Är Suzuki Ignis en bra bil?

Suzuki Ignis

Suzuki tillverkar några av de mest pålitliga bilarna på marknaden. De tillverkar också enastående stadsbilar som Suzuki Ignis. Den här bilen är snygg, hållbar, rymlig och prisvärd. Men är Suzuki Ignis en bra bil?

Suzuki Ignis är en bra bil eftersom den är lätt, bränslesnål, underhållsfattig, kompakt och pålitlig. Å andra sidan är den inte så tilltalande för personer som söker en lyxig, snabbare, rymlig och högpresterande stadsbil.

Du kanske också vill läsa om de fel och problem som Suzuki Ignis har.

Suzuki Ignis historia

Suzuki Ignis tillverkas av den japanska biltillverkaren Suzuki. Denna bil har varit i produktion från 2000 till idag. Under de första åren (2000 till 2008) tillverkades den dock som en subkompakt bil. Men från 2016 och framåt har den producerats som en stadsbil i crossover-stil.

Suzuki Ignis ersatte Suzuki Cultus år 2000. Dessutom såldes Cultus under olika namn, bland annat Suzuki Swift. Tvärtom, medan den Cultus-baserade Swift ersattes av Ignis i Europa och Australasien, var de japanska modellerna i själva verket märkta Suzuki Swift.

På grund av ett samarbetsprojekt mellan Suzuki och General Motors utgjorde Ignis från och med 2001 även grunden för Chevrolet Cruze. Dessutom såldes Cruze i hela Japan som Chevrolet, medan versioner för den australiensiska marknaden märktes som Holden Cruze.

Funktioner hos Suzuki Ignis

Utseende

Den senaste Suzuki Ignis ser mer raffinerad ut än sina föregångare. Den har också ett trevligt interiörutseende som minimalister kommer att uppskatta. De flesta av dess rivaler har en mer raffinerad interiör och avancerade funktioner. Några av de fascinerande funktioner som den här bilen har är en 7-tums pekskärm, satellitnavigering, röststyrning, läderklädd ratt, justerbara framsäten och backkamera.

  Vanliga problem med Suzuki Ignis

Suzuki Ignis har en hjulbas på 2435 mm, en längd på 3700 mm, en bredd på 1660 mm och en höjd på 1595 mm. Observera att basmodellen, som är Ignis GL, har fem säten, medan trims GLX och Shadow har fyra säten vardera.

Prestanda

Suzuki erbjuder Ignis i tre olika trimalternativ, däribland GL, GLX och Shadow. De har alla en 1,2 DualJet-motor med 1242 cylindervolym. Motorerna har också 4 cylindrar och 16 ventiler. Dessutom levererar den här bilen maximalt 90 hk och 89 lb-ft vridmoment.

Generellt sett presterar Suzuki Ignis inte lika bra som de flesta av sina rivaler. Ändå presterar den bra, och den är utmärkt för stadskörning.

Komfort och lastutrymme

Det råder ingen tvekan om att Suzuki Ignis är en subkompakt bil, men den är väldigt rymlig. Den här subkompakta crossover stadsbilen kan ta med upp till fem personer, vilket är exceptionellt. Dessutom har den också gott om utrymme i kupén, vilket innebär att passagerarna fortfarande kommer att hitta en viss komfort i den.

Förutom att den här bilen har en trevlig och rymlig hytt har den också gott om bagageutrymme. Den har totalt 271 liter eller 9,6 kubikfot utrymme med baksätena uppe. Men med baksätet nedfällt har den här bilen totalt 1101 liter eller 38 kubikfot utrymme.

Bränsleeffektivitet

Suzuki Ignis är en bränsleeffektiv bil. Detta beror på att den har en kombinerad bränsleeffektivitet på 55,7 mpg, vilket är bättre än Hyundai i10, Kia Picanto och Volkswagen Up. Bensinmotorn är den mest effektiva med ett betyg på mellan 50,4 och 58,0 mpg. Hybridbensinmotorn har däremot en effektivitet på mellan 48,6 och 54,1 mpg.

  Vanliga problem med Suzuki SX4 S-Cross

Säkerhet

Förutom en utmärkt bränsleeffektivitet har den här bilen också några anständiga säkerhetsfunktioner. Några av de standardiserade säkerhetsfunktionerna är startspärr, främre krockkuddar, sidokrockkuddar och gardinkrockkuddar. Dessutom har den också ett antiblockeringssystem, elektronisk bromskraftsfördelning, bromsassistanssystem, traktionskontroll och stabilitetskontroll.

Pris

Suzuki Ignis är en prisvärd bil. En begagnad modell går för cirka 8 720 dollar, beroende på modell och andra faktorer. En ny Ignis kostar däremot mellan 11 262 och 25 500 dollar, beroende på utrustningsalternativ. Allt som allt är den här bilen mycket billigare än de flesta av sina rivaler.

FAQ

Är Suzuki Ignis värd att köpa?

Ja, Suzuki Ignis är en bra bil om du är på marknaden för en lätt, härlig, effektiv, underhållsfattig och pålitlig bil. Men om du letar efter en lyxig, högpresterande och snabbare subkompakt crossover stadsbil är detta inte bilen för dig.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis är en lätt, bränslesnål, rymlig och rolig bil att köra. Ändå kommer den också med flera problem som intresserade köpare bör känna till. Några av dem inkluderar en igensatt EGR-ventil, hög bränsleförbrukning, styrproblem, elektriska problem och en rykande tändningsbrytare. Användare har också rapporterat att de har ett defekt andningsrör, laddningslampa som lyser och motorstopp.

Hur snabb är Suzuki Ignis?

När det gäller hastighet är Suzuki Ignis en av de långsammaste bilarna i sin klass. Detta beror på att det snabbaste trimalternativet kan accelerera från 0 till 62 mph på 12,4 sekunder. Å andra sidan tar det långsammaste trimalternativet, som är den fyrhjulsdrivna SZ5-modellen, 12,7 sekunder att accelerera från 0 till 62 mph.

  Är Suzuki SX4 S-Cross en bra bil?

Är Suzuki Ignis en bra daglig förare?

Ja, Suzuki Ignis är en utmärkt daglig förare. Tack vare sin kompakta design och sin enastående bränsleekonomi. Dessutom har den en ergonomisk interiör och är pålitlig. Dessutom är den billig att underhålla, vilket gör den till en bra bil för daglig användning. Dessutom kan den också utnyttjas för långa körningar utanför staden.

Vilka bilar är som Suzuki Ignis?

Suzuki Ignis må göra bra ifrån sig på marknaden i sin kategori, men den möter också hård konkurrens från sina rivaler. Några av dess närmaste konkurrenter är Hyundai i10, Dacia Duster, Renault Twingo, Tata Tiago, Nissan Micra och Citroen C3.

Sammanfattning

Suzuki Ignis är en bra bil. Denna subkompakta crossover stadsbil är snygg, lätt, rymlig, bränslesnål och pålitlig. Dessutom är den billig att underhålla och håller länge. Ändå har den fortfarande flera problem som intresserade köpare bör känna till.

På det hela taget är det en trevlig och prisvärd bil med anständiga funktioner och prestanda.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts