Hur länge håller Volvos batterier?

Volvos hybridbatterier håller i cirka 10 år med 8 års garanti och andra startbatterier håller i upp till 5 år.

Hybridbatterierna är litiumjonbatterier. Volvo erbjuder en garanti på 8 år eller 100 000 mil för sina hybridbatterier, beroende på vad som inträffar först. Volvo hävdar dock att batterierna är utformade för att hålla ännu längre än 10 år, vilket gör att de nästan är lika långa som fordonets livslängd.

Volvo hybridbilar

Volvo tillverkade sin första hybridbil 2017, som Volvos första steg mot sitt elektrifieringsåtagande. Från och med nu tillverkar Volvo endast hybrid- eller elbilar, vilket resulterar i den exceptionella bränsleekonomin i Volvo-bilar. Volvos hybridbilar omfattar två typer av hybrider: mildhybridbilar och plug-in hybridbilar.

Mildhybridbilarna är gjorda för att minska koldioxidutsläppen och ge bättre bränsleeffektivitet. Samtidigt kan plug-in-hybriderna ibland till och med köras enbart på batterier. Koldioxidutsläppen är ännu lägre i plug-in-hybrider jämfört med mildhybrider eller andra helhybridbilar.

Mildhybridbilar: Batteriet hjälper motorn

I den här typen av hybridbilar finns det ett jämförelsevis mindre batteri som endast hjälper förbränningsmotorn. Bilen kan inte köras enbart på batteridrift. Batterierna ger dock bättre acceleration och även bekvämare körning. De milda hybridbilarna har ett 48-voltsbatteri som är uppladdningsbart genom regenerativa bromsar.

Fördelarna med mildhybridbilar är färre jämfört med fullhybrider eller plug-in-hybrider, men de ger definitivt bättre bränsleekonomi. Bränslet sparas också när bilen inte är igång. Systemet ger också bättre hjälp till start/stopp-knappen.

Plug-in hybridbilar kan drivas av batterier.

Plug-in hybrider har ett större batteri som till och med kan driva hela bilen. Batteriet måste laddas fullt ut med hjälp av en laddningsverktygslåda som tillhandahålls av Volvo eller från en laddningsstation. PHEV-bilarna kan köra upp till 18 mil helt på batteri, vilket kan spara mycket bränsle om du kör i staden.

  Finns det en sportig Volvo?

Bilen kan också köras i hybridläge, vilket sparar bränsle och laddar själva batteriet. Detta sparar upp till 60 % i bränslekostnader med ännu mer minskade koldioxidutsläpp. Bränsleekonomin för PHEV:er ligger runt 60 mpg beroende på ditt fordon.

Volvos hybridbatterier behöver inte underhållas

Hybridbatterierna från Volvo har en lång livslängd på cirka 10 år. Batterierna är litiumjonbatterier och har en energimängd på 11,2 kWh. Batterierna kräver inget underhåll och de är uppladdningsbara. I laddhybrider måste batterierna laddas genom att man kopplar in dem, men i mildhybrider är detta inte nödvändigt.

Hybridbatterier behöver inget underhåll. Batterierna har en viss kapacitet som kan minska med tiden, vilket minskar räckvidden. Den minskade räckvidden kan vara ett tecken på att batteriets kapacitet har minskat. I det här fallet kommer förbränningsmotorn att köras mer än elmotorn, vilket leder till ökad bränsleförbrukning. Batteriet bör bytas ut i detta fall.

Kostnad

Även om Volvo hävdar att hybridbatterierna kan köras i upp till 10 år och startbatterierna i upp till 5 år, måste de ändå bytas ut om de inte längre håller laddning. Hybridbatterier är normalt sett ganska dyra, till och med mer än startbatterierna. Normalt sett kostar de mellan 1 000 och 5 000 dollar. De har dock en mycket längre livslängd och behöver lite eller inget underhåll.

Tips för att få hybridbatterier att hålla längre

Hybridbatterier kan spara mycket bränsle, men tyvärr håller de inte för evigt. Även om batterierna så småningom kan behöva bytas ut efter en viss körsträcka och tid finns det några användbara sätt att få dem att hålla längre:

 • Ge gas vid stopp – När bilen står stilla vid ett ljus eller i trafiken ska du hela tiden ge lite gas. På så sätt undviker du att bilen går direkt i gasläge och bilen fortsätter att använda batteriet, vilket hjälper till att cykla batterierna. Detta ökar också bränsleekonomin eftersom bensinmotorn inte används.
 • Stanna inte bilen omedelbart – Använd i stället en liten utväxling för att stanna bilen. Låt bilen gå i rullning till stillastående, vilket bidrar till att skapa rörelseenergi.
 • Starta bilen långsamt – Slå inte foten på gaspedalen direkt när du startar bilen.
 • Använd bilen regelbundet – Bilen bör användas regelbundet. Detta är det enklaste tipset och det förlänger batteriets livslängd. Hybridbatterier när de inte används regelbundet är benägna att laddas ur tidigare.
  Ska jag köpa en 10 år gammal Volvo?

Volvo går över till elbilar

Volvo har producerat sina hybridbilar sedan 2017. Hittills verkar batterierna vara ganska pålitliga med ett mycket lågt antal klagomål. De har också slutat tillverka några fossilbränslebaserade motorer och övergått till hybrider eller rena elbilar, med målet att gå över till enbart el inom en snar framtid.

FAQ

Hur tillverkas hybridbatterier?

Hybridteknik är ett av de mest ambitiösa projekten för att bekämpa föroreningar och klimatförändringar. Det finns tre typer av hybridbatterier:

 1. Litiumjonbatteri
 2. Nickelmetallhydrid (NiMH).
 3. Blysyrabatterier
  Litiumjonbatterier är de mest kraftfulla batterierna med bäst acceleration. Det är denna typ som Volvo använder. Det är också det senaste tillskottet till elbilar. Den förväntade livslängden för ett genomsnittligt litiumjonbatteri är cirka 15 år eller 150 000 mil. Dessa batterier förväntas vara de batterier som har längst livslängd, men de har nackdelen att de är dyrare.

NiMH-batterierna är äldre än litiumjonbatterierna, och de är också billigare jämfört med litiumjonbatterierna. De har funnits på marknaden länge och har bättre kompatibilitet och mångsidighet. De har dock en kortare livslängd än li-jonbatterier.

Blysyrabatterier är de äldsta inom detta område och de billigaste. De kan också återvinnas och säljas för ett bra pris. De har en beprövad prestanda och kan köras 16 mil i helt elektriskt läge. Nackdelen med ett blybatteri är att det lagrar mindre energi jämfört med de andra två.

Vad innehåller hybridbilar?

Hybridbilar är en av de viktigaste uppfinningarna. Bilen drivs av två källor. Den ena är en konventionell förbränningsmotor och den andra är en elmotor. Elmotorn drivs av de batterier som finns lagrade i bilen och dessa batterier laddas genom regenerativa batterier. När det gäller PHEV kan batterierna också laddas via en plug-in-källa.

  Kan hybridbilar köras enbart på el?

Vilka är några av de bästa hybridbilarna att köpa i USA?

Det finns många hybridbilar i USA. Den första hybridbilen som introducerades var Toyota Prius. Efter det har marknaden bara fyllts på med hybridbilar. Några av de bästa hybridbilarna från 2021 är:

 • Honda Accord Hybrid
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Hyundai Elantra Hybrid
 • Toyota Camry Hybrid
 • 2022 Toyota Prius

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts