Hur är BMW X6 i snö?

Innan du köper en bil är det viktigt att veta om den kommer att fungera bra i ditt klimat och din terräng. Vissa bilar är bra i terräng medan andra är utmärkta för snöiga förhållanden. Andra bilar kan vara bra i staden men prestera dåligt i öknen. Oavsett detta, hur presterar BMW X6 i snö?

BMW X6 presterar utmärkt i snö eftersom den är utrustad med ett kraftfullt fyrhjulsdriftssystem. AWD-systemet är en utmärkt drivlina för vinterförhållanden eftersom det skickar kraft till alla fyra hjulen samtidigt. Om underlaget är halt kommer det därför att finnas extra dragkraft för att hålla bilen igång.

Även om BMW X6 har ett AWD-system behöver föraren fixa vinter- eller snödäckor för utmärkt dragkraft. Snödäckor är inte samma sak som traditionella prestandadäck. Detta beror på att de är tillverkade av hydrofilt gummi som förblir mjukare och mer följsamt i vinterväder.

Vad gör BMW X6 till en perfekt bil för snö- eller vinterförhållanden?

Utmärkt drivsystem

BMW är känt för att erbjuda den ultimata körupplevelsen. Men det är inte alla BMW som presterar bra i snöiga förhållanden. Det är dock inte fallet med BMW X6 eftersom alla modeller är utrustade med ett fyrhjulsdriftssystem som är exceptionellt i vinterförhållanden.

Oavsett om det är basmodellen xDrive40i eller de avancerade M50i-trimmerna är alla utrustade med AWD-system och 8-växlad automatlåda, som är utmärkta för vinterförhållanden. För att få din BMW X6 att prestera ännu bättre i snöförhållanden är det bara att fixa dem med vinterdäck.

Allhjulsdriftssystemet, eller xDrive-systemet som BMW kallar det, skickar kraft till alla hjul. Istället för att bara den främre eller bakre uppsättningen däck har kraft skickas därför kraften till alla fyra hjulen. Som ett resultat av detta snurrar alla däck för ökad dragkraft i extremt hala förhållanden.

  Vilken BMW har en V8-motor?

AWD-systemet spelar alltså en viktig roll för BMW X6:s prestanda i snöförhållanden. Och om du lägger till vinterdäck på din SUV Coupe får du i slutändan en smidig och bättre körning än om du har en bil med FWD eller RWD.

Fordonsutrymme

Eftersom BMW X6 är en SUV har den en utmärkt markfrigång. BMW-modeller med låg markfrigång är roliga att köra men inte bra i snö. Alla bilar med en markfrigång på mindre än 6 tum kan vara en huvudvärk att köra i snö. Det är dock inte fallet med BMW X6.

BMW X6 har 8 tum eller 212 mm markfrigång som de flesta SUV:er. Att köra den här bilen på en snöig väg borde alltså inte vara besvärligt. Om du kombinerar utmärkt markfrigång, vinterdäck och ett xDrive-system får du en bil som presterar enastående bra i snöförhållanden.

Hur kan jag förbättra BMW X6:s prestanda i snö?

Vinterdäck

Trots att BMW X6 har ett AWD-system räcker det inte för att få en smidig körning på en snöig väg utan vinterdäck. Ja, BMW X6 presterar utmärkt på en torr väg, men detta kanske inte kan upprepas på en snöig väg med normala prestandadäck.

För en bättre och säkrare körupplevelse i vinterförhållanden måste du byta ut prestandadäck mot vinter- eller snödäckor. Till skillnad från traditionella däck har dessa däck specifika gummiblandningar som fungerar exceptionellt bra i kalla förhållanden. Om du använder andra inställda däck kan gummit bli stelt, medan snödäckor förblir mjuka och följsamma.

  Bästa oljan för BMW X3 och BMW X5

Dessutom har vinterdäck djupare slitbanor och sicksackrännor för bättre dragkraft. Observera att vinterdäck är den äldre varianten av vinterdäck. De var inte byggda för att fungera under extrema förhållanden som på is. Vinterdäck kan dock fungera på is och snö.

Bra körförmåga

Förutom att montera rätt däck på din BMW X6 kan dina körkunskaper också hjälpa dig att manövrera bilen väl i snöförhållanden. Om du aldrig har kört i snö kan du behöva lära dig och bli skicklig på det. Detta kan ta tid, men det är avgörande oavsett vilken bil du kör.

FAQ

Är BMW X6 en bil med fyrhjulsdrift?

Nej, BMW X6 levereras med ett fyrhjulsdriftssystem och inte ett fyrhjulsdriftssystem. BMW:s fyrhjulsdriftssystem kallas också för xDrive-systemet. Det här systemet är utmärkt för snöförhållanden eftersom kraften levereras till alla fyra hjulen i stället för bara bak- eller framhjulen.

Är BMW-bilar med bakhjulsdrift bra på snö?

Nej, det är de inte. Bakhjulsdrivna bilar är de sämsta att köra i vinterförhållanden. Detta beror på att de kämpar för att få dragkraft eftersom de inte bär lika mycket vikt som en fyrhjulsdriven eller framhjulsdriven bil. Men med rätt vinterdäck kan de ändå prestera avsevärt bra i snö.

Vilka är några av de vanligaste problemen som BMW X6-ägare möter?

BMW X6 må vara en högpresterande och snygg SUV-coupé, men den har också några vanliga problem som intresserade köpare bör känna till. Några av de vanligaste BMW X6-problemen är problem med elektrisk handbroms, överhettning av motorn, lös spoiler i bakluckan, skrammel från dörrarna, förlust av bromskraft, problem med elektriska säten eller rattstång och problem med dieselmotorn.

  Bästa BMW hybridbilar

Är vinterdäck samma sak som snödäck?

Många människor använder ”snö” och ”vinterdäck” synonymt. Även om de har liknande syften är dessa däck olika. Vinterdäck är byggda för att fungera på vägar med en minimal mängd snö och is. De har normalt en gummiblandning som fungerar perfekt i kallare väder.

Å andra sidan är vinterdäck byggda för att fungera på vägar med mycket kraftigare snö eller is på bekostnad av hanteringen på torra vägar. Det är därför som snödäckor inte fungerar bra på torra vägar men är fantastiska vid kraftiga snöfall. Snödäckor har alltså en unik egenskap som minskar farorna med snö, is och fallande temperaturer på vägen.

Hur mycket snö kan du köra i?

De flesta människor kan säkert köra i upp till 4 tum snö om de har utmärkta snö- eller vinterdäck. Dessutom kan man köra på vägar som är täckta av snö på upp till 6 tum om bilen har utmärkt markfrigång, stora vinter- eller vinterdäck och om man är mycket uppmärksam på den snötäckta vägen.

Slutsats

BMW X6 är en bra bil för snöförhållanden. Detta beror på att den levereras med BMW xDrive-systemet, vilket är deras benämning på ett fyrhjulsdriftssystem. Det här systemet fungerar genom att leverera kraft till alla hjul, vilket är viktigt för att ge mer dragkraft när vägen blir hal. Dessutom har den en enastående markfrigång, vilket är välbehövligt i snöförhållanden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts