Bilar som liknar Hyundai Kona

Är Hyundai Kona en bra bil?

Hyundai Kona är en subkompakt crossover-SUV som först var eldriven 2017 och snart ska ersättas med en ny modell. Hyundai introducerade också bilen Kona EV som en fristående elektrisk modell av Kona redan 2018 som snart blev den Kona-modell som de flesta var intresserade av. Hur som helst kommer vi att berätta om alla bilar som liknar Hyundai Kona och varför du ska välja den ena framför den andra.

Den mest uppenbara konkurrenten till Hyundai Kona är Kia Niro eftersom dessa två bilar delar vissa delar med varandra. Volkswagen ID.4 är en av de mest populära elbilarna som konkurrerar med elbilen Kona, vilket är anledningen till att vi kommer att nämna den här också.

Toyota CH-R är också en av dessa bilar eftersom den har ett pris som ligger väldigt nära Kona och eftersom den delar en liknande design, effektivitet och teknikfilosofi. Sammantaget finns det många bilar som på något sätt liknar Hyundai Kona, men det är de här bilarna som folk mest sannolikt kommer att korshoppa när de är intresserade av att köpa Kona.

Nu är det dags att presentera alla dessa lite mer i detalj och berätta vad som gör varje enskild elbil en av dem speciell. Så om du är på marknaden för en bil som inte är för dyr, erbjuder modernt utseende och teknik och är en hybrid/elbil, se till att stanna kvar!

Hyundai Kona

Den vanliga bensindrivna Kona kommer att kosta dig mellan 24 000 och 32 000 dollar medan elbilen Kona kommer att kosta mellan 35 000 och 43 000 dollar. Entry-elbilen Kona kommer med en fyrcylindrig motor med 147 hk medan den toppspecificerade bensinmotorn är den fyrcylindriga modellen N-Line med 195 hk. Elbilen Kona erbjuder ett 64 kWh-batteri, 201 hk och upp till 260 mils räckvidd på en full laddning.

  Bilar som liknar Hyundai IONIQ 6

Det bästa med Kona är starka motorer, cool exteriör och inredning, bra väghållning, 10 års garanti på elbilen Kona och ganska stor räckvidd för priset. Nackdelarna är det faktum att alla Kona-modeller har ett relativt litet bagageutrymme och inte så mycket plats i andra sätesraden samt att du inte kan få AWD med Kona elbil.

Kia Niro

Kia Niro är den bil som är mest lik Hyundai Kona eftersom den också kommer med förbränningsmotordrift och en helt eldriven modell. Du kan räkna med att betala runt 27 000-40 000 dollar för hybridmodellerna medan elbilsmodellerna kostar mellan 40 000 och 45 000 dollar. Hybridmodellen erbjuder upp till 180 hk från sin 1,6L fyrcylindriga motor och en bensinmotor medan elbilen Niro erbjuder samma 64 kWh-batteri som i elbilen Kona med 260 mils räckvidd och 201 hk.

Designmässigt är Kia Niro helt ny vilket innebär att den ser coolare ut jämfört med den relativt daterade Kona. Den kommer välutrustad från fabriken, har mycket teknik och ganska mycket utrymme medan hanteringen inte är i nivå med elbilen Kona.

Volkswagen ID.4

VW ID.4 börjar på 38 000 dollar medan toppmodellerna går för 51 000 dollar, vilket är jämförbart med Kona elbil i den nedre delen, men mycket dyrare i den övre delen. Det mindre 58kWh-batteriet klarar cirka 208 mils räckvidd medan de dyrare ID.4-modellerna med ett större 77kWh-batteri klarar 280 mils räckvidd, vilket är en ordentlig uppgradering jämfört med elbilen Kona.

  Hyundai Kona Tillförlitlighet

ID.4 erbjuder mycket mer utrymme än både Kona och Niro, den kommer också med ett premiummärke, en tystare körning och massor av teknik. Howelectric carer, vissa säger att ID.4 känns lite billig på insidan och att infotainmentsystemet är för komplicerat att använda.

Toyota CH-R

Om du vill spara lite pengar men ändå vill ha en bil som liknar Hyundai Kona kan du överväga att köpa Toyota CH-R för 25 000-29 000 dollar som också är en subkompakt crossover-SUV. CH-R anses av många vara en riktigt snygg bil både på insidan och utsidan, och med Toyotas tillförlitlighet känns det som ett lockande alternativ.

De bästa CH-R-motorerna är alla hybriddrivna och det verkar som om 2023 års CH-R kan elbilen ha en helt elektrifierad drivlina också. Howelectric carer, CH-R är känd för att erbjuda bristfälligt bakre sittutrymme och det är inte alls den roligaste bilen att köra här.

FAQ-avsnittet

Är Hyundai Kona den bästa bilen i sitt segment?

Med sin finurliga styling och trevliga interiör är Kona säkert intressant, men det finns helt enkelt alldeles för många bilar i det här segmentet för att vi ska kunna säga att en av dem är bäst. Kona är inte lika spännande att köra som många andra bilar här och den är inte heller den mest moderna eller snyggaste. Den maximala räckvidden för elbilen Kona är inte den bästa medan bensinvarianterna inte heller är de bästa i sin klass.

  Bilar som liknar Hyundai i20

Den helt nya Kia Niro verkar visserligen vara ett coolare alternativ än Kona, men nya Kona kommer också att rullas ut snart vilket gör att det är en bra idé att vänta lite till.

Är Hyundai Kona en lyxbil?

Hyundai Kona är en riktigt välutrustad bil med olika funktioner som är utformade för att göra ditt liv enkelt och bekvämt, men den kan inte ses som en lyxbil. Lyxbilar från det här segmentet är Audi Q3, BMW X1, Mercedes GLA, Volvo XC40 och Jaguar E Pace.

Alla dessa bilar kostar mycket mer pengar och har kraftfullare och mer sofistikerade motorer. Dessutom kommer ett Hyundai-märke nelectric carer att vara posh som ett Audi-, BMW- eller Mercedes-märke.

När kommer den nya Hyundai Konda ut?

Nästa generations Hyundai Kona kommer att komma ut i april 2023 enligt den senaste informationen från Hyundai. Vi kan förvänta oss att se nyare Kona-modeller på vägarna till Q3 2023. Många var oroliga för att Hyundai skulle lägga ner Kona, men det verkar inte vara fallet längre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts