Hyundai i20 År att undvika

Är Hyundai i20 en bra bil?

Om du är ute efter en Hyundai i20 är det viktigt att du gör din research innan du köper. Medan i20 övervägande är en pålitlig och välpaketerad bil, har vissa modellår haft rapporterade problem och är som sådana värre än andra.

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på de dåliga åren för Hyundai i20 och vad du ska se upp för när du handlar en begagnad i20. Vi kommer att undersöka de rapporterade problemen för vart och ett av dessa modellår och ge dig den information du behöver för att fatta ett välgrundat beslut när du köper en begagnad i20.

Det är viktigt att säga att dessa i20-modellår inte alltid är ett dåligt val eftersom de flesta av dessa problem är direkt knutna till hur människor underhåller dem. För att starta den här listan är Hyundai i20-åren för att undvika modeller 2010 Hyundai i20, 2011 Hyundai i20, 2012 Hyundai i20, 2015 Hyundai i20 och 2016 Hyundai i20.

De flesta av dessa problem är inte särskilt utbredda och kan endast påverka ett litet antal ägare. Men om du funderar på att köpa en begagnad Hyundai i20 från något av dessa modellår är det viktigt att göra din research och låta bilen inspekteras noggrant innan du gör ett köp.

2010 Hyundai i20

2010 års Hyundai i20-modell hade flera rapporterade problem, inklusive motorproblem som motorstopp och plötslig förlust av kraft. Dessa problem rapporterades främst med bensinmotormodellerna. Problemet med motorstopp orsakades ofta av fordonets tomgångsventil, som reglerar motorns tomgångsvarvtal.

  Bilar som liknar Hyundai Palisade

Det fanns också flera rapporter om elektriska problem, till exempel problem med bilens batteri och generator. Dessutom rapporterade vissa ägare av 2010 i20 problem med kopplingen, inklusive svårigheter att växla, kopplingsslirning och problem med kopplingspedalen. Allt detta gör 2010 i20 lite mer problematisk än de flesta i20-modellår.

2011 Hyundai i20

2011 års Hyundai i20 hade liknande problem som 2010 års modell, med vissa rapporterade motorproblem som motorstopp, effektförlust och svårigheter att starta motorn. Dessa problem upplevdes främst med bensinmotormodellerna och var kopplade till en felaktig bränslepump eller ett felaktigt elektroniskt gasreglersystem.

Det fanns också flera rapporter om elektriska problem, t.ex. problem med bilens batteri och generator, vilket påverkade bilens övergripande prestanda. Dessutom rapporterade vissa ägare av 2011 i20 problem med växellådan, inklusive svårigheter att växla, slipande ljud och kopplingsproblem, som alla tog bort något från en annars ganska trevlig växellåda.

2012 Hyundai i20

Bränslesystemproblem är det som tog bort mest från 2012 i20-upplevelsen, mer specifikt problem med bränsleläckage och bränslepumpsproblem. Dessa problem var främst kopplade till en defekt bränslepumpstätning eller en felaktig bränsletrycksregulator, vilket kan leda till bränsleläckage, minskad bränsleeffektivitet och potentiella motorstopp.

Elektriska problem som problem med generatorn, kortslutningar, tillbehör och startmotor är tyvärr också vanliga med 2012 års i20.

2015 Hyundai i20

2015 Hyundai i20 upplever problem med växellådan/kopplingen, inklusive kopplingsslirning och svårigheter att växla. Dessa två orsakas vanligtvis av felaktiga kopplingsplattor och problem med kopplingsutlösningslager, som båda kan repareras genom att byta ut komponenter.

  Hyundai i10 vs VW Up - Vilken är bäst?

Problemen med växellådan omfattar även ojämn växling och fördröjd växling. Dessa problem kan vara kopplade till en felaktig transmissionsstyrmodul eller en skadad växellåda, vilket kan leda till kostsamma reparationer om de inte åtgärdas.

2016 Hyundai i20

2016 års i20 fortsätter sin ständiga kamp med växellådan, inklusive plötslig effektförlust och svårigheter att växla. Plötslig effektförlust kan bero på ett fel på transmissionsstyrmodulen eller ett fel på transmissionsvätskepumpen, vilket kan leda till minskad effekt och acceleration.

Svårigheter att växla kan orsakas av flera faktorer, t.ex. problem med transmissionsvätskan, fel på modulen eller till och med en växellåda som är skadad från insidan. I vissa fall kan växellådan också glida ur växeln, vilket gör det svårt att kontrollera fordonet. Allt detta sammantaget gör 2016 års i20 till en av de modeller som bör undvikas eftersom alla dessa transmissionsproblem är en plåga att leva med.

Mer om problem med Hyundai i20.

FAQ-sektionen

Hur bra är Hyundai i20?

Sammantaget anses Hyundai i20 i allmänhet vara en pålitlig och välbyggd bil. Den erbjuder bra bränsleekonomi, praktiska egenskaper och en bekväm körning. I20 levereras också med en rad säkerhetsfunktioner och har fått bra krocktestbetyg från olika säkerhetsorganisationer.

Dessutom har i20 en rymlig kupé och en anständig mängd lastutrymme, vilket gör den till ett praktiskt val för familjer eller de som ofta transporterar passagerare eller last. Det kanske inte är en lyxbil, det kanske inte heller är en särskilt billig bil, den sitter någonstans däremellan och det verkar som om den flyttar enheter i ganska hög takt.

  Hyundai Venue Tillförlitlighet

Hur länge kan Hyundai i20 hålla?

Livslängden för en Hyundai i20 kan variera beroende på olika faktorer som underhåll, körvanor och miljöförhållanden. Men med rätt skötsel och underhåll kan Hyundai i20 hålla upp till 200 000 mil eller mer. Regelbundet underhåll inkluderar oljebyten, filterbyten och bromsinspektioner, som alla förlänger bilens livslängd.

Det är viktigt att bara överväga att köpa begagnade exemplar med anständig servicehistorik och sådana som inte har körts för aggressivt. Sammantaget är i20 byggd för att hålla, men bara om du låter den göra det.

Är Hyundai i20 den största Hyundai Hatchback?

Nej, Hyundai i20 är inte den största halvkombi som Hyundai tillverkar. Hyundai i20 är en subcompact hatchback som konkurrerar med andra bilar i sin klass som Volkswagen Polo, Ford Fiesta och Toyota Yaris. i20 är utformad för att vara en praktisk och prisvärd bil för vardagsbruk, med fokus på bränsleeffektivitet och manövrerbarhet i stadsområden.
Hyundai erbjuder andra hatchback-modeller som är större än i20, till exempel Hyundai i30 och Hyundai Elantra GT, som båda är kompakta hatchbacks. Hyundai i30 är en populär modell i Europa och är något större än i20, erbjuder mer innerutrymme och en kraftfullare motor.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts