Allt om 2023 års VW kombimodeller

2023 års VW kombimodeller

Volkswagen är ett av de märken som erbjuder något för alla. Om du vill ha en relativt billig, men ändå perfekt användbar och välutrustad pendlare är VW Jetta den du ska ha. Om du vill ha något stort som är både säkert och bekvämt för en stor familj ska du bara gå vidare och köpa VW Atlas.

Om du lägger till alla kupéer, sedans, hatchbacks, SUV:er, crossovers och till och med tävlingsbilar har VW en ganska expansiv katalog som bara kommer att växa med tiden. Om du vill ha en VW-stationvagn kan du köpa den kommande VW Passat-vagnen, VW Arteon Shooting Brake och VW Golf Variant på vissa marknader.

Passat är flaggskeppsstationvagnen och VW kommer troligen att göra den riktigt konkurrenskraftig eftersom de slopade Passat sedan helt och hållet för 2023 års sortiment. Arteon Shooting Brake är positionerad som den mer eleganta ”coupéliknande” Volkswagen Wagon som är utformad för yngre människor som vill ha både praktiska och stilfulla saker i ett enda paket.

Slutligen kommer vi till VW Golf Variant som helt enkelt är en VW Mk8 Golf, men med en vagn/estat baksida. Hur som helst kommer vi i den här artikeln att berätta allt om 2023 års VW kombi-modeller, vad du kan förvänta dig och hur de står sig mot varandra.

2023 VW Passat Wagon

För ungefär ett år sedan släppte VW ett uttalande där de bestämde sig för att upphöra med Passat-sedanerna efter nästan ett halvt sekel. Namnskylten Passat kommer dock inte att dö eftersom VW kommer att komma ut med en Passat-stationvagn som kommer att passa snyggt som VW:s flaggskepp för familjekostnader.

  Är Volkswagen Caddy en bra bil?

Detta är ganska vettigt eftersom Arteon är den bästa sedanen och eftersom Passat-vagnmodellerna faktiskt är mer populära i vissa delar av världen än sedanen. Vi kan förvänta oss att den nya Passat släpps i slutet av 2023 och den kommer att ha en mycket mer futuristisk exteriörstyling med en sportigare grill och tunnare lampor runt om.

Interiören har redan delvis läckt ut och den visar den nya Passat med den välbekanta ratten, men med en enorm central vertikal pekskärm som kommer att styra allt. Allt som allt är Passat-vagnen den största, mest rymliga, sannolikt mest bekväma och mest användbara VW-stationvagnen som finns. Priset är ännu inte känt, men kommer troligen att ligga runt 25 000-30 000 dollar.

2023 VW Arteon Shooting Brake

Volkswagen Arteon är en nykomling i VW-familjen då den först avslöjades för fem år sedan. En kort tid efter att sedan/coupe-versionen kom ut visade VW också upp VW Arteon Shooting Brake, som en mer praktisk vagnsversion av en bil som är en 4-dörrars coupéversion av en sedan.

Ja, du läste rätt, men det verkar som om Arteon Shooting Brake har vunnit många hjärtan i Europa tack vare sina vackra linjer. Arteon Shooting Brake kostar några tusenlappar extra över startpriset på 40 000 dollar för den vanliga Arteon, vilket gör den till den dyraste vagn som för närvarande finns tillgänglig från VW.

Det finns praktiskt taget inga andra förändringar mellan den vanliga Arteon och Shooting Brake-versionen, vilket inte är något dåligt eftersom Arteon är en riktigt välsorterad bil. På det hela taget är den inte lika rymlig som Passat, den är inte lika praktisk och den är dyrare, men den är mer dynamisk, snyggare och mycket mer intressant och speciell.

  Allt om den helelektriska Volkswagen ID. Buzz

2023 VW Golf Variant

För ett stort antal VW-kunder är VW Golf den perfekta bilen, vilket är anledningen till att den är och alltid har varit ledstjärnan i VW:s katalog. Men eftersom kombibilar är populära i Europa började VW erbjuda Variant-versionen (vagn) av Golf för Mk3 Golf 1993. Variantmodellen av Golf är exakt likadan som Golf, men är längre och har en klassisk vagnbakdel.

Volkswagen Variant är cirka 2 000 dollar dyrare än den vanliga hatchback-modellen, men förlorar ändå mycket snabbare i värde på begagnatmarknaden. Om du gillar VW Golf, men vill ha mer utrymme för människor och last, är Golf Variant ett utmärkt val.

Som sådan är Golf Variant den billigaste vagnen som VW tillverkar, vilket innebär att den inte kan konkurrera med vare sig Passat-vagnen eller Arteon Shooting Brake. Trots detta är det ändå den mest sålda VW-vagnen.

FAQ-avdelning

Vilken VW kombi är bäst?

Volkswagen Passat kombi är inte ute ännu så vi kan inte bedöma den ordentligt, men om alla rykten ska stämma kommer den nya Passat kombi att bli den bästa VW-stationvagnen någonsin. Det är säkert att anta att VW inte vill äventyra varumärket Passat, särskilt nu när sedanen inte längre finns kvar. På grund av detta, och många andra anledningar, måste Passat-stationvagnen bli riktigt bra.

Du kan dock verkligen inte gå fel med antingen Arteon Shooting Brake eller Golf Variant eftersom alla tre dessa kombibilar är fantastiska. Arteon SB är den du ska köpa om du vill ha en vagn som också får plats på en företagsparkering medan VW Golf är, ja, det är en Golf, en av de bästa bilarna genom tiderna.

  Volkswagen Phaeton vs Volkswagen Phaeton D2

Kommer Volkswagen att erbjuda en elektrisk kombibil?

För inte så länge sedan avslöjade VW den kommande ID. Aero, men det verkar också som om ID. Aero B har fått grönt ljus. Aero B kommer att vara en kombiversion av Aero sedan, men inte bara det eftersom VW också säger att de så småningom kommer att komma ut med ID.7 som i huvudsak kommer att vara en elektrisk kombiversion av Passat.

Varför gillar folk kombibilar?

En kombi förmedlar ett budskap om att du inte bara köpte din bil för att se den. Hur som helst ser vissa moderna kombibilar bättre ut än sina motsvarigheter i form av en sedan. Enligt min mening är VW Arteon Shooting Brake en mycket mer speciell och snyggare version av Arteon eftersom den är mycket mer sällsynt och coolare. Stationsvagnar gör sedans mycket mer praktiska vilket är anledningen till att så många människor gillar dem.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts