Vilka Mercedes-modeller är hybrider?

Vilka Mercedes-modeller är hybrider?

Mercedes har erbjudit många hybridversioner ett tag nu, och med den smarta användningen av EQ Boost mild-hybridtekniken är nästan alla Mercedes-modeller delvis hybrider. Hybridtekniken fungerar som en perfekt mittpunkt mellan en förbränningsmotor och en fullfjädrad elbil.

Mercedes traditionella plug-in-hybriddrivlinor betecknas med modellbeteckningen ”e” efter modellnamnet. Exempelvis är en A250e hybrid i A-klassen eller C 300e hybrid i C-klassen. De flesta hybridmodellerna är bensin/elektriska, men Mercedes erbjuder ”de” som diesel/elektrisk på vissa marknader utanför USA.

Just nu är infrastrukturen för ägande av elfordon inte riktigt redo att erbjuda samma nivå av ägandevänlighet jämfört med förbränningsmotorer, och på grund av detta är Mercedes hybrid- och mildhybridmodeller definitivt värda att titta på.

Mercedes Hybrid Sedans

Sedans har varit brödet och smöret för Mercedes hantverk, från den minsta C-klass-sedanen till Mercedes S-klassens flaggskepp, Mercedes har ständigt uppdaterat hela sedanutbudet för att hålla jämna steg med den moderna tiden, och på grund av detta kan alla Mercedes-sedans köpas med någon form av hybriddrift.

Den minsta Mercedes-sedanen är C-klassen, och Mercedes har precis presenterat den nya C-klassen så priserna är ännu inte avslöjade. Men alla nyare Mercedes C-klasser kommer att drivas av en fyrcylindrig motor, och alla kommer att erbjuda antingen en fullständig plug-in-hybriddrift eller en Mercedes EQ Boost mild-hybrid med assisterad förbränningsmotor.

Nästa i raden är Mercedes Benz E-klass, och just nu erbjuder Mercedes USA inte 350 e för modellåret 2021, men E450 4MATIC-sedanen som säljs för 62 000 dollar erbjuder en EQ Boost mild-hybridteknik-assisterad 3,0 l inline 6 turbomotor.

  Bästa begagnade Mercedes-AMG att köpa?

Mercedes S-klass är Mercedes flaggskeppssedan och S560e erbjuder en plug-in-hybrid drivlina som består ut av en elmotor parat med en 3,0L inline 6-cylindrig BiTurbo. Den här konfigurationen av S-klassen säljs för 110 000 dollar och erbjuder imponerande 470 hk och lika imponerande 58-73 MPGe US.

Mercedes Hybrid SUV:er

I dagsläget erbjuder Mercedes inte någon plug-in hybridversion av Mercedes minsta SUV GLA, men GLA 250e förväntas ingå i Mercedes USA:s sortiment 2021. För närvarande är den enda GLA-modellen som erbjuds 250 med eller utan 4MATIC-systemet för cirka 36-38 000 dollar. Den plug-in GLB kommer också snart att följa.

Nästa i raden är GLC som är Mercedes SUV-bästsäljare. GLC 350e 4MATIC, som säljs för cirka 52 000 dollar, har en 2,0 liter lång inline-4 turbomotor plus en 90 kW elmotor, vilket gör den till en fullfjädrad plug-in-hybrid med 315 hästkrafter och en bränsleeffektivitet på 67-70 MPGe i USA.

Den mellanstora GLE-modellen erbjuds för närvarande inte med en fullfjädrad plug-in-hybrid, men den 6-cylindriga GLE450 och den 8-cylindriga GLE580 erbjuds båda med EQ Boost mild-hybridteknik. GLE450 säljs för cirka 62 000 dollar och GLE580 säljs för cirka 79 000 dollar.

GLS är Mercedes SUV-flaggskepp i fullstorlek som delar många delar med GLE, inklusive drivlinan. Så GLS450 som säljs för cirka 76 000 dollar har samma motorkombination som GLE450, och GLS580 som säljs för cirka 99 000 dollar har samma drivlina som den som finns i GLE580.

  Vilka är problemen med hybridbilar?

Skillnaden mellan EQ Boost och plug-in hybridteknik

Mercedes EQ Boost mildhybridteknik är ett integrerat elmotorsystem som syftar till att hjälpa huvudmotorn att leverera bättre bränsle- och utsläppsvärden. Den här tekniken använder en särskild integration av en startmotor som är kilad mellan motorn och växellådan och gör det möjligt för bilen att gå i rullning med avstängd motor vid vissa hastigheter.

Denna teknik skiljer sig från traditionella plug-in-hybriddrivlinor eftersom en traditionell plug-in kan, som namnet antyder, kopplas in. Elmotorn i en hybrid är mycket kraftfullare och fyller ett större syfte, mer likt förbränningsmotorn.

EQ Boost-tekniken fortsätter att förbättras med tiden, och de flesta, om inte alla framtida Mercedes-modeller kommer sannolikt att använda denna teknik. Audi och många andra biltillverkare använder sig också av mildhybridteknik, eftersom denna teknik förbättrar bilens effektivitet och även ger en effektförstärkning under en kortare tid.

FAQ-avsnittet

Kommer Mercedes att göra plug-in hybrider för alla framtida modeller?

Med lanseringen av den nya Mercedes C-klass är det ganska uppenbart i vilken riktning Mercedes är på väg. Den riktningen är effektivitet, färre utsläpp, mer kraft, men mindre motorer. Det förväntas att Mercedes så småningom kommer att erbjuda alla modeller med en drivlina med plug-in hybridteknik.

EQ Boost-tekniken hittar sin väg in i allt fler Mercedes-bilar, även om plug-in-hybridiseringen av hela sortimentet inte går lika snabbt. Det är ganska uppenbart att Mercedes kommer att börja införliva plug-in hybrider i större skala snart.

  De bästa hybridbilarna för pendling

Kommer Mercedes att erbjuda några AMG plug-in hybrider?

Ett definierande kännetecken för en äkta Mercedes AMG är motorn. Motorn fungerar som AMG:s hjärta och är den mest tilltalande aspekten av att äga en Mercedes AMG-modell. Mercedes har nyligen uppgett att den kommande C63 AMG kommer att använda en 2,0 l fyrcylindrig EQ Boost-motor med fyra cylindrar.

Även om detta förvisso är fördelaktigt för miljön måste en C63 utan V8 eller ens V6 verkligen erbjuda något speciellt för att få någon uppmärksamhet från bilentusiasternas community. Mercedes kommer också snart att släppa AMG GT73, ett AMG-monster med över 800 hästkrafter och en 4,0 liters BiTurbo-hybridmotor.

Vad är fördelen med att äga en hybridbil?

Det finns många fördelar med att äga en hybridbil, från skatteavdrag, längre garantier, bättre bränsleeffektivitet, mindre koldioxidutsläpp och ibland till och med en hyfsad mängd rabatter på vissa marknader. Hybridbilar förväntas ge så mycket som 50 % eller till och med 70 % bättre bränsleförbrukning jämfört med vanliga bilar med förbränningsmotor.

Men det finns också vissa nackdelar med att äga en hybridbil. Hybridbilar kostar vanligtvis mer än vanliga bilar med förbränningsmotor. Om du inte tänker koppla in din hybridbil är det inte heller särskilt meningsfullt att köpa en hybridbil. Om du dessutom kör mestadels på motorvägar kommer bränsleeffektivitetsbetygen att sjunka avsevärt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts