Bästa året för Audi A5

Audi A5 är en av Audis mest intressanta sedan- och coupémodeller eftersom den är något längre än den ibland alltför kompakta Audi A4, men inte lika stor som mellanstora Audi A6. Dessutom skulle 90 % av alla människor hålla med om att A5 ser mycket bättre ut än A4, särskilt eftersom den finns i mer stilfulla varianter och med ramlösa coupé-dörrar.

Audi A5 verkar alltså vara en riktigt bra bil på det hela taget, och det är därför som A5 är extremt populär på andrahandsmarknaden över hela världen. Om du vill ha den bästa Audi A5 som man kan köpa för pengar bör du satsa på 2018 års Audi A5 eftersom 2018 års modell är en av de nyare A5-generationerna och det är också en modell med en ganska pålitlig meritlista som inte går sönder alltför mycket.

Den näst bästa Audi A5-modellen du kan köpa är den helt nya 2022-modellen eftersom det är den mest avancerade, mest eftertraktade och mest sofistikerade A5-modellen som också verkar hålla måttet när det gäller tillförlitlighet. Slutligen är 2016 års Audi A5 det sista modellåret för den första generationen A5 som alltid kommer att vara en fantastisk bil.

2016 års modell är den som har minst problem eftersom den står på ett chassi som är nästan 10 år gammalt. Det betyder att Audi hade lyckats lösa en massa problem inför 2016 års modell som plågat A5 sedan den först kom ut på 2000-talet.

2018 Audi A5

Audi A5 2018 verkar vara det bästa valet i hela A5-serien eftersom den är riktigt pålitlig, ganska prisvärd och ganska välutrustad. 2018 års modell representerar pre-facelift 2:a generationen av Audi A5, men Audi A5 efter facelift skiljer sig inte särskilt mycket från pre-faceliftmodellen, särskilt inte på insidan.

  Audi e-tron GT tillförlitlighet

Audi 2018 verkar ha bra kundnöjdhetsresultat som säkerligen placerar 2018 års A5 högt upp på önskelistan hos många människor. Den yttre designen är snygg, särskilt med den fyradörrars Sportback-modellen. Interiören är klädd med avancerade material som aluminium och svart pianoplast.

Prismässigt kan 2018 anses vara lite för dyrt för många, men 2018 A5 är nu en fyra år gammal bil vilket innebär att den har skrivits ner en hel del. Det är vettigt att vänta ett år eller två innan dessa kommer ner ännu mer. Vid den tidpunkten kommer dessa sannolikt att sälja som en galning.

2022 Audi A5

Audi A5 2022 är den nyaste, mest avancerade och mest åtråvärda A5-modellen som man kan köpa för pengar. Den verkar också vara en ganska pålitlig bil också. Anledningen till att 2022 verkar vara pålitlig är att den bygger på en plattform som först introducerades nästan fem år tidigare. Det betyder att Audi hade tillräckligt med tid att stryka ut de flesta av de problem som plågade de modeller som kom före den.

2022 representerar den andra generationen av A5 efter faceliftet som utan tvekan ser betydligt bättre ut än den andra generationen av A5 före faceliftet. Interiören är något uppdaterad, men det fanns egentligen inget behov av att helt omforma A5:s interiör eftersom A5:s interiör i andra generationen ser ut att ligga före sin tid, även nu.

Motorerna är som bäst eftersom de är kraftfulla, effektiva och riktigt smidiga. Det är sant att dessa är betydligt dyrare än 2018 års modell. Så mycket att många människor argumenterar för behovet av att uppgradera till 2022 års modell överhuvudtaget. Ingen kan dock förneka att 2022-modellen är mer avancerad, mer åtråvärd och dessutom mer tillförlitlig.

  Vanliga problem med Audi A5

2016 Audi A5

Om du vill ha en begagnad Audi A5 som är mest vettig rent ekonomiskt är 2016 års modell den du ska ha. Anledningen till det är enkel, det är en enormt pålitlig bil som har funnits ute i ungefär ett decennium. Därför har Audi hanterat de flesta av de problem som plågade de modeller som kom före den.

Det är värt att nämna att 2016 års A5 allmänt anses vara en av de bäst designade Audi-modellerna som någonsin har prytt jordens yta. Interiören är något av en svag punkt i en 2016 års modell eftersom den visar sin ålder mycket mer än de nuvarande A5-modellerna.

Hur som helst, om du främst är intresserad av värdeaspekten är 2016 års modell den du ska köpa. Det är också det sista 1:a gen Audi A5-modellåret vilket innebär att dessa behåller sitt värde bättre än många Audi A5-modellår som kom före det.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa en Audi A5?

Audi A5 är en av de mest populära Audi-modellerna, både på begagnat- och nymarknaden. Detta beror på att A5 ligger mitt i mitten. Den är tillräckligt stor för att rymma fyra personer, men inte för stor för att kännas som en båt. Den får bra motorer, den ser bra ut och det är en kvalitetsprodukt som inte ligger ett dugg efter någon av sina konkurrenter.

  Vilken Audi har en V10-motor?

Mer prestationsinriktade förare kan dock tycka att A5 är lite för klinisk. Bilen är helt enkelt så bra att den ofta känns tråkig. Om du vill ha en allkonstnärlig bil är A5 därför den du ska köpa. Om du däremot gillar sportiga bilar är det bättre med en BMW 4-serie.

Vilken Audi A5-modell är bäst?

Det beror på vad du vill ha av en bil. Om du vill ha en effektiv bil som kan göra vad som helst bör du välja ett av dieselalternativen eftersom de är mycket mer ekonomiska. Å andra sidan är 2.0L TFSI-modellen troligen det bästa valet av alla eftersom den erbjuder i stort sett allt du behöver.

Se också till att överväga en A5 med ett Quattro AWD-system eftersom det är avgörande för att bilen ska kännas så bra som möjligt. Det är också viktigt för bra vinterkörningsförmåga.

Är Audi A5 bättre än Mercedes C-klass Coupe och BMW 4-serie?

BMW 4-serien är prestandabilen i gänget vilket innebär att de som värdesätter kördynamik mest bör satsa på 4-serien. 4-serien är dock inte den mest bekväma bilen av de tre. Å andra sidan är Mercedes Benz C-Klass Coupe den mest bekväma bilen som inte gillar kurvor så mycket.

Audi A5 ligger någonstans i mitten, men den lutar lite mer åt C-klassen. Det betyder att alla tre är fantastiska och att ditt köpbeslut sannolikt kommer att baseras på vilken typ av körupplevelse du värdesätter mest och din märkeslojalitet.

Video: Köp av en begagnad Audi A5 – 2007-2016, Vanliga problem, Köpråd/guide

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts