Dodge Durango Tillförlitlighet

Durango är ännu en mycket känd Dodge-bil, förutom Charger och Challenger. Durango är en mellanstor SUV, och den har till och med en tredje rad för extra utrymme. SUV:n är tillräckligt stor för mycket bagage, och den har även ett AWD-system som kan användas för offroad-upplevelser.

Översikt

Durango har funnits på marknaden i årtionden, och den är nu i sin tredje generation. Det har funnits flera trimnivåer av bilen, och den finns även i Dodges högpresterande SRT-modeller. Den vanliga Durango kommer med en 3,6 L V6 Pentastar-motor med V6, som har använts i många andra Dodge-bilar.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighetsaspekten har varit ganska bra i Dodge-bilarna de senaste åren. Durango är också en pålitlig inmatning i Dodge-bilarna. Kvaliteten är bra och tillräckligt solid för att hålla i många år. Bilens tillförlitlighetsbetyg är 81 av 100 av J.D Power, vilket betecknas som utmärkt.

Säkerhet

Säkerheten är också ett stort försäljningsargument för Dodge-bilarna. Durango har totalt 4 stjärnor av 5, med bra resultat i sina krocktester. Kabinen är ganska solid för att klara av kollisioner, och den har många andra säkerhetsfunktioner. Dessa säkerhetsfunktioner inkluderar kollisionsvarning, automatisk nödbromsning, övervakning av döda vinklar och många fler tillgängliga funktioner.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också användbar för att bedöma en bils tillförlitlighet. Durango har en nedskrivning på cirka 41 % efter att ha ägt den i 5 år. Detta är extremt bra, och Durango-ägarna har fördelen att uppgradera sina enheter genom att sälja de gamla till ett bra pris.

  Dodge Grand Caravan Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de största faktorerna som avgör en bils tillförlitlighet. Durango behöver något högre underhållskostnader än många andra Dodge-bilar. Den skulle behöva cirka 675 dollar per år för allt underhåll, men den har bra kvalitet och låg risk för större reparationer, vilket är en fördel.

FAQ

Hur många säten finns det i Dodge Durango?

Dodge Durango är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för den här bilen är: Bakhjulsdrift

Vad är hästkrafterna i en Dodge Durango och har den en turbo?

Dodge Durango har 293 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,6 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Dodge Durango?

8,1 tum (20,57 cm)

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Durango har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Vilken Dodge Durango är mest tillförlitlig?

Dodge Durangos bästa år är 2014, 2018 och 2015. De här modellerna erbjuder stort nöje för både familjer och bilister. Även om de flesta nya modellerna är dyra finns det många utmärkta begagnade modeller.

Har Dodge Durangos många problem?

Det vanligaste problemet med Durangos är att deras avgasrörsbultar inte fungerar. Det kan leda till att fordonen förlorar i genomsnitt 112 030 mil. Detta är ett vanligt problem med Dodge Durango-fordon som har 5,7-liters V8-motorer.

Vad är hög körsträcka för en Dodge Durango?

Dodge Durango kan hålla mellan 200 000 och 250 000 mil med rätt underhåll. Om du kör 15 000 mil per år är det ungefär 13-16 års livslängd. Detta är bra siffror för en mellanstor SUV.

  Dodge Avenger Tillförlitlighet

Är Durango en bra SUV?

Är Dodge Durango en SUV som är bra? Dodge Durango 2022 är ett bra val för vissa köpare, men inte för alla. Durangos rymliga interiör är elegant och erbjuder tillräckligt med plats för sju personer. Durango har ett intuitivt infotainmentsystem som är lätt att använda. Dess sex- och åttacylindriga motorer ger verkligen hetta.

Har Dodge Durango problem med växellådan?

Dessa problem är ofta lätt synliga. 2021 Dodge Durangos transmissionsproblem kan vara växlingsfördröjningar, gnissel, hopp eller acceleration, känsla av skakighet eller visslande ljud eller en brinnande lukt från under huven.

Är Durango bra på bensin?

Nej, det är inte bilen att välja om du vill komma långt med den bensin du lägger i tanken.
För dem som kräver riktig kraft är 2019 års Dodge Durango R/T den SUV du ska slå. Den här SUV:n är mer än bara en bensinslukare. Dodge Durango har en anmärkningsvärd dragkapacitet, vilket gör den till en idealisk SUV för vardagliga uppgifter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts