Är Hyundai H1 en bra bil?

Hyundai H1

Hyundai H1 är Hyundais egen stora skåpbil som också har andra namn som Starex, H200, iMax, iLoad, H300 och i800. H1 finns i några olika iterationer beroende på vad du vill ha. Du kan få den som en personbil med upp till 12 sittplatser eller som en vanlig lastbil. Så är Hyundai H1 en bra bil?

Om du är ute efter ett fordon som kan transportera många människor, mycket gods och som lätt kan användas som en flottabil är H1 säkert ett bra val. De motorer som erbjuds drivs mestadels av dieselbränsle, men alla är effektiva, relativt kraftfulla och långlivade.

Designmässigt är H1 inget att skryta med eftersom det bara är en skåpbil. Interiören är mer eller mindre densamma, men den kan vara riktigt välutrustad om du hittar en högspecificerad modell. Körupplevelsen liknar en stor skåpbil, vilket innebär att den klarar både långa och korta resor utan problem. Storleken kan vara ett problem för vissa, men en boxform gör det lite lättare.

Tillförlitlighetsmässigt är H1 ganska pålitlig, vilket är fallet med de flesta Hyundai-modeller, men vi kommer att nämna de vanligaste problemen i den här artikeln. Värdemässigt är H1 riktigt bra eftersom dessa kan fås för ett riktigt lågt pris på andrahandsmarknaden. Praktiken är utmärkt eftersom H1 kan ta upp till 12 personer samtidigt.

Hyundai H1 – Drivlinan

Hyundai H1 finns främst med dieselmotor, men modellen 2015-2018 kan även fås med gasmotor. Det är en 2,4L MPI 4-cylindrig motor med 171 hk och 165 lb-ft vridmoment. En 4-cylindrig 2,5L TCI-dieselmotor med 4 cylindrar ger 101 hk och 167 lbft vridmoment. Modeller från 2018 och framåt finns med en 2,5L 4-cylindrig dieselmotor med en effekt på 116 hk respektive 170 hk.

  Vanliga problem med Hyundai i30

Du kan få H1 som 5-växlad manuell eller 5-växlad automatisk växellåda. Den här transmissionen är inte riktigt toppmodern teknik, men den gör jobbet. Den levereras med FWD som standard och de mest effektiva modellerna kan få upp till 30MPG max.

Hur som helst får H1 relativt bra motorer som är kända för att vara pålitliga. Det är därför du kan se många H1-modeller som ständigt körs i årtionden i sträck.

Hyundai H1 – Design och chassi

När det gäller design är H1 inte något speciellt, vilket innebär att det bara är en skåpbil. Interiören är inte heller något att skryta med, men du kan få den med mycket utrustning om du vill. Komfortnivåerna är okej för en skåpbil, men du ska inte förvänta dig att H1 körs som om den inte är så stor som den är.

Fjädringen och chassiavstämningen är utformad för att underlätta användningen och för att den ska klara av mycket last. Detta innebär oundvikligen att fjädringen är på den styvare sidan, vilket är fallet med praktiskt taget alla bilar från detta segment. Hanteringen är minst sagt begränsad eftersom H1 lutar mycket i kurvorna och inte är utformad för att köras snabbt.

Hyundai H1 – Tillförlitlighet och vanliga problem

Tillförlitlighetsmässigt kan H1 hålla länge utan att drabbas av allvarliga problem. Du bör ta väl hand om den eftersom dessa tenderar att användas hela tiden. De vanligaste H1-problemen är problem med överdriven oljeförbrukning som, om de inte åtgärdas i tid, kan förstöra motorn. Ojämn tomgångskörning rapporteras också ofta för H 1 och kan orsakas av ett gäng olika komponenter.

  Vanliga problem med Hyundai i20

Elektriska problem är också vanliga, liksom problem med bilens utrustning. De bakre skjutdörrarna är också kända för att vara en öm punkt för H1, vilket är anledningen till att Hyundai återkallade H1. Hyundai återkallade även tidigare H1-modeller på grund av potentiella bränsleläckage som kan få hela skåpbilen att brinna upp.

Hyundai H1 – Värde och praktiska egenskaper

Värdet är utmärkt eftersom dessa kan fås för ett riktigt lågt pris på andrahandsmarknaden. Det är också värt att nämna att många av dessa tenderar att köpas av företag som flotta fordon vilket innebär att du ofta kan hitta 3-5 år gamla modeller för ett fynd.

Praktiken är också utmärkt eftersom H1 kan packa enorma mängder last. Om du väljer personbilsversionen kan du packa in 12 personer i H1 utan problem. Sikten framtill är utmärkt medan sikten bakåt kan vara lite problematisk för dem som inte är vana vid att köra skåpbilar.

FAQ-avsnitt

Är Hyundai H1 värt det?

Med tanke på att Hyundai H1 finns i många olika iterationer och prisgrupper är det lätt att hitta en som passar dina behov. Med det sagt, om du är ute efter en skåpbil som kan göra allt är H1 säkert ett bra val.

Om du däremot inte behöver något så stort som H1 är det bättre att välja något mindre eftersom så stora skåpbilar kan vara knepiga att leva med om du inte är van.

  Hyundai Kona Tillförlitlighet

Hur stor är Hyundai H1?

Hyundai H1 är 198-203 tum lång (5035mm – 5170mm) beroende på vilken modell du väljer. Bredden mäts till 71-76 tum (1820mm-1920mm), höjden till 76-78 tum (1925mm-1965mm). Hyundai H1:s markfrigång är 7,5 tum eller 195 mm medan hjulbasen är 126 tum eller 3200 mm.

Hur många personer kan sitta i Hyundai H1?

I standardversionen av Hyundai H1 finns det plats för nio personer åt gången, men det finns även en version med 12 platser för dem som vill använda H1 som buss. H1 Urban-utrustningen är den som har plats för 12 personer och som vanligtvis används som buss på platser som flygplatser eller tågstationer.

Det positiva är att H1 kan sitta upp till 12 personer bekvämt vilket innebär att man har organiserat det inre utrymmet riktigt bra.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts