Dodge Caliber Tillförlitlighet

Caliber är inte den mest kända bilen, men är en 5-dörrars hatchback som tillverkades av Dodge mellan 2007 och 2012. Bilen var aldrig folks favorit och inte heller den mest pålitliga bilen. Den hade en del problem, men är ändå ett bra köp på grund av sitt stora lastutrymme och låga pris.

Översikt

Caliber var en hatchback med många funktioner. Den fanns till och med i ett AWD-system, med sitt stora utbud av motorer. Den största av alla var en 2,4 L turbomotor som producerade 285 hk vid 6 400 varv per minut.

Tillförlitlighet

Hållbarhet och pålitlighet spelar stor roll när man köper ett gammalt fordon. Dodge har aldrig varit det mest pålitliga märket, men har dock arbetat med sin orubbliga kvalitet på senare tid. Det finns med i Consumer Reports rankning av de tio mest tillförlitliga märkena. Caliber presterar också hyggligt när det gäller tillförlitlighet.
Caliber har ett tillförlitlighetsbetyg på 4,0 av 5,0 av Repairpal, men anses ändå inte vara det mest tillförlitliga alternativet. Bilen hade problem med sitt fjädringssystem, sitt transmissionssystem och sin motor. Interiören är dock bara trevlig och lastutrymmet är en stor fördel med att äga Caliber.

Säkerhet

Säkerheten är en viktig komponent när man bedömer en bils tillförlitlighet. Caliber hade ett bra resultat i sitt krocktest och den har en solid kaross. den presterade dock inte särskilt bra i sina sidokollisionstester. Bilens säkerhetsfunktioner omfattar flera krockkuddar.

  Vilka är de bästa sportbilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Underhåll och reparation

Att köpa en Dodge-bil har en stor fördel när det gäller underhålls- och reparationskostnader för bilen. Det är lätt att få tag på reservdelar och priserna är också lägre än många andra importerade bilar som BMW eller Mercedes. Caliber har en låg årlig underhållskostnad på 501 dollar, men den kan överskridas beroende på vem som äger bilen.

FAQ

Är Dodge Caliber en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Caliber är en bil med framhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Dodge Caliber?

Dodge Caliber är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Small Station Wagon

Vad är hästkrafterna i en Dodge Caliber och har den en turbo?

Dodge Caliber har 158 hästkrafter och ett vridmoment på 141 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2.0L/ Bränslesystemet är: Det finns en elektronisk bränsleinsprutning.

Hur stor markfrigång har Dodge Caliber?

7,7 tum ( 19,56 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Caliber har 18 x 7,0 tums aluminiumhjul fram och 18 x 7,0 tums aluminiumhjul bak.

Hur länge håller en Dodge Caliber?

En Dodge Caliber bör kunna gå över 200 000 mil med rätt underhåll. De är mycket pålitliga och bör hålla i minst 200 000 mil utan större fel. För att få din bil att hålla längre bör du se till att allt planerat underhåll utförs.

Vad är det för fel på Dodge Caliber?

CarComplaints.com rapporterar att Dodge Caliber har upphängningsproblem, oftast på grund av felaktiga styrarmar och kullager. Ägare har uttryckt frustration över Calibers ojämna fjädring som orsakade ojämnt däckslitage.

  Dodge Avenger Tillförlitlighet

Är en Dodge Caliber bra på bensin?

Dodge har tillverkat Caliber-modeller i sex år. De har ett genomsnittligt kombinerat MPG på 24,4, och 2012 års Caliber är något lägre med 24 kombinerade MPG.

Vilket år slutade de att tillverka Dodge Caliber?

De upphörde med tillverkningen 2011.

Vad är det för fel på 2007 års Dodge Caliber?

De vanligaste problemen som rapporteras är dåliga kullager och styrarmar. I samma intervall rapporteras också läckande fjädrar och dragstänger som går sönder. Vissa ägare upptäcker problemet först efter att deras däck blivit förstörda.

Är en 2008 Dodge Caliber en bra bil?

Dodge Caliber 2008 fick fem stjärnor i National Highway Traffic Safety Administration’s front- och sidokrocktestutvärderingar. Insurance Institute for Highway Safety gav Caliber det högsta betyget ”Bra” i krocktesterna vid frontal- och sidokollisioner.

Är Dodge Caliber en SUV?

Den är särskiljande bland konkurrenterna eftersom den ser mer ut som en SUV än en kompakt hatchback. Det finns olika utrustningsnivåer som påverkar utseendet på Caliber. Basutrustningen Dodge Caliber SE har svarta dörrhandtag och svarta spegelhattar. Det finns även karosserifärgade fasader att tillgå.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts