Bästa sättet att rengöra Mercedes lädersäten

Mercedes anses inte för ingenting vara den bästa lyxbilen på marknaden. Det är de funktioner som den levereras med som sätter den över de flesta av sina konkurrenter. En av dessa funktioner är dess förstklassiga lädersäten. Men vad är det bästa sättet att rengöra Mercedes lädersäten?

Det bästa sättet att rengöra Mercedes-Benz lädersäten är att använda en mjukborst för att ta bort smuts, applicera rengöringssystemet med ”två hinkar”, torka sätena och avsluta arbetet med att använda läderskyddskräm. Om du följer denna metod för att rengöra dina Mercedes lädersäten kommer de att hålla länge.

Här är en fullständig procedur för det bästa sättet att rengöra Mercedes-Benz lädersäten.

 • Börja med att bli av med överflödig smuts och skräp som kan gömma sig i sätena genom att använda antingen en borste med mjuka borstar eller ett dammsugarsystem.
 • Använd sedan rengöringssystemet med ”två hinkar” för att tvätta sätena. Börja med att sänka ner en mjuk trasa i en hink med varmt tvålvatten, vrid sedan ur och rengör försiktigt lädersätena. Därefter sänker du en annan mjuk trasa i en hink med varmt, rent vatten, vrider ut den och gnuggar eventuella tvålrester som kan finnas kvar på lädret.
 • Använd en annan torr trasa, gå över lädret och ta bort överflödig fukt för att slutföra rengöringen.
 • Avsluta arbetet genom att applicera en läderskyddskräm. Denna kräm är viktig eftersom den skyddar pigmentet och håller ditt läder skinande som nytt. Om du vill ha de bästa resultaten ska du alltid överväga att använda Mercedes-Benz bilvårdsprodukter. Du kan till exempel använda Mercedes-Benz Leather Care. Detta är en kvalitetsprodukt som återställer läderets ursprungliga smidighet och skönhet, samtidigt som den ger näring och skyddar mot farliga UV-strålar.
 • Eftersom UV-strålar kan orsaka missfärgning av lädersätena bör du se till att använda sätesöverdrag eller en solskyddsskärm för vindrutan. Detta kommer också att förlänga livslängden på dina Mercedes lädersäten.
  Vilka Mercedes har dieselmotor?

Hur håller jag mina Mercedes lädersäten i gott skick?

Förutom att rengöra dina lädersäten på rätt sätt kan du också förlänga deras livslängd genom att underhålla dina säten och utveckla goda vanor. Några av de saker som du måste göra för att hålla dina lädersäten i toppskick är bland annat:

 • Använd aldrig hårt borstade rengöringsborstar eller verktyg som kan repa dina lädersäten.
 • För det andra, ät eller drick inte i bilen, eftersom spill kan ge permanenta fläckar på lädret och leda till fula syner i bilens interiör.
 • Undvik att få in vassa föremål i din Benz, till exempel bilsäten och pennor. Dessa kan lätt slita sig igenom dina lädersäten.
 • För en snabb och smidig rengöringsprocedur bör du dammsuga sätets sprickor för att bli av med all smuts, damm och skräp.
 • Använd alltid en borste med mjuka borstar under rengöringen för att undvika att sätena slits sönder. Använd dessutom en pH-neutral rengöringslösning för bästa resultat.
 • Efter rengöring av lädersätena ska du alltid konditionera dem för att skydda dem mot fläckar. Som ett resultat av detta kommer dina lädersäten inte att försämras och smuts kommer inte att fastna på ordentligt konditionerade lädersäten.
 • För att undvika snabb försämring av bilens lädersäten ska du undvika att parkera i solen helt och hållet. Solen eller UV-strålarna skadar och bleknar lädret mycket snabbare än något annat. Parkera alltid bilen under ett träd eller i ett garage om det är möjligt.
  Varför ska jag inte köpa en Mercedes?

Vilka produkter bör jag undvika när jag rengör Mercedes lädersäten?

Efter att ha tittat på förfarandet och de produkter som ska användas för att rengöra dina Mercedes lädersäten på rätt sätt är det också viktigt att veta vilka produkter du ska hålla dig borta från. Dessa produkter kommer inte bara att förstöra dina lädersäten utan de kan också tvinga dig att skaffa nya säten. De omfattar bland annat följande:

 • Mörka trasor
 • Vassa föremål som kan sticka eller till och med skada lädret.
 • Möbelpolish
 • Tvättmedel.
 • Hushållsrengöringsmedel
  Använd aldrig någon av ovanstående produkter vid rengöring av lädersäten.

FAQ

Hur rengör jag Mercedes Articos konstlädersäten?

Till skillnad från traditionellt läder är Artico-läder något segt och motståndskraftigt mot fläckar. Därför bör det inte rengöras ofta. Förfarandet för rengöring av Artico-läder är dock fortfarande detsamma som för traditionellt läder. Här är stegen att följa:

 • Använd en mikrofiberduk och en liten mängd vatten för att bli av med lätt smuts och spill.
 • Men om fläcken är hård, använd ett godkänt Mercedes-Benz bilklädselrengöringsmedel för att ta bort fläcken.
 • Använd därefter en torr ren trasa efter att du blivit av med smutsen.
 • Låt slutligen det rengjorda lädret torka genom att lämna fönstren vidöppna.
 • Du kan nu konditionera och skydda lädret

Varför är det viktigt att använda ett naturligt och giftfritt läderrengöringsmedel?

Detta beror på att läder är poröst. Därför tenderar det att absorbera alla typer av rengöringsmedel som du använder. Att använda ett giftigt rengöringsmedel är därför inte bara farligt för bilsätena utan även för de personer som använder bilen. Använd alltid Mercedes rekommenderade läderrengöringsmedel för bästa resultat på din Benz läder.

  Vilken Mercedes har fjärilsdörrar

Kan jag använda Mr Clean Magic Eraser för att rengöra mina Mercedes lädersäten?

Ja, det kan du. Detta rengöringsmedel bör dock reserveras för extremt smutsiga lädersäten. Mr Clean Magic Eraser är säkert och mycket effektivt för rengöring av smutsigt läder. Förfarandet är dock det minsta besvärligt jämfört med det traditionella rengöringsförfarandet för läder.

Slutsats

Det bästa och enklaste sättet att rengöra Mercedes lädersäten är att använda en borste med mjuka borstar för att bli av med smuts och skräp, tillämpa rengöringssystemet med ”två hinkar” för att tvätta sätena, använda en torr trasa för att avlägsna överflödig fukt och applicera läderskyddskräm. Om du följer detta enkla förfarande kommer din Benzs säten alltid att vara i perfekt skick.

Du måste dock också underhålla dina lädersäten så att de kan förbli i ett strålande skick under lång tid. Dammsug smuts i sprickor, undvik att dricka eller äta i bilen, parkera bilen i ett skuggigt område, konditionera sätena och undvik att få in vassa föremål i bilen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts