Varför ska jag inte köpa en Mercedes?

Mercedes-Benz är en av de mest spännande lyxbilarna på marknaden. Tack vare dess höga teknik, lyxiga funktioner, utmärkta prestanda och säkerhet. Men varför ska du inte köpa en Mercedes-Benz?

Du bör inte köpa en Mercedes på grund av dess höga underhållskostnader, höga avskrivningsvärde, opålitlighet, kostnader utanför garantin samt specialiserade reparationer och underhåll. Alla dessa faktorer gör att det är stressigt att köpa en Mercedes-Benz. Naturligtvis om du inte har tillräckligt med pengar för att underhålla och reparera bilen.

Den främsta anledningen till att många människor håller sig borta från Mercedes-Benz är den höga underhållskostnaden. Denna kostnad stiger ännu mer när garantin löper ut. Eftersom Mercedes-Benz har överkonstruerad teknik går de dessutom sönder oftare än de flesta bilmärken.

Varför ska du hålla dig borta från Mercedes-Benz?

Hög kostnad för reparation och underhåll

Den främsta anledningen till att du inte bör köpa en Benz är dess höga kostnader för reparation och underhåll. I genomsnitt måste du betala minst 908 dollar per år för att underhålla en Mercedes. En enkel uppgift som att byta olja i en Mercedes kan kosta dig omkring 800 dollar.

Att reparera större delar kan däremot kosta över 1 000 dollar. Att byta ut en växellåda på en Mercedes kan till exempel kosta dig i genomsnitt 1 800 dollar. Dessutom är det också viktigt att notera att ju äldre bilen är, desto fler problem bör du räkna med att få ta itu med.

Enligt JD Power-undersökningen registrerar Mercedes-bilar senast 134 problem per 100 fordon. Detta är genomsnittliga men inte så goda nyheter för Mercedes-ägare. Bilar som Lexus och Toyota registrerar mindre än 108 problem, vilket är anledningen till att de är mer prisvärda att reparera och underhålla.

  Vilka Mercedes har ett offroad-paket

Kostnader utanför garantin

En annan stor huvudvärk med att äga en Mercedes-Benz är när garantin löper ut. Även om kostnaden för reparation och underhåll är hög när Mercedes har en garanti, ökar denna kostnad kraftigt när garantin löper ut.

Mercedes levereras med en begränsad garanti för nya fordon som täcker defekter i material och utförande i 4 år eller 50 000 mil, beroende på vilket som inträffar först. Utöver det har de också möjlighet att förlänga garantin. När garantin löper ut är det dock mycket kostsamt att reparera eller underhålla en Benz.

Specialiserad reparation och underhåll

Om du inte har en certifierad Mercedes-mekaniker eller återförsäljare i ditt område blir det mycket dyrt att köpa en sådan. Men även om du har en certifierad Mercedes-mekaniker i ditt område är de mycket dyra. De flesta Mercedes-reparationer kräver specialverktyg och tekniker för att hantera dem.

Det enda problemet är att de tjänster som erbjuds av dessa specialiserade Mercedesåterförsäljare är ganska dyra. Och om du väljer att serva din bil hos en obehörig Mercedes-återförsäljare kan du ogiltigförklara garantin, vilket är något du inte vill göra.

Svårigheter att hitta vissa delar

Beroende på ditt Mercedes-märke och din Mercedes-modell kan det vara en svår uppgift att hitta vissa Mercedes-delar. Eftersom vissa delar är mycket dyra kanske du inte hittar dem hos återförsäljaren eller så måste de beställa dem speciellt för dig. I sådana fall kan det sluta med att du betalar mer för att få din bil reparerad.

Högt avskrivningsvärde

Mercedes-Benz börjar värdeminskning i samma ögonblick som du lämnar utställningslokalen. Bara under det första året kommer den att skrivas ned med i genomsnitt 18 %. Efter fem år har Mercedes skrivits ned med upp till 45 %. Mercedes har ett av de högsta avskrivningsvärdena, vilket innebär att du kommer att sälja din bil till nästan halva priset efter 5 års ägande.

  Vilka Mercedes är supercharged?

Otillförlitlighet

En annan bra anledning till varför du bör hålla dig borta från Mercedes-Benz är att märket är opålitligt. De flesta Mercedes-modeller är opålitliga och rankas bland de mest opålitliga bilarna i botten. Detta innebär att du kommer att tillbringa mer tid i garaget med att åtgärda problem i stället för att njuta av din bil.

Överkonstruerade och komplicerade system

Mercedesbilar är utrustade med några av de bästa teknikerna på marknaden. Trots att denna teknik gör Mercedes mer avancerad än andra bilar är den källan till problem. Därför är det lättare för Mercedes att gå sönder än en Toyota, Lexus eller Honda.

FAQ

Varför ska jag köpa en Mercedes?

Ja, Mercedes kan ha sin del av problem, men problemen uppväger inte fördelarna med att äga en Mercedes-Benz. Några av anledningarna till varför du bör köpa en Mercedes är på grund av komfort, status, säkerhet, prestanda och hållbarhet.

Varför är Mercedes-Benz så opålitlig?

Mercedes är så opålitliga eftersom de har överkonstruerad teknik. Dessutom är vissa av bilarna utrustade med ny teknik som inte har testats fullt ut. Dessa tekniker gör att bilarna lätt går sönder.
Alla Mercedes-modeller är dock inte opålitliga, eftersom E-klassen är bland de mest pålitliga lyxbilarna. Tvärtom är Mercedes A-klass bland de minst tillförlitliga Mercedes-modellerna. Innan du köper någon Mercedes-modell är det idealiskt att ta reda på om den är pålitlig eller inte.

Vad är den genomsnittliga livslängden för en Mercedes-Benz?

Detta beror på en mängd olika saker. Först och främst är det hur väl du underhåller din Mercedes som avgör om den går mer än 200 000 mil eller inte. För det andra kommer valet av en mer pålitlig modell som Mercedes E-Klass att se till att bilen håller längre. Slutligen kan det bidra till att förlänga bilens livslängd om du inte hoppar över bilens planerade underhåll.

  Vilken är den bästa Mercedes för en första bil?

Är det värt att köpa en 10 år gammal Mercedes-Benz?

Om bilen är ordentligt underhållen och i gott skick, varför inte. Du kan köpa en 10 år gammal Mercedes-Benz om den är pålitlig och den tidigare ägaren har underhållit den väl. Dessutom bör bilen ha en bra historik och få ägare under de senaste 10 åren.

Varför är begagnade Mercedes så billiga?

Begagnade Mercedes är så billiga på grund av de höga kostnaderna för reparation och underhåll. När Mercedes-garantin är slut är det något dyrt att reparera och underhålla en Benz. Därför tenderar de flesta Mercedes-ägare att sälja dem när garantin är slut eller nästan slut till ett engångspris.

Slutsats

Mercedes-Benz erbjuder några av de mest fascinerande bilarna på marknaden, men allt som glittrar är inte guld. Dessa bilar har massor av problem som borde få dig att inte köpa dem. De är dyra att underhålla, de skrivs av snabbare, är överdrivet konstruerade, opålitliga och kräver specialiserad vård. Alla dessa faktorer borde vara tillräckliga för att få dig att hålla dig borta från Mercedes.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts