Finns Mercedes C-klass som hybridmodell?

Mercedes har nyligen släppt en helt ny kompakt sedan C-Klass som syftar till att återta tronen som den mest populära kompakta sedanen. Med tanke på att de flesta nyare Mercedes-modeller är stolta över att ha antingen mildhybrid- eller plug-in-hybridteknik är det inte konstigt att de helt nya Mercedes C-klass-modellerna verkligen är elektrifierade.

Till och med toppmodellen C63 AMG får hybridbehandling, vilket innebär att du inte kommer att kunna köpa den nya C-klassen utan någon form av hybriddrivlina. De flesta modeller kommer att levereras med 48-volts mildhybridtekniken EQ-Boost som är utformad för att både sänka utsläppen och öka effektiviteten.

Fullständiga plug-in-hybrider finns också tillgängliga och C300 e kommer förmodligen att vara det mest populära valet av alla eftersom den erbjuder en 204 hk stark fyrcylindrig turbomotor med 4 cylindrar i kombination med en elmotor som ger ytterligare 129 hk.

Den nya C-Klassen 2022 representerar nästa steg mot en avkolning av alla Mercedes-modeller och med tanke på att den nya C-Klassen ser ut som en mini S-klass både på insidan och utsidan borde den kunna övertyga både Audi- och BMW-älskare att överväga C-Klassen som sin nästa verkställande kompakta sedan.

Mercedes C-Klass 2022 – granskning och introduktion

Den nya C-Klassen är utan tvekan en av de viktigaste C-Klass-modellerna som någonsin släppts eftersom den officiellt övergår från enbart en traditionell förbränningsmotor. Som sådan har Mercedes sett till att utrusta den nya C-klassen med alla moderna klockor och visselpipor som du förväntar dig av en Mercedes.

  Är hybrider bra för långdistansbilar?

Den yttre designen påminner mycket om den nya fullstora S-klassen vilket verkligen är något du vill ha om du köper en ”instegs” Mercedes sedan. Den största uppgraderingen från den tidigare modellen är dock säkerligen reserverad för interiören som ser ut som ett futuristiskt rymdskepp.

Du får nu en fullvärdig widescreen-upplevelse i den nya C-klassen som är packad med otroligt avancerad och häftig omgivande belysning. Mercedes har gjort plug-in-integrationen så smidig som möjligt vilket innebär att elmotorn ska ta över automatiskt när bilen känner att det är lämpligt.

Praktiken är också en uppgradering med den nya C-klassen som erbjuder ett mycket större bagageutrymme och sittplatser för bakre passagerare, vilket ytterligare ökar attraktionskraften hos den nya C-klassen.

Ny Mercedes C-klass Mildhybridteknik

Den förmodligen mest betydelsefulla delen av nya Mercedes C-klass är övergången till antingen en mildhybriddrift eller en plug-in-hybriddrift. Mildhybridtekniken är utformad med ett litet 48-voltsystem som endast ska förlita sig på elmotorn när du saktar ner bilen.

Detta system ska också ta över helt och hållet när du kör på motorvägen för att maximera bränsleeffektiviteten. Detta sänker också dina totala utsläpp, vilket bör spela in när du vill registrera fordonet eftersom det sannolikt också kommer att sänka dina totala ägandekostnader.

Mercedes EQ Boost mild-hybridteknik är inte längre bara utrustad med ett 48-voltsystem eftersom den också har en integrerad startgenerator (IGS) som ska ge 15 kW extra effekt vid varje rotation.

Ny Mercedes C-klass Plug-in Hybrid-teknik

Som tidigare nämnts kommer den nya C-klassen också att komma som en äkta plug-in hybrid som är gjord för att maximera effektiviteten och ge en rejäl mängd extra hästkrafter. Den 300 e som vi nämnde har nu 313 hk vilket räcker för att driva den från 0 till 60 mph på mindre än 6 sekunder.

  Kan hybridbilar köras enbart på el?

Systemet erbjuder en 95 kW elmotor och ett 96-celligt 25,4 kWh högspänningslitiumjonbatteri som kan laddas via ett hushållsuttag och med hjälp av vanliga och snabbladdare. Det tar en halvtimme att ladda upp batteriet helt och hållet med hjälp av likströmsladdning medan växelströmsladdning ger dig 11 kW på cirka 2 timmar.

Detta gör den nya plug-in hybrid-C-klassen lämplig för daglig användning, vilket var precis vad Daimlers ingenjörer ville uppnå med den nya C-klassen. Mercedes säger också att den nya 300 e ska ha en räckvidd på 60 mil enbart med elektricitet, vilket gör den till den mest effektiva plug-in premium executive sedanen på marknaden just nu.

Den nya hybriddrivlinan är utformad för att arbeta smidigt och ostörande i bakgrunden utan att du ens märker det, vilket också bör öka den totala komforten och göra bilen ännu tystare.

FAQ-avsnitt

Hur mycket kostar den nya C-klassen?

Mercedes har ännu inte släppt den fullständiga prissättningen på nya 2022 års Mercedes C-klass men det verkar som om priset kommer att konkurrera direkt med nya BMW 3-serien vilket innebär att den bör börja på cirka 42-44 000 dollar. Coupévarianten kommer troligen att kosta lite mer och samma historia gäller för cabrioletversionen.

Den toppmodellen Mercedes C63 AMG kommer någon gång 2022 och det bör vara den dyraste C-klassmodellen som troligen kommer att landa någonstans mellan 80-90 000 dollar utan tillval. Men när man känner Mercedes och vet hur fritt de prissätter sina tillval bör den nya C63 lätt kunna passera gränsen på 110 000 dollar om den är fullt utrustad.

  Vilka Mercedes-modeller är hybrider?

Kommer den nya Mercedes C63 med en fyrcylindrig motor?

Ja, Mercedes har officiellt bekräftat att den nya C63 AMG 2022 inte kommer att använda en turboladdad V8 längre, eftersom den kommer att erbjuda den 4-cylindriga 2,0 litermotor som finns i A45, packad med en elmotor. Även om den nya C63 troligen kommer att erbjuda mer än 600 hk har de flesta AMG-entusiaster uttryckt sin totala avsky för att C63 inte längre kommer att ha en V8.

V8:an var det utmärkande kännetecknet för varje generation av C63-modellen fram till nu. Mercedes verkar dock helt och hållet förlita sig på hybriddrivlinan vilket innebär att V8:an sakta försvinner helt och hållet.

Kommer alla nya Mercedes-modeller att vara hybridmodeller?

Det är ganska uppenbart att Mercedes satsar fullt ut på hybridteknik och bränsleeffektivitet vilket innebär att alla nyare Mercedes-modeller antingen kommer att vara helt hybridiserade eller erbjuda en hybridvariant.

Den nya E-klassen väntas komma om några år och de flesta Mercedes SUV:er ska också bytas ut under de kommande åren.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts