstolar i framsätet och en bänkstol i den andra. Som tillval finns elektrisk rekylteknik på baksätena, vilket gör att passagerarna kan luta sig tillbaka och känna sig bekväma när de kör långa sträckor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts