Har Mercedes C-klass ventilerade säten?

Mercedes-Benz C-klass har toppat listan över de mest sålda lyxbilarna i många år. Mercedes-Benz C-Klass lanserades 2014 och kan skryta med några av de finaste funktionerna bland kompakta sedans. Har Mercedes C-klass ventilerade säten trots att den har många exceptionella egenskaper?

Ja, Mercedes C-klass har ventilerade säten. De är dock inte standard utan tillval. Så om du önskar en Mercedes C-klass med ventilerade säten måste du betala mer för att få en sådan funktion. Dessutom erbjuder Mercedes endast ventilerade säten fram och inga ventilerade baksäten.

Hur fungerar Mercedes ventilerade säten?

Mercedes ventilerade säten ger tre olika nivåer av kylning. Dessutom fungerar de normalt genom att försiktigt cirkulera luft via perforeringar i sätet och ryggstödet. Dessutom har de reversibla fläktar som hjälper till att dra bort värmen under korta perioder. På så sätt hjälper de till att hålla föraren eller passageraren sval.

Funktioner hos Mercedes C-klass

Standardfunktioner

Förutom att ha ventilerade säten är det också viktigt att känna till några av de funktioner som Mercedes-Benz C-klass har som standard. Några av dem är eljusterbara framstolar, konstläderklädsel, automatisk klimatkontroll med två zoner, soltak och en handsfree elektrisk bagagelucka.
Du kan dock fortfarande uppgradera din Mercedes och få tillvalsfunktioner som LED intelligent ljussystem, aktiv filhållningsassistent, car-to-X-kommunikation, aktiv styrassistent, aktiv döda vinkeln, undvikande styrassistent, adaptiva helljusassistenter och aktiv avståndsassistent Distronic. Trots detta kostar dessa tilläggsutrustningar mer men gör din bil bättre.

Sittplatsalternativ

Mercedes-Benz C-klass sedan har plats för upp till 5 passagerare. I cabriolet- och coupémodellerna finns det däremot plats för upp till 4 personer. Som tidigare nämnts är sätena gjorda av läder och framsätena är uppvärmda. Dessutom ger framsätena mer benutrymme än baksätena.
Medan syntetisk läderklädsel, uppvärmda framsäten och eljusterbara framsäten är standard, är ventilerade säten inte standard. Andra funktioner som inte är standard är uppvärmd ratt, två märkliga alternativ för framsätena och ett alternativ för tvåsportrattar.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Inredningsdetaljer

Mercedes C-klass har en avancerad och mysig interiör som många blir förälskade i. Naturligtvis är den inte på samma nivå som E-Klass eller S-Klass, men den är bättre än A-Klass och CLA-klass. Några av de anmärkningsvärda funktioner som finns i interiören i Mercedes C-Klass är bland annat:

 • Ratt med touchkontroller
 • Fjärrstart via mobilappen ”Mercedes me connect”.
 • Dubbla USB-ljudportar
 • Elektronisk bagageluckans stängning
 • Automatisk klimatkontroll med två zoner
 • Apple CarPlay och Android Auto
 • KEYLESS GO
 • Antenn med fönstergaller
 • MB-Tex-klädsel
 • HD Radio-mottagare
 • Fjärrstyrd öppning och stängning av soltak och fönster

Observera att C-Klass också har en del exceptionella standardutrustningar för exteriör, t.ex. LED-bromsar, dimljus bak, ljustonat glas, dörrhandtag i karosserifärg, klarlackering, helårsdäck, fast bakruta med avfrostare, områdesbelysning och mycket mer.

Prestanda

När det gäller prestanda är C-Klass en av de bäst presterande bilarna i sin klass. Den presterar bättre än Audi A4 och går på tårna med BMW 3-serien. Den här bilen levereras med en turboladdad 2,0-liters inline-4-cylindrig motor. Motorn levererar maximalt 255 hästkrafter och ett vridmoment på 273 lb-ft.

Dessutom levereras den med en 9-växlad automatisk växellåda. Den är också bränslesnål eftersom den har ett kombinerat EPA-betyg på 28mpg. Men om du vill ha ett kraftfullare fordon kan du välja dess AMG-version, som är kraftfullare och också dyrare.

Lastutrymme

Bortsett från prestanda har Mercedes-Benz C-klass också ett betydande lastutrymme som är okej för sin storlek. Sedanen har 12,6 kubikfot bagageutrymme, medan coupén har 10,5 kubikfot utrymme och cabrioleten har 8,8 kubikfot utrymme.

  Hur lång tid tar det att tillverka en Mercedes?

Säkerhet

Liksom alla andra Mercedes-modeller är C-klassen säker och har många avancerade säkerhetsfunktioner. De standardiserade säkerhetsfunktionerna i Mercedes C-klass är aktiv bromsassistent, sidovindassistent, uppmärksamhetsassistenter, blindvinkelassistent med utkörningsvarningsassistent och mycket mer. Mercedes erbjuder även säkerhetsfunktioner som tillval, till exempel aktiv körfältsreglering.

FAQ

Är Mercedes ventilerade säten värda det?

Ja, ventilerade säten från Mercedes-Benz är värda det. Mercedes ventilerade säten är inte bara värda det, utan de är några av de bäst ventilerade sätena på marknaden, tillsammans med Audis ventilerade säten. Dessa säten håller dig sval och bekväm när vädret blir outhärdligt.

Finns det någon Mercedes som har kylda säten?

Ja, många Mercedes-Benz-modeller har kylda, ventilerade eller luftiga säten. Några av de Mercedes-Benz-modeller som har kylda säten är Mercedes A-klass, C-klass, CLS-klass, E-klass, S-klass, G-klass och mycket mer. Temperaturen på vintern och sommaren kan bli extrem och att ha en sådan funktion kan hjälpa dig mycket.

Varför är det viktigt att ha en Mercedes-Benz med ventilerade säten?

Även om det inte är ett måste att ha en Mercedes-Benz med ventilerade säten är det viktigt om du vill ha en smidig och minnesvärd körupplevelse i dessa lyxiga tyska maskiner. Ventilerade säten hjälper till att hålla dig sval när det är fuktigt eller varmt inne i bilen.

Trots att luften som produceras av Mercedes ventilerade säten inte är kyld är den ändå nyttig eftersom den håller dig sval och bekväm på sommaren. Utan luftcirkulation hindrar sittande i ett Mercedes-säte de delar av din kropp som är i kontakt med sätet från att reglera temperaturen ordentligt och kan få dig att känna dig svettig eller ännu varmare.

  Vilka är de sportiga Mercedes-modellerna?

Vad är C-säten?

C-säten betyder inte Mercedes C-Klass-säten. Tvärtom betyder det luftkonditionerade säten. Till skillnad från ventilerade säten begränsar luftkonditionerade säten den kylda luften direkt där föraren eller passageraren sitter. Dessutom utnyttjar konditionerade säten energi mer effektivt än luftkonditioneringsapparater som kyler hela bilens interiör.

Vilka funktioner har Mercedes C-klass med premiumpaket?

Premiumpaketet Mercedes C-klass har några förstklassiga funktioner, bland annat interiörens 64-färgade omgivande belysning, paneler i fram- och bakdörrar, bakre fotutrymme, mugghållare, urtag för bakre dörrhandtag och förvaringsfack. Dessa funktioner kommer dock till en extra kostnad.

Sammanfattning

Nu när du vet att Mercedes C-klass har ventilerade säten som tilläggsutrustning kan du köpa den här funktionen och få en bekväm och svalkande resa. Det är dock viktigt att förstå att de ventilerade sätena som tillval endast finns tillgängliga för framsätena och inte för baksätena.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts