Bilar som liknar Hyundai i20

Är Hyundai i20 en bra bil?

Hyundai i20 presenterades för första gången 2008 och har tillverkats kontinuerligt sedan dess. Den senaste generationen av i20 avslöjades redan 2020, vilket också gjorde den mer konkurrenskraftig än någonsin. I20 ligger i segmentet för kompakta hatchbacks som är riktigt populärt på vissa globala marknader men helt frånvarande på andra.

Som sådan kommer vi att nämna bilar som liknar Hyundai i20 när det gäller dessa specifika marknader. I20 är en av de mest populära bilarna som Hyundai tillverkar, men den har hård konkurrens. Dessa inkluderar Kia Rio som är den bil som är mest lik i i20 eftersom dessa två delar många delar med varandra. Andra rivaler inkluderar Toyota Yaris som också är en av de mest populära bilarna i detta segment.

Vi kommer också att nämna Ford Fiesta som är den mest populära USA-tillverkade kompakta halvkombi och VW Polo som är den mest populära europeiska kompakta halvkombi med det mest premiummärkta märket här. Allt som allt är dessa små hatchbacks verkligen nära varandra, vilket innebär att det inte kommer att bli lätt att utse en vinnare.

Om du därför är intresserad av att köpa en liten hatchback som kan göra allt du begär av den är dessa fem bilar något för dig.

Hyundai i20

Hyundai i20 kostar mellan 19 035 och 23 880 pund beroende på trimnivå, motor och dess tillvalsutrustning. Du kan välja mellan två motorer, en bensinmotor på 1,0 liter eller en något större bensinmotor på 1,2 liter med 83-120 hk, vilket är mer än tillräckligt för en så liten bil. Man kan också välja mellan en 5-växlad manuell växellåda och en 6-växlad automatisk växellåda.

  Hyundai Ioniq 5 elbil Tillförlitlighet

Designmässigt har den senaste i20 också anammat Hyundais mer vågade formspråk vilket inte var fallet för några år sedan då Hyundai mest gjorde tråkiga bilar. I20 ser nu riktigt attraktiv ut och är dessutom pålitlig och välutrustad. Som sådan är det verkligen svårt att konkurrera med en bil som erbjuder så mycket som i20 gör.

Kia Rio

Den bil som är mest lik Hyundai i20 är Kia Rio som kostar mellan 16 150 och 21 800 pund beroende på motor, trimnivå och utrustning. De är byggda på samma plattform vilket innebär att de använder samma allmänna arkitektur som inkluderar motorer, växellåda och olika delar av drivlinan.

Kia Rio är lite tyngre och har bättre säkerhetsegenskaper medan i20 är roligare att köra och ger bättre MPG-resultat. På det hela taget är dessa två verkligen lika varandra och de största skillnaderna mellan dem beror på att Rio är lite tyngre och att i20 är något bättre utrustad. I20 erbjuder också ett något större bagageutrymme än Rio.

Ford Fiesta

Du kan räkna med att betala mellan 20 080 och 22 530 pund för nya Ford Fiesta, vilket placerar den direkt mot Kia Rio och Hyundai i20. Dessa tre bilar är sannolikt de mest populära kompakta hatchbacks i Storbritannien och representerar en stor del av hela marknaden. Fiesta erbjuder liknande motorer, liknande utrustning och liknande säkerhetsreferenser.

Där dessa två skiljer sig åt är praktiska egenskaper eftersom i20 är mer praktisk, i20 är också mer pålitlig och lite mer dynamisk. I den allra högsta nivån är i20 N och Ford Fiesta ST båda fantastiska små heta hatchbacks, men jag skulle ge mina pengar till Hyundai eftersom den känns bara lite mer speciell.

  Hyundai Ioniq 5 vs Tesla Model 3 - Vilken är bäst?

Toyota Yaris

Toyota Yaris börjar på 21 460 pund vilket är mer än de flesta bilar här, men dess toppspecifika varianter uppgår till 26 625 pund vilket också är mer än konkurrenterna. Yaris är den mest ekonomiska bilen här med den bästa bränsleförbrukningen och en hybriddrivlina som kommer att kompensera dessa initiala kostnader genom lägre driftskostnader.

Den kommer endast med en CVT-automatisk växellåda vilket också är en fördel för de flesta eftersom den är otroligt lätt att leva med. Den är inte lika praktisk som i20 som erbjuder mer utrymme i alla kategorier, men toppmodellen Toyota GR Yaris är en bättre prestandabilar än i20 N, Fiesta ST eller Polo GTI.

VW Polo

För dem som vill ha en mer premiummärkt bil utan stora prisökningar är VW Polo för 19 030 till 24 675 pund den rätta. Polo får en mindre och svagare motor med instegsmodellen samtidigt som den är mindre ekonomisk. Å andra sidan känns den nya Polo som en produkt av högre kvalitet med bättre teknik, bättre material och mer utrymme överlag.

I20 N är på samma nivå som Polo GTI, och dessa två är verkligen nära jämbördiga när det gäller nöje. Jag skulle säga att Polo är en produkt av högre kvalitet medan i20 slår den när det gäller effektivitet, effekt och pris.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai i20 den bästa bilen i sitt segment?

Hyundai i20 har verkligen många saker som talar för den. Den ser häftig ut både invändigt och utvändigt och den får riktigt bra utrustning över hela linjen. Du kan köpa en i20 för bara vanlig pendling och du kan köpa en prestandamodell ”N” som känns riktigt bra att köra.

  Vanliga problem med Hyundai Veracruz

Jag skulle säga att i20 verkligen är en av de bästa bilarna i sitt segment, men GR Yaris är den bättre prestandabilen medan nya VW Polo känns lite högre i tak.

Är Hyundai i20 en rymlig bil?

Hyundai i20 är en kompakt hatchback vilket innebär att den främst är utformad för en eller två personer åt gången. Du kan få plats med fyra personer i i20, men det är inte precis vad den är gjord för. Som sådan är i20 obevekligt rymlig för sitt segment, men i allmänhet är det verkligen trångt.

När kommer den nya Hyundai i20 ut?

Hyundai har sagt att den uppfräschade modellen av den nuvarande generationen av Hyundai i20 kommer att komma någon gång under 2023. Det sägs att nästa i20 kommer att få ventilerade säten vilket är en nyhet i detta segment. Hur som helst kan du förvänta dig att få se den uppfräschade i20 år 2023 medan försäljningen ska börja någon gång 2023/24.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts