Har Mercedes reservdäck?

Eftersom många bilföretag kämpar för att minska koldioxidavtrycket har de flesta av dem inte längre reservdäck eftersom de ökar bilens vikt, vilket innebär mer bränsle och föroreningar. Men har Mercedes reservdäck?

Vissa Mercedes-modeller har reservdäck, medan andra inte har det. Mercedes har dock gjort ett bra jobb för att se till att kunderna har olika alternativ för att hjälpa dem i en nödsituation. Som ett resultat av detta är de flesta Mercedes-Benz-bilar utrustade med run-flat-däck, ett reservdäck eller en däckanpassad mobilitetssats.

Dessutom är alla Mercedes-modeller utrustade med ett däcktrycksövervakningssystem komplett med sensorer i varje hjul. Om du råkar få en punktering visar systemet därför en varning för däckfel på instrumentpanelen. När detta inträffar måste du ställa fordonet vid sidan av vägen.

Kan jag fortfarande köra om jag har en punktering?

Även om däcktekniken har förbättrats genom åren kan det fortfarande förekomma punktering eller till och med punktering av däck. Om du råkar få en punktering är det lämpligt att inte köra din Benz. Du kan dock fortfarande kontrollera och se om din Mercedes har ett reservdäck, run-flat-däck eller en däckmobilitetssats.

En däckmobilitetssats kan hjälpa dig att laga det punkterade däcket och ta dig till närmaste Mercedes-serviceverkstad för reparation eller däckbyte. Ett annat alternativ är att ta bort det långsamt punkterade däcket och ersätta det med ett reservhjul. Du kan dock också använda ett run flat-däck för att hjälpa dig att köra din Benz till en serviceverkstad.

Till skillnad från reservdäck gör run-flat-däck det möjligt för dig att köra med lågt tryck så att du kan ta dig till en Mercedes-serviceverkstad. Observera att run-flat-däck har en begränsad hastighet och räckvidd. Dessa däck kan röra sig upp till 18 miles i timmen på lågtrycksdäcket och låter dig köra upp till 50 miles.

  Vilken är den bästa tiden att köpa en Mercedes?

Om du har några kilometer till ett servicecenter kan därför run-flat-däck hjälpa dig, men om inte, kan du behöva ringa efter bärgningstjänster eller ta kontakt med Mercedes vägassistans. Så om ditt Mercedes-däck punkterar i ett avlägset område är run-flat-däcken kanske inte så hjälpsamma.

Har alla Mercedes-Benz-modeller run-flat-däck?

Nej, det gör de inte. Men nästan alla de senaste Mercedes-Benz-modellerna har däremot run-flat-däck. Om ditt bildäck punkterar eller spricker kan du därför fortfarande köra det till närmaste serviceverkstad utan att äventyra andra delar av hjulet eller bilen.

Run-flat-däck är inte bara mer avancerade än vanliga däck, utan de kan också rädda dig. Om du är strandsatt mitt ute i ingenstans kan dessa däck göra det möjligt för dig att köra till en säker och bekväm plats där du enkelt kan bli bogserad till närmaste Mercedes-serviceverkstad.

Några av de Mercedes-Benz-modeller som har run-flat-däck som standard är Mercedes-Benz E-klass, Mercedes-Benz S-klass och Mercedes-Benz C-klass. En av de Mercedes-modeller som däremot är kända för att ha ett reservhjul är Mercedes GLC300.

En av de största fördelarna med run-flat-däck är att de inte blåser ut eller får bilen att svänga som traditionella däck; vilket gör din körning osäker. Istället gör dessa däck att du kan köra säkert till närmaste Mercedes-Benz serviceverkstad.

Vad gör Mercedes vägassistans?

Mercedes-Benz vägassistans är avsedd att hjälpa Mercedes-användare när de befinner sig i nödsituationer eller problem. Om ditt däck spricker eller utvecklar ett problem kan du alltid ringa vägassistansen för att få hjälp. Mercedes vägassistans täcker normala problem som byte av platta däck, starthjälp, bränsleleverans och låsservice.

  Bästa Mercedes hardtop cabriolet

Hur länge varar Mercedes-Benz vägassistans?

Mercedes-Benz vägassistans gäller under en period av Mercedes-Benz femårsgaranti. Denna tjänst tillhandahålls till varje ny Mercedes-Benz ägare. Den kommer tillsammans med Mercedes-Benz road care. Trots detta kan Mercedes-ägare fortfarande utnyttja denna tjänst genom att köpa ett årligt medlemskap.

FAQ

Behöver Mercedes-Benz speciella däck?

Ja, det gör de. Detta beror på att däck som inte är särskilt godkända av Mercedes-Benz kanske inte erbjuder samma säkerhet, komfort och prestanda som ett Mercedes-godkänt däck. Med det sagt använder de flesta Mercedes-Benz-modeller helårsdäck, medan andra använder prestandadäck.

Efter hur lång tid måste jag byta mina Mercedes-däck?

Precis som de flesta fordon måste du inspektera slitbanorna och sidoväggarna på dina Mercedes-däck. Dessutom är det viktigt att byta dina däck var 30 000 till 50 000 mil. Om du kör din bil dagligen måste du byta däck efter 30 000 för att undvika att råka ut för en olycka.

Varför har nya bilar inte reservdäck?

De flesta biltillverkare har inte reservdäck i sina bilar. Detta beror på att däcktekniken har utvecklats och att de flesta däck inte punkterar eller spricker så lätt. Det främsta skälet till att inte inkludera reservdäck är dock att minska koldioxidavtrycket. Däcket ökar bilens vikt, vilket leder till ökad bränsleförbrukning.

Är det okej att ersätta run-flat-däck med vanliga däck, Mercedes?

Om du ersätter ett runflat-däck med ett annat runflat-däck är det inget att oroa sig för. Om du däremot vill ersätta ett runflat-däck med ett vanligt däck är detta mycket riskabelt. Om du måste byta ut ett run-flat-däck mot ett vanligt däck måste du därför byta alla fyra däcken och inte bara ett däck.

  Vilken är den bästa Mercedes för en bilresa?

Hur många mil håller Mercedes-däck?

I genomsnitt håller Mercedes-däck normalt i 50 000 mil. Så om din bil når 50 000 miles bör du inspektera slitbanorna och sidoväggarna på däcket. Om de är slitna ska du byta ut dem omedelbart. Men även om de inte är det bör du ändå byta dina Mercedes-däck efter varje 50 000 miles för din säkerhet.

Slutsats

Ett fåtal Mercedes-modeller har reservdäck. En av dessa modeller är Mercedes-Benz GLC300. De senaste Mercedes-modellerna har dock run-flat-däck, som är mer avancerade och kan rädda dig om du får en punktering i däcket. Några av Mercedes-modellerna med run-flat-däck är E-Klass och S-Klass.

Dessutom har Mercedes vägassistans som kan hjälpa dig om du får punktering. Dessutom levereras vissa Mercedes-modeller med ett däckpassningsmobilitetskit som hjälper dig att lappa ihop ditt punkterade däck och ta dig till servicecentret för reparation eller byte.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts