Dodge Journey Tillförlitlighet

Dodge har ett bra rykte för sina sportbilar och SUV:er som Durango. Journey är ännu en mellanstor Dodge SUV, men den är mindre än den större Durango. Den lades ned år 2020. Den är dock fortfarande ett bra alternativ på grund av sitt stora utrymme och sina bra funktioner.

Översikt

Dodge-bilar har en historia av bra prestandamotorer. Journey kom i flera trimnivåer under hela sin produktion och den hade ett motorutbud från 2,4 L och den största 3,6 V6-motorn. Bilen har en 6-växlad automatisk växellåda och den finns även med AWD för maximal smidighet på vägen.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är ett stort bekymmer för människor som vill att deras bil ska vara konsekvent i sin prestanda och hålla i många år. Dodge har varit ett ganska pålitligt märke på senare tid. Journey är dock inte den mest tillförlitliga Dodge-bilen med sitt tillförlitlighetsbetyg på 2 av 5 av J.D Power.

Säkerhet

Bilens säkerhetsfunktioner och säkerhetsåtgärder avgör också bilens tillförlitlighet. Tillförlitlighetsbetyget är inte Journeys starkaste område, men bilens säkerhetsbetyg är ganska bra. Den har ett övergripande säkerhetsbetyg på 4/5 av NHTSA. Bilen presterade bra i sina krocktester och den har många nödvändiga säkerhetsfunktioner.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är en annan faktor som avgör en bils tillförlitlighet. Återförsäljningsvärdet är en stor poäng för Dodge-bilar och Journey behåller också sitt värde med 40 % efter även efter 5 års ägande.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden för en bil är den viktigaste faktorn för en bils tillförlitlighet. Journey har en låg underhållskostnad på cirka 562 dollar per år. Detta inkluderar allt förebyggande underhåll, reparationer. Dessutom är risken för att få några större reparationer inte heller mycket på grund av delar av god kvalitet.

  Cadillac Escalade Tillförlitlighet

FAQ

Är Dodge Journey en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Journey är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Journey?

Dodge Journey är en bil med 7 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small SUV 2WD

Hur många hästkrafter har en Dodge Journey och har den en turbo?

Dodge Journey har 173 hästkrafter och ett vridmoment på 166 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en cylindervolym på 2,4 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Dodge Journey?

7,2 tum ( 18,29 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Journey har 17 X 6,5 tums stålhjul fram och 17 X 6,5 tums stålhjul bak.

Vilka problem har Dodge Journey?

På Carproblemzoo.com har det kommit in 6 672 klagomål på Dodge Journey över 14 modellår. Dodge Journey 2009 har också 2 173 klagomål. De vanligaste problemen är Elektriska problem (1.858), Service bromsar (880) och Motorkylning (861).

Hur länge håller en Dodge Journey?

Dodge Journey håller vanligtvis mellan 150 000 och 200 000 mil med regelbundet underhåll. Vissa användare har rapporterat att deras Dodge Journey har gått mer än 200 000 mil. Du kan få 10 till 15 år av din Dodge Journey om du kör 15 000 mil per år.

Har Dodge Journeys motorproblem?

Dodge Journeys motorproblem börjar vanligtvis när fordonet har 44 000 mil. Bilen stängs av vid normal användning, kopplar bort servostyrningen, stoppar bromsarna och ger ifrån sig ett högt gnisslande ljud från motorn.

  Dodge Grand Caravan Tillförlitlighet

Har Dodge Journey problem med växellådan?

Detta är ett vanligt problem i bilar. Transmissionsproblem i Dodge Journey kan vara bland annat att växlingarna är försenade, att det hoppar och gnisslar vid acceleration, att fordonet skakar på vägen eller att det visslar under huven.

Vad är jämförbart med en Dodge Journey?

Ford Edge, Honda Pilot och Toyota 4Runner är mycket jämförbara på många sätt.

Är Dodge Journey bra i snö?

Dodge Journeys fyrhjulsdrift är idealisk för hala vägar. Den fördelar kraften effektivt genom att ge kraft direkt till framhjulen när det behövs och sedan dra tillbaka kraften till bakhjulen när det behövs.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts