BMW F10 problem

BMW F10 är en sjätte generation av BMW 5-serien. F10 är sedanversionen, medan F11 är Wagon-versionen. BMW F10 är elegant, lyxig och rymlig. Men vilka är problemen med BMW F10?

Vanliga problem med BMW F10 är problem med transmissionssystemet, fel på timingkedjan, uppvärmda säten som inte fungerar och problem med vattenläckage. Dessutom har ägare rapporterat att de har förlorat bromskraft, EGR-kylarläckage, funktionsfel i PCV-ventilvärmare och problem med överhettning av motorn.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW F10?

Problem med växellådan

Flera ägare av BMW F10 har klagat på olika överföringsproblem. Några av de transmissionsproblem som de klagade på är bilen rycker vid nedväxling, grov körupplevelse, växlar slirar och högt klunkljud vid växling av växlar.

Om din BMW F10 har ett transmissionsproblem är det viktigt att få det diagnostiserat. Växellådsproblem orsakas vanligtvis av felande delar, låg växellådsvätska eller felaktig programvara i bilens dator. Låt en professionell mekaniker åtgärda problemet.

Fel på styrkedjan

Problem med styrkedjan är också vanliga i BMW 5-serien. Med detta sagt är BMW F10 inget undantag. De mest drabbade modellåren är dock de som tillverkades mellan 2012 och 2015. De flesta av dessa bilar började få problem med styrkedjan när de hade gått mellan 50 000 och 80 000 mil.

Några av tecknen på en felande kamkedja är ojämn tomgång, högt och märkbart vinande från motorn, feltändning och för mycket glapp i kamkedjan. Orsaken till detta problem var överdrivet slitage på motoroljepumpens kedjedrivhjul på grund av ett konstruktionsfel.

Den goda nyheten är att problemet är lätt att åtgärda, och tillverkaren har återkallat de berörda modellerna.

  Är Lexus billigare att underhålla än BMW

Problem med vattenläckage

Ett annat vanligt problem med BMW F10 är vattenläckage. Många användare har klagat på att vatten läcker ut i äldre BMW F10-modeller. Detta problem manifesterar sig när det regnar eller när bilen tvättas.

Den främsta orsaken till detta problem är utformningen av brandväggen. Men i USA beror det på rattstångskåpan på bilen som är utformad för att täcka öppningen till höger eftersom styrningen är baserad på vänster. Denna kåpa skadas och måste bytas ut för att åtgärda problemet.

Uppvärmda säten fungerar inte

Att ha ett uppvärmt säte i kallt väder är avgörande. Men så är det inte. De uppvärmda sätena på BMW F10 blir felaktiga efter en tids användning. Användare har rapporterat att de uppvärmda sätena slås på/av oregelbundet. I vissa fall fungerar inte sätena alls. Den främsta orsaken till detta problem är trasiga säkringar.

Låt en professionell mekaniker kontrollera säkringarna och byta ut dem om de är trasiga.

Förlust av bromsverkan

Detta är ett av de problem som fick BMW att återkalla vissa BMW F10-modeller. Ägarna klagade på att de plötsligt förlorade bromsverkan. De berörda modellerna hade ett problem med smörjningen av bromsvakuumpumpen. Brist på korrekt smörjning av denna sektion ledde till att vakuumpumpen gick sönder.

BMW återkallade de berörda modellerna, som omfattade flera 2012 och 2014 BMW F10 modellår.

Fel på PCV-ventilens värmare

PCV-ventilens arbete är att reglera intaget av gaser. Om PCV-ventilen inte fungerar korrekt kan gasflödet därför inte regleras korrekt. Detta problem är vanligt i 2011 BMW F10-modellen. Det händer eftersom de elektriska kontakterna i blow-by-värmaren är belagda med plastmaterial.

  2022 BMW X5 VS Volvo XC90 - Vilken är bäst?

För att åtgärda problemet måste du byta ut blow-by-värmaren. Några av tecknen på en felaktig PCV-ventilvärmare är oljeläckage, svart rök som kommer från motorn, hög bränsleförbrukning och feltändning av bilen.

Problem med överhettning av motorn

Även om det inte är så vanligt är detta ett annat problem som BMW F10-ägare har klagat på. Några av de saker som får motorn att överhettas är en felaktig vattenpump, igensatt kylsystem, kylvätskeläckage, fel kylvätska och felaktig vattenpump.

Om motorn överhettas är det viktigt att få din bil diagnostiserad av en professionell mekaniker så att de kan åtgärda det underliggande problemet.

FAQ

Är BMW F10 en pålitlig bil?

Ja, BMW F10 är en pålitlig bil. Det är dock viktigt att underhålla bilen så att den kan köras smidigt. Även om den här bilen är pålitlig är det ganska kostsamt att underhålla den. Detta beror på att kostnaden för reservdelar och service är ganska hög jämfört med dess rivaler.

Hur många mil håller BMW F10?

BMW F10 är en av de mest pålitliga BMW-bilarna på marknaden. Liksom de flesta 5-seriemodeller bör BMW F10 hålla i minst 200 000 mil. Vissa BMW 5-serieägare har dock rapporterat att de kört mer än 300 000 mil, vilket är exceptionellt.

Är det dyrt att underhålla BMW F10?

Ja, att underhålla BMW F10 är ganska kostsamt jämfört med andra lyxiga sedans. Det kommer att kosta dig cirka 13 530 dollar för underhåll och reparation under de första 10 åren av tjänsten. Detta är större än branschgenomsnittet för lyxiga sedanmodeller med 1 569 $. Och om din bil är utanför garantin, bör du förvänta dig att betala någonstans mellan $ 150 och $ 400 för underhåll för varje 10 000 mil.

  Vanliga problem med BMW 318d

Vilket är det bästa året för BMW F10?

BMW F10 är en pålitlig bil, men alla årsmodeller är inte likadana eftersom vissa är mer problematiska än andra. De bästa BMW F10-modellåren är de som tillverkats efter 2014. Försök så mycket som möjligt att undvika BMW F10-modeller tillverkade från 2010 till 2012 eftersom de vanligtvis registrerar fler problem än senare år.

Är det okej att köpa en begagnad BMW F10?

Ja, det är okej att köpa en begagnad BMW F10. Det är dock viktigt att verifiera att du köper en bil som är väl underhållen och körd. Om inte, kan du möta många utmaningar och genomgå kostsamma reparationer. Dessutom är det viktigt att kontrollera körsträckan eftersom fler mil innebär mer allvarliga problem som kommer din väg.

Slutsats
De största problemen som BMW F10-ägare bör se upp för är fel på timingkedjan, uppvärmda säten som inte fungerar, problem med transmissionssystemet, EGR-kylarläckage, vattenläckageproblem och överhettningsproblem i motorn.

Sammantaget är BMW F10 en elegant, lyxig, rymlig och välpresterande lyxsedan. Med rätt skötsel och underhåll bör denna bil hålla länge.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts