Är GLA en bil för kvinnor?

Bilar är en svårighet att lära sig. Vissa människor gillar sportbilar, andra föredrar sedans och SUV:er medan andra är mer än nöjda med en liten hatchback. Allt beror på var du bor, om du har familj, om du tillbringar lång tid bakom ratten och naturligtvis på ditt bankkonto.

Mercedes Benz GLA är en av de mest eftertraktade subkompakta SUV:erna på marknaden och är ganska populär bland både män och kvinnor. Det är orättvist att säga att GLA är en bil för en kvinna eftersom den inte är utformad med män eller kvinnor i åtanke.

Det har funnits en del bilar tidigare som var speciellt utformade för kvinnor och man kan lugnt säga att alla misslyckades. Dagens tillverkare vill att deras produkter ska tilltala en så bred publik som möjligt, och det är därför en specifik bil egentligen aldrig körs av enbart kvinnor eller enbart män.

GLA är en ganska liten SUV och Mercedes själv använder sig av ett feminint formspråk för sina nyare bilar. Det är därför somliga anser att GLA är en bil för kvinnor. Både män och kvinnor har dock lika mycket glädje av bilar som GLA.

Kvinnor vs män: Preferenser för bilköp

Enligt många uppgifter som finns tillgängliga på nätet närmar sig män bilköp med en större förståelse, vilket innebär att män vet exakt vilken bil de vill ha innan de köper den. Detta betyder inte att kvinnor inte gör det, men skillnaderna är tillräckligt betydande för att vara värda att nämna.

Män är mer känslosamma när de köper bilar, vilket innebär att de är mer benägna att köpa image-medvetna bilar, medan kvinnor är mer försiktiga och satsar mer på nyttoeffekter. Det finns 1,4 miljoner fler kvinnor än män som har körkort och de flesta bilinköpsbeslut fattas av kvinnor.

  Håller Mercedes sitt värde?

Män betalar också mer pengar i försäkringar eftersom de tenderar att köra dyrare bilar, råka ut för fler olyckor och är mer benägna att köra påverkade. Det är ganska tydligt att män och kvinnor skiljer sig åt när det gäller bilköp.

En annan faktor som är värd att nämna är att män generellt sett åtnjuter ett lägre utgångspris hos en bilhandlare. Kvinnor lägger också större vikt vid ett fordons tillförlitlighet och säkerhet, medan män lättare påverkas åt det ena eller andra hållet beroende på bilden.

Kvinnor vs män: Bilmärkespreferenser

Som tidigare nämnts är män mer bildmedvetna när de köper bilar och det är ganska uppenbart så fort man tar en titt på de mest populära märkena per kön. Det mest mansdominerade bilmärket är Ferrari med 93,6 % män bland alla köpare, medan Maserati och Porsche också har en 80 %+ manlig publik.

Det mest populära märket för kvinnor är ingen mindre än Mini med mer än 48 % av bilarna som köps av kvinnor. Kia kommer på andra plats med 46,8 % och Honda på tredje plats med 46 %. När det gäller specifika modeller är den mest populära bilen bland kvinnor i USA VW Tiguan, eftersom mer än 60 % av köparna är kvinnor.

Nästan 80 % av alla VW Golf Cabriolet-modeller köptes av kvinnor medan Honda Civic, Nissan Altima och Jeep Grand Cherokee är mer populära bland kvinnor. Kvinnor föredrar bilar som är hållbara, säkra, pålitliga och som ger mycket valuta för pengarna.

  Vilken är den bästa färgen för en Mercedes Benz?

Män å andra sidan föredrar bilar som är snygga, robusta och teknikorienterade. Bilar som GLA är populära över hela linjen, men män kommer med större sannolikhet att köpa GLA.

Mercedes Benz GLA – en fantastisk bil för alla

Den tidigare generationen Mercedes GLA var lite av en blandad kompott eftersom den inte riktigt var så lyxig eller kvalitetstillverkad. Den senaste generationens GLA är dock en helt annan historia eftersom den lyckas erbjuda några viktiga klassledande egenskaper som den bästa interiören i sin klass och den mest bekväma körningen.

Praktiskt är inte GLA:s starka sida, vilket innebär att Audi Q3 erbjuder både fler sittplatser och mycket mer lastutrymme. GLA lyckas dock fortfarande sälja bättre än Q3. Andra konkurrenter från den här klassen är BMW X1 och Volvo XC40.

BMW X1 börjar bli lite äldre nu och den klarar inte av att hävda sig mot resten av klassen. Volvo XC40 är utan tvekan den bästa familjebilen av alla, men den säljer inte alls lika bra som Q3 eller GLA.
På det hela taget är GLA en eftertraktad subkompakt/crossover-SUV som uppskattas lika mycket av både män och kvinnor.

FAQ-avsnitt

Gillar kvinnor sportbilar?

Sportbilar uppskattas mest av dem som köper dem medan alla andra inte är så förtjusta i dem. Detta beror på att sportbilar offrar både komfort och praktiska egenskaper för en sportig körning och det är något som de flesta människor tröttnar på efter ett tag.

  Vilka Mercedes-modeller har ambient belysning

En sportbil tenderar att vara högljudd, obekväm, kompakt och dyr att underhålla. De är fina att titta på och ta med på en helgkörning, men som dagliga förare erbjuder de alldeles för många kompromisser. Det är därför de flesta män och kvinnor till en början älskar sportbilar men tröttnar på dem efter ett tag. De är helt enkelt inte tillräckligt bra för att tjäna dagliga sysslor för de flesta människor där ute.

Gillar kvinnor SUV:er?

I dagens läge älskar alla SUV:er eftersom de är det mest eftertraktade bilsegmentet som finns där ute just nu. SUV:er erbjuder en upphöjd körställning, ett robust utseende och är förtroendeingivande. Äldre SUV:er var endast avsedda för terrängkörning, men ända sedan Mercedes ML kom ut har SUV:er blivit lyxiga tillgångar.

Om du vill köpa en bil som alla älskar är en SUV rätt väg att gå. Förutom att SUV:er är eftertraktade av många är de verkligen bra vardagsbilar eftersom de kan leverera i nästan alla tänkbara scenarier.

Varför tror folk att GLA är en bil för kvinnor?

Folk tror att GLA är en bil för kvinnor eftersom GLA är kompakt, lättillgänglig och på något sätt passande för kvinnor. Tvärtemot vad många tror är kvinnor inte så förtjusta i mindre bilar som de flesta män tror att de är.

Sanningen är att majoriteten av människorna där ute älskar större bilar, både män och kvinnor. GLA ser visserligen feminin ut, men nästan alla Mercedes där ute använder sig av ett feminint formspråk.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts