BMW X6 VS Hellcat – vilken är bäst?

BMW tillverkar några av de mest välpresterande bilarna på marknaden, medan Dodge är känt för att tillverka några av de snabbaste sedans på marknaden. Men vilken bil mellan BMW X6 och Dodge Charger Hellcat är den bättre bilen?

Om du önskar komfort, lyx, stil, säkerhet och praktiska egenskaper är BMW X6 det rätta valet. Men om du vill ha kraft, prestanda och bättre hantering är Dodge Charger Hellcat det bästa alternativet. Med BMW får du dessutom den ”ultimata körupplevelsen”, medan Dodge Charger Hellcat erbjuder en sportig körning.

BMW X6 är en kompakt SUV, medan Dodge Charger Hellcat är en sedan. Båda dessa avancerade lyxbilar har dock plats för upp till fyra personer och har gott om bagageutrymme. Därför passar de utmärkt för en familj eller en bilresa. Bortsett från det är detta två olika monster som riktar sig till olika människor.

Vilken bil är bäst – Hellcat eller BMW X6?

Utvändigt och invändigt utseende

BMW X6:s exteriör ser mer spektakulärt ut än Dodge Charger Hellcats exteriör. Till skillnad från BMW X6 har Dodge Charger behållit sin design under lång tid med endast några få ändringar. Å andra sidan ser BMW X6 modern ut med förstklassiga funktioner.

Några av de funktioner som gör att BMW X6 sticker ut är den stora njurgrillen som är innesluten mellan två adaptiva LED-strålkastare med dimljus. Dessutom har X6 en slalomig taklinje med ett panoramasoltak. Soltaket är en fantastisk funktion eftersom det gör det möjligt för passagerarna att njuta av dag- och nattljus.

  Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

Även om Dodge Charger Hellcat inte är lika vacker som BMW X6 är den fortfarande tilltalande och har en energisk look som många sportbilsförare älskar. Precis som BMW X6 har den också 20-tums hjul, vilket gör att den ser sportigare ut. Andra funktioner är HID-strålkastare med LED-körljus och en C-formad accent över profilerna.

Interiören i BMW X6 ser fortfarande mer överdådig och avancerad ut än Dodge Charger Hellcat. Detta beror på att Dodge Charger Hellats interiör ser föråldrad och billigt tillverkad ut. Trots detta har den fortfarande en del utmärkta funktioner som automatisk tvåzonsreglering, ventilerade elektriska framstolar, tryckknappständning och mycket mer.

I motsats till detta är BMW X6:s interiör mycket exklusiv eftersom den har material av högsta kvalitet och avancerade funktioner, som Vernasca-lädersäten, SensaTec-fuskläder, dubbla 12,3-tumsskärmar, 16-vägs elektriska framstolar med uppvärmning och en estetisk kabin.

Överraskande nog är Dodge Charger Hellcat längre än BMW X6. Hellcat har en hjulbas på 120 tum, en längd på 201 tum, en bredd på 78,3 tum och en höjd på 57,6 tum. Som väntat är dock X6 högre än Hellcat. Den har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum.

Prestanda

Dodge Charger Hellcat är en av de bästa presterande sedans på marknaden. Även om BMW X6 presterar enastående är den inte en match för den kraftfulla och utmärkta Dodge Charger Hellcat. Dessutom har både Dodge Charger Hellcat och BMW X6 tre trimsalternativ. Detta gör att köparna kan ha flera alternativ.

  Vilket läder använder BMW? Är det äkta?

Dodge Charger Hellcat basutförande är Charger SRT Hellcat Widebody RWD. Denna trim är utrustad med en 6,2-liters intercooled supercharger premium V-8-motor med 8-växlad automatisk växellåda. Den producerar upp till 717 hk och ett vridmoment på 650 lb-ft. Dessutom kan den accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder med en toppfart på upp till 124 mph.

Även om Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody har samma motor som basmodellen är den ganska kraftfull. Detta beror på att den levererar en enastående 797 hk och 707 lb-ft vridmoment. Den accelererar också snabbare från 0 till 60 på bara 3,4 sekunder med en toppfart på 126 mph.

BMW X6 presterar också bra jämfört med andra bilar i sin klass. Basmodellen, xDrive40i, är utrustad med en 3,0-liters turbo inline-6-motor som levererar upp till 335 hk och 331 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på 151 mph och kan gå från 0 till 60 på 5,3 sekunder.

BMW X6 högre trim kommer med en 4,4-liters V8-motor med dubbelturbo som ger Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody en rejäl känga. Motorn producerar maximalt 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Dessutom har den en bättre topphastighet på 155 mph men en lägre 0 till 60 mph på 4,1 sekunder.

Pris

Dodge Charger Hellcat är dyrare än BMW X6. Basversionen av Dodge Charger SRT Hellcat Widebody kostar cirka 72 000 dollar, medan den avancerade trimningen (SRT Hellcat Redeye Widebody RWD) kostar cirka 87 000 dollar. Medan BMW X6 i basutförande kostar 67 300 dollar, medan den avancerade utrustningen kostar cirka 86 200 dollar.

  Hur är BMW X6 i snö?

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW eller Hellcat?

BMW är mer tillförlitlig än Dodge. Tidigare var Dodge mer tillförlitlig än BMW, men det har ändrats eftersom BMW långsamt håller på att bli en av de mest tillförlitliga lyxbilarna på marknaden.

Vilken bil är snabbare – BMW X6 eller Hellcat?

När det gäller acceleration är Dodge Charger SRT Hellcat Redeye Widebody snabbare än BMW M50i. Den förstnämnda kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder, medan den sistnämnda gör det på 4,1 sekunder. Men när det gäller toppfart är den senare betydligt bättre med 155 mph, medan den förra har 126 mph.

Charger Hellcat accelererar alltså snabbare, medan BMW X6 är snabbare på banan.

Vilken bil är mer bränsleeffektiv – Hellcat eller BMW X6?

BMW X6 är den mer effektiva bilen. Förutom att Hellcat har en större motor levererar den mer kraft, vilket innebär att det behövs mycket bränsle. Det är därför den har ett EPA-värde på 12 mpg i staden, 21 mpg på motorvägen och 12 mpg kombinerat. Medan BMW X6 har 21 mpg i staden, 25 mpg på motorvägen och 23 mpg kombinerat.

Slutsats

BMW X6 och Dodge Charger Hellcat är två enastående bilar när det gäller kraft och prestanda. BMWX6 är dock mer pålitlig, bekväm, lyxig och rymlig än Dodge Charger Hellcat. Dodge Charger Hellcat är tvärtom kraftfullare, snabbare och har en bättre hantering.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts