Hur länge håller Mercedes torkarblad?

Till skillnad från de flesta bilmärken på marknaden tillverkar Mercedes de flesta av sina delar, bortsett från några få saker som elektronik. Det är därför de flesta Mercedesdelar är dyra, men lika mycket hållbara. Hur länge håller ändå Mercedes torkarblad?

Mercedes torkarblad är avsedda att hålla i minst 10 000 mil eller 1 år. Om du vill att torkarbladen ska fungera effektivt bör du dock byta ut dem var sjätte månad. I vissa situationer håller torkarbladen inte så länge och måste bytas snabbare.

Hur kan du se att dina Mercedes torkarblad behöver bytas?

Oavsett om du kör en säker bil eller inte börjar din säkerhet med hur bra du ser vägen framför dig. Så sikten på din bil är mycket viktig och det är därför du behöver väl fungerande torkarblad. Efter en viss användning slits dock torkarbladen ut och måste bytas.

Men hur kan du veta när det är rätt tid att byta torkarblad. Här är några av de tecken som du bör hålla utkik efter:

 1. Lämnar efter sig smuts, vatten eller rester.
  Det första tecknet på dåliga vindrutetorkare är dålig sopning av vindrutan. När du märker att torkarbladen lämnar efter sig smuts, vatten och rester är det dags att byta ut dem.
 2. Fungerar inte effektivt
  En annan indikation på ett slitet eller ineffektivt torkarblad är att det gör jobbet dåligt. Du kommer att märka saker som vindrutefilm eller ränder och vissa delar av vindrutan rengörs inte ordentligt.
 3. Gör ett skrikande ljud
  Om du hör att torkarbladen ger ifrån sig ett skrikande ljud när de sveper regn eller sopar vindrutan, måste du byta ut dem.
 4. Är vingliga
  Om torkarbladen dessutom är vingliga är det en indikation på att de är slitna och inte gör sitt jobb bra.
  Kan en Mercedes starta en annan bil med starthjälp?

Hur kan jag förlänga livslängden på mina vindrutetorkare?

Det finns flera sätt som du kan förlänga livslängden på dina Mercedes torkarblad. Detta inkluderar:
Att parkera bilen i en skugga.
Undvik att skrapa vindrutan när torkarbladen är nere.
Använd inte torkarbladen på en helt torr vindruta.
Lyft alltid upp torkarbladen när det snöar.
Rengör torkarbladen med spolarvätska och den får inte innehålla petroleumbaserade lösningar.

Kan jag använda torkarblad från andra tillverkare på Mercedes-Benz?

Även om du kan använda eftermarknadstorkare på din Mercedes-Benz kommer de inte att fungera effektivt. Faktum är att du inte ens bör använda torkarblad från en annan Mercedes-modell eftersom de skiljer sig något åt. Detta beror på att Mercedes-Benz vindrutor har en lätt krökning, vilket gör att de skiljer sig från andra bilar.

Av denna anledning är det ganska utmanande att hitta torkarblad som passar just din Mercedes-Benz. Men när du väljer rätt torkarblad till din Benz kommer du att märka att de fungerar korrekt och med precision. Så välj alltid äkta Mercedes-torkare och inte eftermarknadsblad.

FAQ

Hur mycket kostar en uppsättning Mercedes torkarblad?

Priset på Mercedes torkarblad varierar beroende på Mercedes märke, modell och årsmodell. Generellt sett varierar priserna för Mercedes torkarblad med originalutrustning mellan 3,90 dollar och 165 dollar. Ju dyrare eller mer avancerad Mercedes, desto mer bör du räkna med att betala för bladen.

Hur byter man vindrutetorkare på en Mercedes?

Det är viktigt att veta när du ska byta vindrutetorkarblad på din Mercedes. Mercedes torkarblad bör bytas var sjätte månad. Om inte bör du byta dem när du ser att de lämnar kvar smuts, vatten eller rester på vindrutan när de rengör. Du måste också byta ut dem när de skrikande eller vinglande torkar när de torkar.

  Vilka bilar liknar Mercedes A-klass?

Här är en steg-för-steg-guide för hur du byter ut dina Mercedes-torkblad:

 • Det är superenkelt att byta ut torkarbladen på din Mercedes. Normalt är torkararmens bas instoppad under huvens kant, vilket gör att du inte kan dra upp den. Därför måste du slå på bilens tändning och snabbt köra torkarna.
 • När du slår på tändningen börjar bladen svepa över vindrutan och du bör stänga av tändningen när de sveper mitt på vindrutan.
 • Du kan nu enkelt dra torkararmarna vertikalt och bort från vindrutan så att du kommer åt torkarbladen.
 • Leta efter frigöringsknappen eller fliken där armen möter bladet och tryck på frigöringen. Du kan nu långsamt dra i torkarbladet och glida bort det från armen.
 • Byt sedan ut bladen mot äkta Mercedes torkarblad. Många Mercedes-återförsäljare och bilverkstäder har äkta Mercedes-delar.
 • Skjut de nya torkarbladen på och lyssna efter ett hörbart klickljud och stäng den medföljande frigöringsfliken. Du kan nu sätta tillbaka torkarbladet på vindrutan och slå på tändningen igen så att torkarbladet återgår till sitt vanliga läge.

Kan jag använda WD-40 för att rengöra bilens torkarblad?

Eftersom sand, damm och små stenar kan repa rutan när de gnider mot den är det viktigt att rengöra torkarbladet. Du bör dock använda rätt vätskor för att undvika att skada bladen. Håll dig om möjligt borta från WD-40 eller andra rengöringsmedel som har en petroleumbaserad lösning. De kan lösa upp gummit och förkorta torkarbladens livslängd.

  Vilken Mercedes-motor låter som en Pagani?

Vilken vindrutetvätt ska jag använda till min Mercedes?

Om du vill att dina vindrutor ska förbli skinande rena och bli av med allt skräp och damm rekommenderar Mercedes återförsäljare att du använder Winterfit vindrutetvättkoncentrat A0019864571 och Mercedes Summerfit vindrutetvättkoncentrat A0019867117. Winterfit-rengöringsmedlet är lämpligt för kallare klimat eftersom det innehåller frostskyddsmedel, medan Summerfit är utmärkt för varma klimat och bör blandas med vatten.

Att välja rätt vindrutetvätt är viktigt. Några av de saker som du måste tänka på när du väljer vindrutetvätt är ditt körmönster, vädret och de platser du kör till. En vindrutetvätt som fungerar bra i kallt väder kanske inte är idealisk för varmt väder.

Varför är Mercedes-Benz torkarblad mer hållbara än andra konkurrerande märken?

Mercedes-Benz vindrutetorkare är mer hållbara än konkurrerande märken eftersom de är tillverkade av både naturliga och syntetiska gummiblandningar som ger utmärkt elasticitet. Dessutom har torkarbladen också en underhållsindikator på bladets spets. Indikatorn ändras vanligtvis från svart till gul när bladet är slitet.

Slutsats

De flesta Mercedes torkarblad håller i minst 10 000 mil eller ett år. Mercedes rekommenderar dock att byta torkarblad efter 6 månader. Observera att personer som bor på kallare platser bör byta torkarblad oftare än personer som bor på varma platser. Dessutom är det viktigt att använda rätt Mercedes vindrutetvätt för att torkarbladen ska hålla länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts