MB-Tex vs lädersäten

MB-Tex vs lädersäten

Mercedes är ett av de märken som strävar efter att erbjuda den högsta nivån av lyx i det exklusiva premiumsegmentet. Vi är dock alla medvetna om hur tyska märken är mer än villiga att ta ut enorma summor pengar på tillval och att utan dem är dessa bilar inte vad de borde vara.

Märken som Audi och BMW erbjuder fortfarande tygstolar i sina bilar i de allra lägsta utrustningsnivåerna. Detta är egentligen inte något man vill ha från en lyxbil eftersom tyg är något som vi vanligtvis förknippar med billiga bilar på ekonominivå. Det som är bra är att Mercedes inte erbjuder tygstolar alls, men de erbjuder MB-Tex som instegsalternativ.

MB-Tex har sina egna fördelar och nackdelar, t.ex. lägre kostnader, bättre utseende och enklare rengöring. Det är dock inte heller äkta läder, så alla som vet hur en äkta Designo Mercedes-interiör känns kommer sannolikt att märka att MB-Tex inte är på samma nivå. Dessutom är MB-Tex inte nödvändigtvis lika hållbart.

Läder är den vanligaste klädseln för lyxbilar, vilket innebär att Mercedes läder, särskilt Designo-lädret, både ser ut och känns bättre än MB-Tex. Det har naturligtvis ett ganska högt pris, så du måste bestämma vad du värdesätter mest.

Mercedes MB-Tex – Fördelar och nackdelar

Som vi nämnde i början erbjuder Mercedes inte tyg i någon av sina bilar nuförtiden eftersom de använder MB-Tex som en ersättning med mer premiumkänsla. MB-Tex är en syntetisk vinyl som är utformad för att se ut och kännas som äkta läder, vilket innebär att de flesta människor inte kommer att kunna se skillnaden om du inte påpekar det för dem.

  2022 Mercedes GLB vs GLC - Vilken är bäst?

Detta innebär att MB-Tex kostar mindre att tillverka och därför är det ett instegsalternativ som sparar pengar. MB-Tex borde också vara mer hållbart än läder, men många kunder har klagat på att vinylen slits ut efter ett decenniums användning. MB-Tex har inte heller den där saftiga läderlukten och är inte heller lika mjukt vid beröring som äkta läder.

Slutligen ser MB-Tex helt enkelt inte lika snyggt ut som vissa Mercedes läderpaket gör, särskilt Mercedes Designo-paketet. Det positiva med MB-Tex är att det kostar mindre, ser hyfsat ut, borde teoretiskt sett vara mer hållbart än obehandlat läder och är lättare att rengöra.

Mercedes läder – fördelar och nackdelar

Alla vet vad läder är, hur det känns och varför folk älskar det så mycket. Lyxbilar har erbjudit alla sorters inredningsmaterial som veganvänliga tyger, Alcantara, vinyl och tyg, men inget av dessa har någonsin känts lika bra som högkvalitativt läder.

Mercedes läder är mjukt, luktar gott och kan hålla riktigt länge om det behandlas på rätt sätt. Det finns i en mängd olika färger och sätesalternativ, bland annat sportstolar, komfortstolar, touringstolar och till och med tävlingsstolar. De högsta nivåerna av Mercedes lyx är synonymt med läder och inget falskt läder kan någonsin matcha det.

Mercedes läder är dock dyrt och är inte det bästa alternativet för veganer. Mercedes Designo-läderpaketet kostar några tusen dollar vilket inte alls är billigt. Om du inte tar väl hand om ditt läder kan det spricka i förtid och det är verkligen svårt att laga.

  Mercedes Benz CL63 / CL65 AMG Tillförlitlighet

Slutsats – Läder är bättre

Vad Mercedes gjorde här är smart eftersom det får varumärket att kännas mer premium samtidigt som det inte kostar så mycket pengar. MB-Tex är utan tvekan bättre än tyg som du brukar hitta i olika premium executive-märken, och det råder ingen tvekan om det. Om du är någon som föredrar tyg framför någon form av läder är du i minoritet.

Ingenting har dock någonsin kunnat ersätta den lyxiga känslan som du får med högkvalitativt läder. Lukten, känslan, utseendet och attraktionskraften kan helt enkelt inte matchas av vinylmaterial. Om det verkligen är så skulle Mercedes inte vara det enda lyxbilsmärket som gör detta i större skala.

Om du dessutom är van att köra lyxbilar av hög kvalitet kommer du definitivt att märka skillnaden. MB-Tex finns tillgängligt med Mercedes instegssäten som helt enkelt inte får samma uppmärksamhet när det gäller sömmar, design och finish. Läder är bättre och det går inte att komma ifrån det, men MB-Tex är bättre än tyg och kommer sannolikt att lura många människor.

FAQ-avsnittet

Varför älskar folk läder i bilar?

Folk föredrar läder framför de flesta tyger eftersom det luktar gott, ser bra ut, känns bra och är otroligt bekvämt. Läder är också slitstarkt och om du behandlar det tillräckligt väl bör det lätt kunna hålla lika länge som bilen. Det finns inget som utstrålar den där premiumkänslan inuti en bil så mycket som läder.

  Har Mercedes C-klass ventilerade säten?

Även om det finns många alternativ till läder där ute och många biltillverkare har varit upptagna med att utveckla en värdig ersättning, är inget av dem lika premium som läder är, och det kommer de troligen aldrig att bli.

Vad är Alcantara?

Alcantara är också ett syntetiskt material som har sitt ursprung i Japan och består av polyester och polystyren och är det föredragna valet för sportbilar och superbilar. Anledningen till att vissa människor föredrar Alcantara framför läder är att läder är halt och att vara halt är inte något man vill ha på en racerbana.

Många tävlingsbilar, banbilar, sportbilar och superbilar använder Alcantara på ratten och sätena för att ge mer grepp. Vissa människor älskar kombinationen av läder och Alcantara eftersom det ger dig det bästa av två världar, grepp och komfort.

Vad är fördelarna med tygstolar?

Fördelarna med tygstolar är vanligtvis värdeorienterade eftersom tyg är ett billigare material. Så om du väljer en bil med tygstolar kommer du sannolikt att betala mycket mindre pengar. Att klä hela bilen i högkvalitativt läder kostar tusentals dollar eller till och med tiotusentals dollar för de mest premium lyxbilar på marknaden.

Tyg är slitstarkt, lätt att ta hand om, lätt att reparera och är det föredragna valet för kommersiella bilar och bilar som tar emot mycket misshandel dagligen, som till exempel taxibilar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts