Bästa hybriden för dragning

Det är inte lika lätt att bogsera med en elbil eller plug-in hybrid som med vanliga diesel- eller gasbilar. De flesta tillverkare numera fastställer en laglig dragkapacitet för en specifik bil genom en process som kallas homologering, men bara för några få värda modeller.

Om den specifika bilen inte har några gränser för bogseringskapaciteten angivna är det troligt att den inte lämpar sig för en sådan uppgift, och många sådana bilar är hybrider eller elbilar. Men även om du inte kan dra en 23-fots husvagn med en Nissan Leaf finns det ett par hybridalternativ som lätt kan dra extremt tunga laster.

Vissa SUV:er som Ford Explorer Hybrid, Audi Q7 TFSIe, Volvo XC90 Twin Hybrid eller Lincoln Aviator Grand Touring kan dra uppåt 5000 lbs. De bästa hybrid-SUV:erna för dragning är Porsche Cayenne S E-Hybrid och Land Rover Defender P400e, som båda kan dra upp till nästan 8000 lbs.

Om du vill bogsera med din hybridbil men inte vill ha en SUV kan Volvo V60 Twin Engine bogsera upp till 4000 lbs, och VW Passat GTE och Mercedes c350e kan båda bogsera upp till 2300 lbs med stor stil och komfort.

Ford Explorer Hybrid

Ford Explorer Hybrid är en utmärkt bil för familjesemestern tack vare sin finstämda körning, sin ganska exklusiva interiör och sitt stora utrymme. Om du kombinerar det med en dragkapacitet på maximalt 5000 lbs är Explorer mer än kapabel att ta din husvagn vart du vill.

  Ska jag ladda min elbil varje kväll?

Explorer kostar mellan 35k och 53k dollar, och för ett sådant pris får du verkligen mycket bil för pengarna. Överväg att köpa Explorer om du inte vill ha marknadens högsta lyxiga SUV i fullstorlek, men ändå vill ha allt som en modern SUV i fullstorlek erbjuder.

Lincoln Aviator Grand Touring

För några år sedan har varumärket Lincoln genomgått en ganska omfattande makeover, och numera kan varumärket Lincoln stå på egna ben i jämförelse med Audi, Mercedes eller BMW. Allt som allt är Lincoln Navigator den mest imponerande modellen av hela sortimentet, men Aviator är sannerligen inte långt efter.
Det kan vid första anblicken verka löjligt att betala så mycket som 70 000 dollar för en mellanstor Lincoln SUV som är baserad på samma plattform som den nästan hälften så dyra Ford Explorer. Men Aviator kan dra upp till 6700 lbs och erbjuder en fantastisk interiör med massor av högkvalitativa lyx- och komfortfunktioner.

Volvo XC90 Hybrid

Volvo XC90 passar utmärkt in i det ganska nya Volvo-utbudet som kännetecknas av underbart designade, men ändå högkvalitativa fordon. Det inre formspråket är starkt influerat av den svenska betydelsen av minimalistisk lyx och elegans, och den yttre designen delar också en sådan designfilosofi.

När det gäller dragning kan XC90 lätt dra 5000 lbs med stor komfort. Oavsett att XC90 inte är den SUV som har den absolut högsta bogseringskapaciteten är du väl medveten om att knappast någon kan göra det säkrare än Volvo.

Land Rover P400e

Porsche Cayenne S E-Hybrid och Land Rover Defender P400e är de nuvarande hybriderna med högst dragkraft på marknaden, men mellan de två verkar Defender vara ett mer intressant alternativ tack vare en härligt sofistikerad, men lika robust och tålig design och en mer lättillgänglig prislapp.

  Vilken är den fulaste bilen?

Även om Cayenne förvisso erbjuder bättre köregenskaper när det gäller både smidighet och komfort är P400e Defender den sanna innebörden av äventyr. I vilket fall som helst kan båda dessa bilar lätt dra upp till nästan 8 000 pund, vilket är, för all del, det allra högsta beloppet som en hybridbil kan erbjuda nuförtiden.

Volvo V60 Twin Engine

Kanske vill du släpa en hel del vikt, men du vill inte ha en SUV av flera skäl, det finns några alternativ som faktiskt kan uppfylla dina behov. Ett av dem är Volvo V60 Twin Engine eftersom denna relativt kapabla Volvo kombi kan dra upp till 4000 lbs.

Å andra sidan erbjuder V60 Twin Engine fortfarande hög kvalitet, väl genomtänkt design och en överflöd av byggmaterial som består av utsökt läder och minimalistiska accentdetaljer som ser, känns och till och med luktar fantastiskt.

FAQ-avsnitt

Är det bra att bogsera med en elbil?

Absolut, men med ett tydligt förbehåll. Elbilar drar nytta av det omedelbara vridmomentet i samma ögonblick som du sätter foten på gaspedalen, detta fungerar underbart när du behöver göra plötsliga förändringar i en stadsmiljö och när du manövrerar en 23-fots husbil.

Trots detta drabbas elbilsägare regelbundet av en anomali som kallas ”räckviddsångest”. Räckviddsångest är en rädsla som alla elbilsägare upplever när de känner att den beräknade elektriska räckvidden inte räcker till för att nå din destination. Detta är extremt viktigt eftersom en släpvagn på 5 000 lbs kommer att krossa din räckvidd.

  Är hybrider bra för långdistansbilar?

Är hybridbilar värda det?

Hybridbilar är definitivt på väg att bli något av en favorit när det gäller lösningar för att driva bilar. De är praktiskt taget identiska att köra jämfört med en vanlig bensin- eller dieseldriven bil, men samtidigt kan de uppnå en överlägsen effektivitet.

Hybridbilar är definitivt värda att köpa, men bara om du verkligen använder dem för vad de är. Köp inte en hybrid och kör den bara med en vanlig förbränningsmotor, eftersom detta gör elmotorn värdelös och helt undervärderar hela poängen med att äga en hybrid.

Vilken är den bästa prisvärda hybridbilen för bogsering som finns?

Som du kanske har märkt är nästan alla bilar som listas i den här artikeln dyra och ganska lyxiga. Hur som helst finns det ingen anledning att spendera en sådan orimlig summa pengar om du vill bogsera med en mer lättillgänglig hybridbil.

Med det sagt kan Kia Sorento Hybrid dra upp till 3300 lbs, medan en Toyota Prius bara klarar av ynka 1600 lbs, samma sak gäller för den ganska undermåliga Honda CR-V hybrid. Det förmodligen bästa värdet för dragning är Kia Niro Hybrid eftersom denna lilla hjälte kan dra upp till nästan 3000 lbs.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts