Bilar som liknar BMW X5

BMW X5 är en av de bästa BMW-modellerna på marknaden. Den är lyxig, avancerad, rymlig, bekväm, säker, praktisk och levereras med olika drivlinor att välja mellan. Men vilka bilar liknar BMW X5?

BMW X5 har många rivaler på marknaden som erbjuder liknande funktioner, prestanda, komfort och pris. Några av de liknande mellanstora SUV:erna till BMW X5 är Mercedes-Benz GLE-klass, Audi Q7, Acura MDX, Land Rover Discovery, Genesis GV80 och Volvo XC90.

Vilka bilar liknar BMW X5?

1. Mercedes-Benz GLE-klass

Mercedes-Benz GLE-klass är en kraftfull mellanstor SUV med en elegant exteriör, lyxig interiör och ett infotainmentsystem av högsta klass. Den har flera utrustningsnivåer där basmodellen har en 2,0-liters inline-4-motor med ett utgångspris på 56 600 dollar. Den högsta trimningen är GLE 580 4Matic med en 4,0-liters twin-turbo V8-motor.

Det som gör att den här bilen liknar BMW X5 är den lyxiga och avancerade interiören, nästan samma topphastighet och en liknande bränsleeffektivitet. Priset för basbilen BMW X5 går på 62 595 dollar, vilket är långt över GLE-klassen.

2. Audi Q7

Audi Q7 är en annan elegant och kraftfull mellanstor SUV med liknande egenskaper som BMW X5. Detta tyska lyxbilsmärke kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 6,2 sekunder, vilket är imponerande. Den levereras med en 2,0-liters inline-4-motor som standard, som levererar upp till 261 hk. Priset för basversionen av Audi Q7 ligger på cirka 58 695 dollar.

Några av de egenskaper som gör att Audi Q7 liknar BMW X5 är dess högklassiga interiör, exceptionella prestanda med sitt Quattro-system och effektiv bränsleförbrukning.

  BMW X6 VS Audi Q8 - vilken är bäst?

3. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery är snygg, modern, kraftfull och lyxig. Den har också en exklusiv interiör och en snygg exteriör. När du jämför den med BMW X5, Audi Q7 och Mercedes-Benz GLE-klass kommer du dock att märka att den är mer inriktad på terrängegenskaper, vilket gör den mindre raffinerad än de tre främsta tyska märkena.

Med ett grundpris på 59 875 dollar är Land Rover Discovery lik BMW X5 eftersom de båda har en lyxig interiör, en liknande bränsleeffektivitet och liknande effekt.

4. Acura MDX

Acura MDX är kanske inte lika raffinerad eller kraftfull som de flesta bilar på den här listan, men den är mycket pålitlig och prisvärd att ha. Basmodellen är utrustad med en 3,5-liters V-6-motor som ger 290 hk och 267 lb-ft vridmoment. Utöver det är det en stor bil med plats för upp till sju passagerare.

Även om BMW X5 har ett alternativ för tredje raden är den inte lika rymlig som tredje raden i Acura MDX. Andra liknande egenskaper är en lyxig interiör och ett stort lastutrymme.

5. Volvo XC90

Volvo XC90 är en av de bästa mellanstora lyxiga SUV:erna och den erbjuder värde för pengarna. Tack vare sin eleganta design, förstklassiga säkerhetsfunktioner och lyxiga egenskaper. Den här bilen erbjuder också flera motoralternativ som sträcker sig från den turboladdade inline-4:an med 247 hk med ett 48-volts mildhybridsystem till Recharge’s turboladdade inline-4 plug-in hybrid med totalt 455 hk.

  Hur vet jag om min BMW fortfarande är under garanti?

Några av de egenskaper som gör att den här bilen liknar BMW X5 är dess eleganta interiör, utmärkta bränsleeffektivitet och rymliga interiör. Ändå är Volvo XC90 ganska billigare eftersom basmodellen går för cirka 57 095 dollar, vilket är betydligt billigare än BMW X5.

6. Genesis GV80

En annan bil som har liknande egenskaper som BMW X5 är Genesis GV80. Denna bil är en av de mest eleganta mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden. Dess yttre design är utomjordisk och en av de bästa. Den har också en mysig interiör och mycket avancerade funktioner.

Basutrustningen av Genesis GV80 drivs av en 2,5-liters turboladdad inline-4-motor med turbo som levererar 300 hk. Trots detta har den andra trimalternativ med mer kraft och exceptionella prestanda. Några av de egenskaper som gör att GV80 liknar X5 är utmärkta prestanda, högklassig interiör och bränsleeffektivitet.

Genesis GV80 i basutförande kostar 56 645 dollar, vilket innebär att du får mer för mindre. Genesis GV80 är också den billigaste bilen att underhålla på den här listan efter Acura MDX.

FAQ

Är BMW X5 en pålitlig bil?

Nej, BMW X5 är bland de minst pålitliga mellanstora SUV:erna på marknaden. De flesta tillförlitlighetsinstitut ger den ett betyg under genomsnittet, vilket är oroväckande. BMW X5 registrerar fler problem än de flesta av sina konkurrenter. Detta innebär att användarna kommer att tillbringa mer tid i garaget än i liknande bilar.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X5?

De senaste BMW X5-modellerna har sett en hel del förbättringar när det gäller hållbarhet och tillförlitlighet. Trots detta finns det flera problem som användarna bör notera, till exempel motorproblem, grov tomgångskörning, knarrande baklucka, förlust av bromskraft, problem med klonkande ljud, stallning och ryckningar under körning samt problem med dörrhandtag.

  Vanliga problem med BMW 218d

Hur snabb är BMW X5?

Den snabbaste BMW X5-modellen på marknaden är BMW X5 M. Den här trimmen har en enastående topphastighet från 0 till 60 mph på bara 3,8 sekunder. Basmodellen levererar dock endast 5,3 sekunder under samma period. BMW X5 M har också en topphastighet på 177 mph med prestandadäck.

Vilket årsmodell för BMW X5 är bäst?

BMW X5 har haft några enastående modeller sedan den introducerades 1999. Även om många av dess modeller har varit fantastiska är de modeller som sticker ut mest modellåren 2000, 2005 och 2016. Tack vare de två utmärkta motorerna; BMW N52- och N62-motorerna var mycket pålitliga och hållbara.

Slutliga tankar

Nu när du vet vilka bilar som liknar BMW X5 kan du gå vidare och välja en bil som passar dina behov och din budget bäst. Mercedes-Benz GLE och Audi Q7 är de mest lyxiga, medan Land Rover Discovery är idealisk för terrängkörning. Det mest prisvärda och pålitliga alternativet är dessutom Acura MDX.

Generellt sett är BMW X5 en underbar mellanstor lyx-SUV med exceptionella prestanda, en premiumkänsla, en rymlig interiör och den har massor av mycket avancerade tekniska funktioner. Den är dock också opålitlig och har ett högt utgångspris.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts