Vanliga problem med Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross har tillverkats från 2013 till idag. Det är en andra generation Suzuki SX4 och en av de bästa prisvärda crossover-SUV:erna på marknaden. Med det sagt står den här bilen också inför flera problem. Men vilka är de vanligaste problemen med Suzuki SX4 S-Cross?

Vanliga problem med Suzuki SX4 S-Cross är tidigt bromsslitage, fastnande gaspedal, fel på hjärtkärnan, fel på femte växeln, ESP-varningslampa, felaktig sidoairbag och lossnade backspeglar. Vissa användare har också rapporterat att de har upplevt en bullrig differential, felaktiga bromsar, elektriska problem och felaktiga bultar på bakaxeln.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki SX4 S-Cross?

Tidigt bromsslitage

Detta är ett av de största problemen som Suzuki-ägare rapporterar. Suzuki SX4 S-Cross är inget undantag. Tidigt bromsslitage är ett av de största problemen med den här bilen. Bromsarna slits snabbt. Ägare har rapporterat att de hör ett gnisslande ljud från bromsarna. Om du märker detta ljud bör du byta ut bromsbeläggen.

ESP-varningslampa

Ett annat vanligt problem som ägare till Suzuki SX4 S-Cross har rapporterat om är att ESP-varningslampan dyker upp på instrumentbrädan. Om du märker att den här lampan är tänd är det en indikation på att programvaran är föråldrad och måste uppgraderas. Uppgradering av programvaran kommer att hjälpa till att lösa problemet.

Bristande värmecentral

Detta är en annan del som snabbt går sönder i Suzuki SX4 S-Cross. Värmekärnan på den här modellen är känd för att läcka. Användare av den här bilen har klagat på att de har fått våta fläckar i det främre fotutrymmet till följd av detta. För att åtgärda detta problem måste användaren byta ut den dåliga värmekärnan, vilket är ganska kostsamt.

Avslitna backspeglar

Efter att ha kört flera mil med din Suzuki SX4 S-Cross kan det hända att du har fått en lossad backspegel. Detta beror på en dåligt utformad bakre spegelanslutning. Och den enda lösningen för att åtgärda detta problem är att köpa en ny backspegel.

Elektriska problem

Även om den här SUV:n inte har många elektriska problem eftersom den inte är särskilt avancerad, registrerar den ändå flera problem. De flesta elektriska problem i den här bilen orsakas av en kabel under motorhuven, som är benägen att gnugga mot stötdämpartornet på förarsidan vilket leder till en kortslutning.

De flesta elektriska problemen är kopplade till speglar och interiörlampor. För att åtgärda detta problem måste du isolera kabeln med någon form av isoleringstejp eller skum.

Gaspedal som fastnar

Om du märker att gaspedalkabeln fastnar beror det oftast på att kol har byggts upp på gaspedalaxeln. Om du märker att gaspedalen inte längre är jämn måste du alltså byta ut hela spjällhuset.

Bullrig differential

Detta är ett av de problem som fick Suzuki att återkalla SX4 S-Cross-modellerna. Ägare rapporterade att differentialspaken blir nosig under körning. Detta orsakades av brist på olja. Suzuki noterade att en felaktig påfyllningsprocess utfördes på SX4-modeller som tillverkades mellan den 1 augusti 2013 och den 14 januari 2014. Trots detta återkallades de berörda modellerna och problemet åtgärdades.

5:e växeln fungerar dåligt

Många användare av Suzuki SX4 S-Cross noterade att den femte växeln hoppade ut vid körning efter att ha gått över 78 000 mil. Den goda nyheten är dock att din mekaniker inte behöver byta ut hela växeln eftersom det är synkroniseringen av den femte växeln som är problemet. Att byta ut synkronisatorn hjälper alltså till att åtgärda problemet.

Felaktiga bromsar

Ett annat problem som tvingade Suzuki att återkalla den här bilen var felaktiga bromsar. På grund av att ventilen i vakuumpumpen sväller kan bromskraftförstärkarnas undertryck tillfälligt blockeras. Som ett resultat av detta måste bromspedalen tryckas hårt även om bromssystemet fortfarande fungerar, vilket ökar risken för en olycka. Problemet påverkar årsmodeller tillverkade mellan 2015 och 2022.

Felaktig sidoairbag

Suzuki återkallade flera SX4 S-Cross-modeller tillverkade mellan 2013 och 2016. Detta beror på att sömmarna i de främre, ryggstödsöverdragen kan ha sytts felaktigt i sidokrockkuddens läge. Därför är sömmarna extremt täta och sydda mycket hårt så att sidokrockkudden vid en olycka inte kommer att utlösas exakt vid en olycka.

Felaktiga bultar på bakaxeln

Sist men inte minst är ett annat problem som tvingade Suzuki att återkalla vissa SX4 S-Cross-modeller från 2015 felaktiga bakaxelbultar. Suzuki bekräftade att beläggningen för modifiering av nötningskoefficienten kanske inte har applicerats på bakaxelbultarna under tillverkningen av bultarna. Som ett resultat av detta kan bultarna lossna, lossna eller till och med gå sönder. När detta inträffar kan bilen bli svår att köra.

FAQ

Är Suzuki SX4 S-Cross tillförlitlig?

Ja, Suzuki SX4 S-Cross är en pålitlig bil. Detta beror på att den registrerar färre problem och att kostnaden för reparation och underhåll är ganska låg. Dessutom har Suzuki förbättrat sig när det gäller säkerhet och tillförlitlighet. De flesta tillförlitlighetsbyråer rankar den bland de fem mest tillförlitliga bilmärkena på marknaden.

Hur länge håller Suzuki SX4 S-Cross?

Med rätt skötsel och underhåll håller Suzuki SX4 S-Cross i minst 200 000 mil. Vissa användare har dock rapporterat att de har kört mer än 300 000 mil, vilket är mycket imponerande. Men för att din bil ska hålla länge måste du också utöva utmärkta körvanor.

Är det dyrt att underhålla Suzuki SX4 S-Cross?

Nej, det är ganska billigt att underhålla Suzuki SX4 S-Cross. Detta beror på att den här bilen inte registrerar en massa problem som vissa av sina rivaler. Dessutom är dess reservdelar billiga, vilket gör att den totala kostnaden blir lägre. Om din bil har några större reparationer kan dock kostnaden stiga något.

Vilket är det mest tillförlitliga modellåret för Suzuki SX4 S-Cross?

Även om Suzuki SX4 S-Cross har tillverkats i många år har vissa modellår överglänst andra. Till exempel är 2013 års Suzuki SX4 S-Cross det mest tillförlitliga modellåret från denna serie. Den här bilen har registrerat minst problem och den fick maximalt fem stjärnor i säkerhetsbetyg från Euro NCAP 2013.

Är begagnade Suzuki SX4 S-Cross bra bilar?

Ja, begagnade Suzuki SX4 S-Cross är en utmärkt bil eftersom de inte registrerar många problem. Liksom de flesta av sina japanska motsvarigheter är Suzuki SX4 S-Cross billig att underhålla och mycket praktisk. Om du köper en begagnad modell är det dock viktigt att ta reda på dess historia och om den har underhållits väl eller inte.

Slutsats

På det hela taget är Suzuki SX4 S-Cross en enastående crossover-SUV med snygg design, bra prestanda, praktisk utformning och bränsleeffektivitet. Men den har också flera problem som användarna kan undvika eller hantera i tid med bra underhåll och skötsel.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts