Dodge Dart Tillförlitlighet

Dodge har varit känt för sina högklassiga bilar som Charger och Challenger. Dart var dock en prisvärd kompakt 4-dörrars sedanbil gjord för daglig användning och pålitlighet. Bilen har en del bra utseende och interiören är också attraktiv för en begagnad bil. Den lades ned 2016, men den finns fortfarande tillgänglig på marknaderna för gamla bilar.

Översikt

Dart introducerades 2012 med målet att vara en bra vardagsbil med många funktioner. under sin produktion hade den många trimnivåer. Det fanns tre motortyper med 2,0 L I4-motor, 1,4 L turbomotor och 2,4 L I4-motor. Den fanns med både manuell och automatisk växellåda. Bilen har också ett bra infotainmentsystem.

Tillförlitlighet

En bils tillförlitlighet är alltid viktig eftersom det beror på att bra tillförlitliga bilar orsakar färre problem och kostar mindre pengar. Dodge har varit känd för sina sportbilar, men de har verkligen förbättrat sitt tillförlitlighetsbetyg på sistone. De har blivit upptagna på topp 10-listan över tillförlitlighet av Consumer Reports.
Dart introducerades med målet att bli tillförlitlig, men den är inte det bästa tillförlitliga alternativet. J.D Power betygsatte dess tillförlitlighet med endast 3 stjärnor av 5. Sammantaget har den ett tillförlitlighetsbetyg under genomsnittet på grund av många problem som rapporterats mot bilens motor.

Säkerhet

Tillförlitlighetsbetyget är kanske inte det bästa för Dart, men säkerhetsfunktionerna och betygen är förstklassiga. Den är en 5-stjärnig säkerhetsbil med sitt namn i IIHS:s Top Safety Pick 2012. Bilen har många funktioner, bland annat 10 krockkuddar som standard, ett antiblockeringssystem, starthjälp vid backe, parkeringshjälp, traktionskontroll osv.

  Bentley Mulsanne Speed Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Dart har utgått från marknaden, så det är säkert att du skulle köpa en gammal Dart. Beroende på konditionen måste du spara omkring 600 dollar per år för allt underhåll. Delarna är inte de dyraste, men risken är stor att bilen skulle behöva repareras.

FAQ

Är Dodge Dart en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Dart är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Dodge Dart?

Dodge Dart är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Bilar i mellanstorlek

Vad är hästkrafterna i en Dodge Dart och har den en turbo?

Dodge Dart har 184 hästkrafter och ett vridmoment på 174 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded I-4 med en volym på 2,4 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Dodge Dart?

13,1 kubikfot ( 0,371 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Dart har 17 X 7,5 tums aluminiumhjul fram och 17 X 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Har Dodge Dart många problem?

2013 års Dodge Dart var den första som släpptes. Den här modellen hade flest klagomål på CarComplaints.com. Nästan 400 klagomål inkom, varav de flesta handlade om problem med växellåda och fjädring. Transmissionsproblemen låg i genomsnitt på cirka 37 000 mil och reparationskostnaden låg på cirka 700 dollar.

Vad är det för fel på Dodge Darts?

Vissa förare har rapporterat om ett problem med stel styrning och bromsning som verkar dyka upp från ingenstans. Dessa körbarhetsproblem har kopplats till mekanikernas låga oljetryck, fel fungerande sensorer och felaktiga ledningar. Vissa drabbade fordon har också fått en mjukvaruuppdatering av sin motordator.

  BMW M8 Gran Coupe Tillförlitlighet

Hur många mil kan en Dodge Dart hålla?

En Dodge Dart håller i genomsnitt mellan 140 000 och 170 000 mil. Dodge Dart måste tas till verkstaden cirka 0,29 gånger per kalenderår för oplanerade reparationer. Det finns en 13-procentig risk att den får ett allvarligt problem.

Är en Dodge Dart en bra begagnad bil?

Dart från 2015 är ett bra val bland begagnade kompaktbilar. Darts sportiga hantering gör den till en rolig bil att köra. Båda sätesraderna ger gott om huvud- och benutrymme.

Har Dodge Dart problem med växellådan?

Det har rapporterats om transmissionsproblem på Dart. Ägarna rapporterar att deras bilar är svåra att flytta från parkering till körning. Detta kan orsakas av ett problem med växellådan eller kopplingen mellan växelspaken och växellådan.

Vilken motor i Dodge Dart är bäst?

Darts bästa motorval när det gäller effekt är en Tigershark 2,4 liters fyrcylindrig motor. Denna producerar 184 hästkrafter, 171 pundfot och vridmoment. 2,4-litern kan beställas med antingen en 6-växlad manuell växellåda eller en 6-växlad automatisk växellåda, beroende på trimnivå.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts