Vilken bil är bekvämast för långkörning?

I dagens läge finns det hundratals olika modeller som är mer än kapabla att ge dig en otroligt bekväm långkörare. Fullstora sedans är de som omedelbart kommer att komma i åtanke, men en GT är alltid det bästa alternativet över kontinenten.

Komfort kan beskrivas som ett tillstånd av fysisk och mental lätthet, och båda dessa är avgörande om du planerar att köra under längre perioder. En bekväm bil måste vara tyst, kraftfull, rymlig, fullpackad med överlägsen teknik och säkerhetsfunktioner och erbjuda massor av underhållande funktioner under en lång resa.

Och GT-segmentet (Grand Tourer) är bokstavligen utvecklat för sådana resor över kontinenten. Och den passande benämningen Bentley Continental GT/Flying Spur verkar vara den bästa GT:n som finns tack vare otroliga drivmedelsalternativ och fantastisk inredning och komfort.

Om du vill ha en SUV är Mercedes Maybach GLS, Bentley Bentayga och Rolls Royce Cullinan de tre mest bekväma SUV:erna på marknaden. Om du vill ha en mer prisvärd men ändå bekväm sedan kan du välja Audi A4, eftersom den nyligen reviderade A4:an har massor av funktioner som gör att du kan hålla dig underhållen under en lång resa.

Bästa GT:s för långkörning

Ordet GT betyder bokstavligen långdistans, och dessa bilar är byggda speciellt för långa internationella resor för personer som föredrar att köra jämfört med att flyga. Dessa bilar är dyra, snabba, rymliga, de erbjuder massor av närvaro på vägen och de får dig att känna dig som kunglig.

Och ingen annan bil gör det bättre än Bentley Continental GT. Du kan välja W12-versionen om du vill ha en så smidig upplevelse som möjligt, eller V8-versionen om du värdesätter sportighet och respons framför smidighet.

  Är det bättre att köpa eller leasa en bil när man är pensionerad?

Dessa Bentleys är utrustade med högkvalitativa material, topphastigheter på över 200 km/h, branschledande hi-fi-ljudsystem, flera sätt att justera uppvärmda, ventilerade och masserade armstolsliknande säten och ett stort lastutrymme.

Om du vill ha en ännu snyggare GT kan du välja Aston Martin DB11. Om du vill ha en mer prisvärd men ändå tillräckligt kapabel GT, välj BMW 8-serien. Om du värdesätter prestanda, men ändå vill ha högre komfortnivåer, är McLaren GT eller Ferrari GTC4 Lusso de rätta bilarna.

Bästa lyxiga sedans för långkörning

Men om du värdesätter komfort och endast komfort, och du inte bryr dig om 0-60 km/h-tider och topphastigheter på 200 km/h, eller om du föredrar att bli körd med chaufför, så är dessa lyxsedaner i den absoluta toppen av den hårt konkurrensutsatta marknaden för lyxsedaner.

Och kungen av alla lyxbilar är Rolls Royce Phantom. Phantom är överlägsen i nästan alla tänkbara avseenden, den kostar en förmögenhet, är längre än vissa kommersiella fordon och erbjuder mer utrymme än vissa limousiner.

Bentley Flying Spur är en längre Bentley Continental GT med två extra dörrar och med tonvikt på de bakre passagerarna. Andra trovärdiga alternativ i detta segment är också Mercedes Maybach S-klass och Rolls Royce Ghost/Bentley Mulsanne.

Alla dessa bilar körs ofta med chaufför, och detta är troligen det mest bekväma sättet för en person att resa i en bil, oavsett avstånd.

De bästa executive sedans för långdistanskörning

Även om alla dessa ovan nämnda bilar är helt fantastiska är de alldeles för dyra och du kan få 90 % av upplevelsen med ungefär %40 av priset. Och Mercedes Benz S-klass, Audi A8, BMW 7-serien, Jaguar XJ, Lexus LS är de som omedelbart kommer att komma i åtanke.

  Vilken är den billigaste elbilen?

Den bästa fullstora executive sedanen för långkörning är utan tvekan nya Mercedes Benz S-klass eftersom denna legendariska flaggskeppssedan erbjuder fantastisk toppmodern teknik som möjliggör komfortnivåer som ingen annan executive sedan kan matcha.

Audi A8 och BMW 7-serien ligger dock inte långt efter, och båda dessa bör få en uppfräschning inom ett år eller två. Oavsett vilken av dessa tre tyska sedans du väljer så är de komfortnivåer som är förknippade med alla tre verkligen klassledande.

Lexus LS och Jaguar XJ är också fullstora lyxiga flaggskeppssedaner, men dessa två ligger helt enkelt inte på samma komfortnivå som sina tyska rivaler. Men om du föredrar Jaguars stil och klass eller Lexus otroliga tillförlitlighet är det lätt att välja en av dessa framför sina tyska konkurrenter.

FAQ-avdelningen

Är SUV:er bra för långkörning?

Moderna SUV:er är bra för långkörning, men de kan inte jämföras med en sedan. Vissa modeller som Mercedes GLS, BMW X7, Rolls Royce Cullinan, Audi Q8, Bentley Benteyga och Lincoln Navigator är alla imponerande bekväma.

Men om du jämför dem med deras motsvarigheter i sedanmodell bleknar de i jämförelse. Detta beror främst på att SUV:er inte är lika aerodynamiska som sedanbilar och att de är mer bullriga tack vare en upphöjd plattform och kraftigare däck och fjädring.

Är dagens hatchbacks bekväma för längre resor?

Även om du aldrig skulle tro att en hatchback någonsin skulle kunna vara en imponerande bekväm långkörare finns det några hatchbacks som bevisar att du har fel. Nya Audi A3 är en fantastisk hatchback med massor av kraftfulla motoralternativ och en hyfsat tyst kabin som borde hålla dig bekväm och underhållen under en lång resa.

  Bästa bilen för nyblivna föräldrar

Mercedes Benz A-klass och BMW 1-serie är inte heller långt ifrån, och vissa skulle till och med hävda att nya Mk8 VW Golf också är en bra långkörare. Sofistiknivån i vissa av dessa modeller är så avancerad att de kan konkurrera med till och med vissa större och dyrare bilar.

Vilka motorer är mest bekväma för längre resor?

Motormässigt är en V12 utan tvekan det smidigaste och mest avslappnande motoralternativet när det gäller långkörning, men effektivitetsnivåerna är inte lika bra jämfört med en tvångsinducerad motor med mindre slagvolym. En dieselmotor är också överlägsen en gasmotor vid långkörning i de flesta fall.

I dagsläget är en elmotor inte så bekväm för längre resor eftersom den inte erbjuder någon betydande räckvidd och är kraftigt underpresterande när det gäller laddningsinfrastruktur och laddningshastigheter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts