Problem med Kia Ceed 1.6 crdi

Kia Ceed

Mellan 2007 och 2011 var Kia Ceed den mest sålda Kia-modellen. Denna kompakta bil är inte bara snygg och pålitlig utan också ekonomisk och modern. En av de bäst presterande Kia Ceed-motorerna är 1,6 crdi-motorn. Men vilka är de vanligaste problemen med Kia Ceed 1.6 crdi-modellen?

Vanliga problem med Kia Ceed 1.6 crdi-motorn är igensatt DPF, turboproblem, upphängningsproblem, bromsfel och elektriska problem. Dessutom rapporterade andra användare att de hade startproblem, luftkonditioneringsproblem och lackproblem.

Vilka är de vanligaste problemen med Kia Ceed 1.6 crdi-modellerna?

Tilltäppt DPF

Eftersom Kia Ceed 1.6 crdi dieselmotor har en styrkedja och DPF är det viktigt att bilen körs längre sträckor. Om du inte gör det leder det till ett igensatt DPF, vilket kan påverka motorns prestanda.

Om din Kia Ceed har ett sådant problem kan du åtgärda det genom att avproppa DPF:n. Det är dock bäst om du byter ut det igensatta DPF:et och ser till att köra bilen enligt rekommendationerna så att den uppnår sin driftstemperatur.

Problem med luftkonditionering

Detta är ett av de problem som du bör förvänta dig att stöta på om du äger en Kia Ceed 1.6 crdi-motormodell. Du vet att luftkonditioneringen är trasig när den inte blåser mycket kall luft när den är inställd på den kallaste inställningen. Den främsta boven bakom detta problem är en defekt kondensator.

Så om du vill åtgärda problemet måste du byta ut den felaktiga kondensatorn.

Turboproblem

Turbon på Kia Ceed är känd för att gå sönder. Detta beror på att turbon blir defekt snabbare än den avsedda tiden. En av de saker som gör att turbon försämras snabbare är en defekt EGR-ventil. Om du ändå vill åtgärda problemet måste du byta ut både turbon och EGR-ventilen.

  Kia Sportage Tillförlitlighet

Bromsfel

Detta är ett av de problem som fick Kia att återkalla Kia Ceed-modeller tillverkade mellan 01/04/2008 och 30/03/2009. Kia noterade att huvudbromscylindern på vissa modeller med ESP kanske inte var enligt specifikationerna, vilket ledde till längre stoppsträckor än vanligt. Detta kan leda till en olycka eller till och med till bilskador.

Färgproblem

Vissa användare har rapporterat att de har haft lackproblem med vissa Kia Ceed-lackeringar. Användare av Kia Ceed-modeller med ett lager röd färg på bilen klagade över att den är tunn och lätt lossnar. Detta är ett problem som Kia bör följa noga och åtgärda för berörda användare. Däremot har användare av Kia Ceed med andra typer av pälsen inte klagat på ett sådant problem.

Elektriska problem

Elektriska problem kan vara besvärliga eftersom det kan vara svårt att hitta grundorsaken. Om till exempel en ledning är trasig någonstans kan den vara svår att nå eller så kan du behöva demontera vissa delar av bilen för att komma åt och åtgärda den. Förutom trasiga ledningar kan en dålig generator, en trasig säkring eller till och med ett dött batteri orsaka elektriska problem.

För att åtgärda elektriska problem måste du först upptäcka det underliggande problemet och ersätta eller reparera det.

Startproblem

De flesta startproblem i bilen orsakas av ett döende batteri, en dålig generator, korroderade kablar eller problem med startmotorn. Men om alla ovanstående är okej och din bil fortfarande har startproblem ska du kontrollera startspärren. En felaktig startspärr är den främsta orsaken till startproblem i Kia Ceed. Se till att den dåliga startspärren byts ut för att åtgärda problemet.

  Kia Soul Tillförlitlighet

Upphängningsproblem

Trots att Kia Ceed inte är känd för att ha fjädringsproblem har just denna modell haft detta problem tidigare. Detta problem var utbrett i 2007 års Kia Ceed. Trots detta var upphängningsproblemen i denna bil kopplade till en felaktig stabilisatorlänk. Den goda nyheten är att tillverkaren återkallade de drabbade bilarna och att det åtgärdades. De flesta av de senaste modellerna har inte ett sådant problem.

FAQ

Hur länge håller Kia Ceed?

Kia Ceed är en mycket pålitlig bil. Med rätt skötsel och underhåll bör den här bilen hålla i mer än 200 000 mil. Men för att detta ska ske måste användaren också köra bilen på rätt sätt och följa tillverkarens rekommenderade schemalagda underhållsservice.

Är Kia Ceed bränsleeffektiv?

Ja, Kia Ceed är en av de mest effektiva bilarna i sin klass. Dess bensinmotorer har en effektivitet på mellan 38,2 och 54,3 mpg. Å andra sidan har de dieseldrivna modellerna en effektivitet som ligger mellan 51,1 och 64,2 mpg.

Vad är mpg för Kia Ceed 1.6 crdi-motorn?

Kia Ceed 1.6 crdi-motorn är en av de mest effektiva modellerna i sin klass. Den här bilen kommer med ett kombinerat mpg på cirka 35, vilket är enastående. Detta beror på att de flesta av dess konkurrenter har ett lägre kombinerat mpg.

Vilken är den mest tillförlitliga Kia Ceed-motorn?

Kia Ceed-modellen kommer med både bensin- och dieselmotorer. Den mest tillförlitliga motorn från denna serie är dock den 1,6-liters crdi-dieselmotorn. Den här motorn är inte bara bränslesnål utan även kraftfull och mer hållbar än sina bensinmotorer.
Den bästa bensinmotorn är tvärtom den 1,0-liters 3-cylindriga turbobensinmotorn. Den här motorn är smidig och levererar upp till 118 hk och 127 lb-ft vridmoment. Den kan också accelerera från 0 till 62 mph på bara 11,1 sekunder.

  Vanliga problem med Kia Stinger

Bottom line

Nu när du känner till några av de vanligaste problemen som Kia Ceed 1.6 crdi-modellen har bör du ta väl hand om din bil för att undvika de flesta av dessa problem. Precis som de flesta bilar kommer du genom att ta väl hand om din bil att få den att hålla längre och minska den totala kostnaden för reparation och underhåll.

På det hela taget är Kia Ceed en exceptionell kompaktbil med många motoralternativ som erbjuds. Förutom Kia Ceed 1,6 crdi-motorn erbjuder tillverkaren även 1,0-liters Kappa T-GDi I3, 1,4-liters Kappa II T-GDi I4 och 1,6-liters Gamma II MPi I4-motorer.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts