Är Volvos svåra att bryta sig in i?

Säkerhet är ett ord som är synonymt med Volvo-bilar. Under årens lopp har Volvo lyckats behålla den statusen, särskilt när det gäller att skydda både förare och trafikanter. Men hur är det med att skydda bilen? Är Volvobilar svåra att bryta sig in i?

Volvos är svåra att bryta sig in i på grund av en konstruktionsmekanism; dörrarna är starka och tätt monterade. De flesta människor, särskilt på 80- och 90-talen, hade svårt att bryta sig in i en Volvo. Men människor använder dagligen nya knep och metoder för att bryta sig in i Volvos.

Varför Volvos är svåra att bryta sig in i

Volvo har utvecklat funktioner för att göra sina bilar säkra för förare och trafikanter, men de vill också att din bil ska vara säker. Därför har de gjort dörrarna starka och tätt monterade, så att människor inte lätt skulle kunna bryta sig in. Detta betyder dock inte att folk inte bryter sig in i Volvo-bilar alls, bara att andelen är låg jämfört med andra bilar.

Svårigheten att bryta sig in i en Volvo beror huvudsakligen på två saker. Ett, om bilen är din, två, om bilen inte är din. Vad innebär detta? En Volvoägare som vill bryta sig in i sin bil skulle ta sig tid för att åstadkomma detta.

Men för dem som inte är ägare skulle de i själva verket alltid vilja ta sig in riktigt snabbt. När de försöker ta sig in snabbt gör rädslan för att åka fast det svårare för dem.

En Volvo är inte en bil som du kan använda vad som helst för att öppna. Att ta sig in utan nyckel kräver vissa färdigheter, verktyg och tid. Om dessa inte finns på plats kan det enkla jobbet bli svårt.

Så varför bryter sig folk in i Volvo?

Orsaker till att folk bryter sig in i Volvos

En rimlig sak skulle vara att i tysthet öppna bilen med en nyckel eller nyckelkniv och gå in. Men det kanske inte är ett alternativ. Så varför bryter man sig in i en Volvo?
● Ägaren glömmer nyckeln eller nyckelkniven inne i bilen, särskilt för Volvomodeller som låses utan nyckel eller nyckelkniv.
● Nyckeln är trasig.
● Nyckelfonen är trasig eller strömmen är avstängd.
● Nyckeln eller nyckelkniven tappas bort.
● Bilstöld: tjuvar som stjäl folks bil.

  Är Volvo mer pålitlig än Audi?

Hur du kommer in i din Volvo utan nyckel/nyckelfob.

Det finns olika sätt att komma in i din Volvo om du blir utelåst. Men vilken metod du ska använda kan bero på varför du blev utelåst, din bilmodell/årsmodell, de verktyg du har till ditt förfogande och vilka tjänster din försäkring täcker.

Det finns flera tillvägagångssätt som du kan använda dig av:

Använda en Slim Jim

En Slim Jim är en liten metallremsa tillverkad av strängstål, ca 2-4 cm bred och 60 cm lång. Den här metoden är idealisk för Volvoägare som glömt sina nycklar eller nyckelknippa i bilen. Om detta händer betyder det att din Volvo är en av de modeller som kan låsas utan nyckel eller keyfob.

För att öppna dörren för du in det här verktyget i det lilla utrymmet mellan fönstret och dörrkarmen. Försök att upptäcka var låset sitter, håll den smala Jim hårt och dra sedan upp den. Detta bör öppna dörrarna och släppa in dig så att du kan hämta din nyckel.

Uppblåsbar kil

Det här verktyget består av en uppblåsbar del som tillsammans med en handpump kan glida in mellan en bildörr och vädringslist. Det använder luft för att öppna en bil. För att använda en sådan placerar du luftpumppåsen mellan dörren och vädringslisten. Använd sedan handpumpen för att expandera påsen.

Detta bör skapa ett tillräckligt brett utrymme för att man ska kunna föra in verktyg för att öppna bilen. Den uppblåsbara kilen fungerar som en skruvmejsel, men medan en skruvmejsel kan göra bucklor i bilen, gör inte kilen det. En kvalitetskil är dock ganska dyr.

En klädhängare

Den här metoden är lämplig för en äldre Volvomodell som har sina lås placerade horisontellt. Skaffa en klädhängare, räta ut den och vrid sedan ändan så att den bildar en krok (L- eller J-form). Placera kroken runt låset, håll fast klädhängaren och dra uppåt. Gå in i bilen och hämta nycklarna.

  Vilken Volvo är fyrhjulsdriven?

Upplåsning på distans med hjälp av dörrlås/upplåsningsfunktioner

Den här metoden är avsedd för nyare Volvos som har fjärrstyrda funktioner för låsning/upplåsning av bilen, t.ex. T8-modellen. Den är praktisk för förare som glömt nyckeln eller nyckelkniven i bilen. Funktionen hjälper till att låsa, låsa upp och göra många andra saker på ditt fordon. Du kan komma åt den här funktionen med hjälp av Volvo-appen, Apple Watch eller Volvo On Call call center.
Volvo-appen
För att låsa upp din bil med hjälp av Volvo-appen:

  1. Se till att appen är uppdaterad med nödvändig information som redan är inställd.
  2. Logga in i appen
  3. Välj dörrar och fönster
  4. Tryck på upplås (det har en symbol för ett hänglås).
  5. Sätt in ditt lösenord
  6. Du bör få ett meddelande i statusfältet om att bilen låses upp.
  7. Appen kommer att be dig att öppna bilens baklucka för att låsa upp de andra dörrarna. Du måste öppna bakluckan inom två minuter, annars låses bilen igen.

Apple watch

För att kunna använda den här funktionen måste du se till att din Apple Watch är synkroniserad med din smartphone och se till att programvaran för Apple Watch är uppdaterad. Se också till att din pinkod redan är inställd och följ sedan samma process som appen använder för att låsa upp bilen.

Volvo On Call

Allt du behöver göra är att ringa Volvo On Call på 1-855-399-1576 och be dem låsa upp din bil.
Operatören kommer att be dig om en fyrsiffrig pinkod som du måste ha ställt in innan du blev utelåst. När du har angett denna pinkod kommer Volvos callcenter att låsa upp din bil.

Använda en låssmed

Den här metoden är idealisk för personer som har tappat bort eller glömt nycklarna eller nyckelkniven i sin Volvo. En låssmed har alla verktyg och färdigheter för att öppna din bil utan att orsaka lackskador. De kan också tillverka en ny nyckel åt dig (om du har tappat bort din). Men du måste bevisa att du är bilens ägare genom att visa upp identitetshandlingar.

  Är Volvo XC90 värd pengarna?

Andra metoder

Andra metoder kan vara att använda en skruvmejsel eller bryta sönder det nedre fönsterglaset för att komma in. Skruvmejslar som inte används försiktigt skadar bilens interiör/exteriör. Även om dessa metoder kan hjälpa dig att ta dig in, måste du lägga ut pengar för att reparera skadorna på bilen efteråt.

Ring Volvo bilassistans

Volvo har kundtjänstcentraler. Om din bil inte har funktionen för fjärrlåsning/upplåsning kan du ringa Volvos kundtjänst för att få hjälp. Någon kommer att komma och hjälpa dig. Men du måste kunna visa att du äger bilen.

FAQ

Vilka Volvomodeller är svårast att bryta sig in i?

Alla Volvos dörrar är byggda starkt och sitter tätt. Hur lätt eller svårt det är att bryta sig in beror på vilken metod som används och på ägaren. En tjuv som hastigt vill bryta sig in gör jobbet svårt. Värre är det om han inte har rätt verktyg/kunskaper.

Detta kan jämföras med en ägare som har alla nödvändiga papper för att bevisa att han äger bilen. Han kommer noggrant att använda rätt verktyg för att öppna sin bil utan rädsla. Han kan ringa efter vägassistans eller till och med kontakta Volvos kundtjänst för att få hjälp.

Kan en tjuv bryta sig in i min Volvo?

Ja, en tjuv kan bryta sig in i din Volvo. Det kan vara svårt men inte omöjligt. I takt med att tillverkarna gör framsteg inom bilskyddstekniken letar dessa tjuvar också efter nya sätt att stjäla. Gör din del för att hålla din bil säker. Installera ett larmsystem om du inte har ett, parkera dina bilar försiktigt och förvara värdesaker i vår bil utom synhåll.

Vad ska jag göra om någon stjäl min Volvo?

Anmäl stölden till din lokala polisstation. De bör kunna spåra bilen med hjälp av den spårare som är installerad i din bil. Det finns också Volvo-nyckelbrickor som hjälper dig att spåra din bil. Så länge du har den med dig kan du få fram bilens position och annan fordonsinformation.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts