De bästa hybridbilarna för pendling

Huvudskälet till att hybrider finns är att öka bilens körsträcka och spara pengar på bränsle. Som sådan är dessa bilar bäst när det gäller daglig pendling, och de fungerar bäst i urbana stadskörningsmiljöer.

En genomsnittlig sträcka som en amerikan kör dagligen är någonstans runt 16 miles, vilket är perfekt för en bränslesnål hybridbil. Att köpa en hybridbil innebär vanligtvis att du kommer att spendera mindre tid vid en bensinstation, och din plånbok kommer säkerligen att känna det.

Om man betänker att en genomsnittlig hybrid i dag räcker till cirka 30 miles ren eldrift kan en bensinpump lika gärna vara ett tillfälligt stopp, som bara behövs när du vill lämna stan och ge dig ut på en lång resa.

Med just detta i åtanke föddes Toyota Prius, men du kan också välja Toyota Corolla. Om du vill ha en prisvärd SUV för pendlare är Honda CR-V Hybrid ett utmärkt val. Om du vill ha en mer lyxig pendlarbil är BMW 3-serien eller Volvo XC90 båda bra alternativ.

Toyota Prius

Toyota Prius är mer eller mindre själva essensen av en pendlarbil eftersom Prius på egen hand startade hybridtrenden överhuvudtaget. Numera får du så mycket som 58MPG i staden om du väljer Prius.

Förutom den överlägsna effektiviteten är Prius också en ganska välutrustad bil med massor av modern teknik och säkerhetslösningar. Inredningsutrymmet är gott om både för passagerarutrymmet och lastutrymmet också. JBL-högtalare, Apple Car Play och Android Auto finns alla där för att göra dina dagliga pendlingsresor så mycket enklare.

  Vilken bil är bekvämast för långkörning?

Toyota Corolla

Även om Prius verkligen är svår att kritisera kan Corolla vara ett bättre alternativ för den som vill ha en mer dynamisk körupplevelse. Även om utseendet är subjektivt, anser jag att Corolla ser mycket bättre ut än Prius.
Det är just därför som många online-kontor utsåg Corolla Hybrid till årets bästa gröna bil. Designspråket i Corolla är lite mer vågat och sofistikerat både på insidan och utsidan. Interiören är rikligt rymlig och mycket välisolerad, perfekt för livliga stadsgator under rusningstrafik.

Honda CR-V

Dagliga pendlare ska inte vara enögda, men det är alltid en bra idé att köpa en hybrid som lätt kan ändra attityd och bli en perfekt långdistansfamiljetransportör. Den amerikanska 40MPG-betyget är inte lika bra som betygen för alla de ovannämnda bilarna, men med tanke på att CR-V är en fullfjädrad SUV är sådana betyg mer än tillräckliga.

CR-V erbjuder mycket utrymme, en raffinerad kupé, fyrhjulsdrift och en smidig, men ändå responsiv automatlåda. När det gäller säkerhet har CR-V alla de rätta alternativen. När det gäller teknik är CR-V fullmatad. Det finns en anledning till att CR-V är den mest sålda SUV:n under det senaste decenniet.

BMW 3-serie

BMW 3-serien har alltid varit en av de bästa allroundbilarna som går att köpa för pengar, och den senaste G20 3-serie sedanen är en fantastisk bil för alla som vill ha en dynamisk körupplevelse som inte offrar effektivitet, komfort och teknik.

BMW 330e hybrid har vunnit flera priser för att vara den bästa familjehybridbilen på marknaden just nu. Det är svårt att uppnå imponerande komfortnivåer samtidigt som man upprätthåller en dynamisk underbyggnad, men 3-serien gör det ändå.

  Bästa hybridbilar för unga förare

Volvo XC90

Om du är ute efter en bekväm, mellanstor lyxig hybrid-SUV ska du se till att kolla in Volvo XC90 Hybrid, eftersom denna stiliga svensk är allt du någonsin kommer att behöva. XC90 erbjuder en rymlig kupé som är utrustad med fint läder och trim i aluminium, trä eller pianosvart.

Stor tillförlitlighet och effektivitet är också starka sidor hos XC90. Praktiskt sett erbjuder XC90 gott om plats för alla inuti, och bagageutrymmet är också generöst. Även om den inte nödvändigtvis är den bästa stadspendlaren storleksmässigt är den utrustad med parkeringssensorer runtomkring och den är ganska lätt att se ut ur.

FAQ-avsnitt

Är en EV en bättre pendlarbil än en hybrid?

I teorin kan en EV till och med vara ett bättre alternativ än en hybrid om du bara ska använda bilen för regelbundna dagliga pendlingsresor. Det är dock alltid bra att ha en förbränningsmotor att lita på om något går fel. Allt beror naturligtvis på laddningsinfrastrukturen i ditt område och i ditt hem.

Om du väljer en elbil måste du dessutom planera alla dina resor i enlighet med tillgängliga laddningsstationer. I det här fallet är en hybrid ett bättre alternativ eftersom den gör det möjligt för dig att vara lite mer flexibel om något skulle gå fel.

Behöver du ens en bil om du bara kör i staden?

På många platser i världen är bilar inte dina vanliga pendlare. För sådana ändamål väljer många människor cyklar, elcyklar, taxibilar eller till och med kollektivtrafik. Om du bor i en stad som till exempel Amsterdam, där många människor aldrig använder bilen, är det onödigt att äga en bil överhuvudtaget.

  Är hybridbilar billigare att försäkra?

Om du däremot behöver pendla en längre sträcka dagligen och inte har tillgång till pålitlig och säker kollektivtrafik är en bil en rimlig nödvändighet. Om du bestämmer dig för att sälja din bil och välja en cykel kommer du definitivt att spara mycket pengar i det långa loppet.

Varför ska jag hoppa över att köpa en hybridbil?

Även om hybrider är ett klart positivt inslag i dagens tid med elmotorer är de inte perfekta. De kostar mer pengar att köpa direkt, och det tar ibland flera år att få tillbaka de extra kostnaderna. Om du inte har förmågan eller avsikten att utnyttja elmotorn till sin fulla potential är det en bra idé att hoppa över en hybrid.

Dessutom tenderar hybrider att kosta mer pengar att underhålla efter ett tag. Även om batterierna täcks av garantin under den första tiden som ägare tenderar de efter ett tag att tappa hälsan, och ett fullständigt batteribyte kan kosta några tusen dollar, ännu värre är att vissa bilbatterier ibland till och med fattar eld.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts