Vilken är den bästa färgen för en Mercedes Benz?

Vilken är den bästa färgen för en Mercedes Benz?

Att välja färg till din nya bil kan vara en av de mest intressanta och roliga delarna av att äga en ny bil. De flesta nya Mercedesbilar är målade i olika nyanser av vitt, svart och grått. Du kanske tror att på grund av den rena populariteten hos dessa färger anses de vara de bästa.
I själva verket kommer de bästa färgerna för en Benz från Maybach- och Designo-avdelningen. Personer som köper modeller med Designo/Maybach-behandling har vanligtvis en smak för kvalitet, och det syns när det gäller färger.

Mercedes standard- och Designo-färger

Färger som Mercedes erbjuder som standard är redan ganska högkvalitativa. De flesta modeller är målade i olika varianter av svart, grått eller vitt innan de tar steget in i Designo-sfären. Så mycket som 30 % av de nya bilar som såldes 2019 var målade i olika nyanser av grått.
Färger som Polar White är populära bland Mercedes kunder. Denna orörda vita färg kan förstärka den exklusiva känslan hos din nya Mercedes och får den säkert att sticka ut på parkeringsplatsen, så länge du håller den ren. Samma sak kan sägas om Jupiter Red. Men om du föredrar en mer ”under-the-radar”-look bör du överväga Iridium Silver eller Obsidian black.
Designo-färgerna å andra sidan är ett steg över de tidigare nämnda ”standardfärgerna”. De flesta Designo-färger är också olika nyanser av vitt, silver och grått. Men Mercedes erbjuder många fantastiska och livfulla färger i Designo-lackeringsavdelningen.

Designo Pearl-lustre och Designo Satin-finish Magno-färger.

Dessa färger erbjuds också via Designoavdelningen, men de ligger ett steg över de ”vanliga” metalliska Designo-färgerna. Designo Pearl-lustre-effektfärger är färger i flera lager som ger ett fantastiskt djup. Färger som Designo Mystic Blue Bright, Solar Beam Yellow eller Hyacinth Red är de mest livfulla och fantastiska färgerna i Mercedes lackbok.
Satin Magno-färgerna är helt annorlunda. Dessa färger erbjuder en matt ”frusen” typ av finish som reflekterar ljuset på ett helt annat sätt, mest lämpade för snabba AMG-modeller. Dessa färger är mycket annorlunda än en glansig, pärlemor, metallisk typ av färg, och de kräver andra sätt att rengöra och ta hand om.
Färger som Designo Selenite Grey Magno eller Designo Graphite Grey Magno är några av de mest populära AMG-färgerna, särskilt för snabba sedans som den eldsprutande E63 AMG S eller den ännu mer imponerande GT 63 S 4-dörrars coupémodellen.

  Varför Mercedes är dåliga bilar

Maybach-färger och specialfärger

Dessa färger är toppen av trädet när det gäller Mercedes färger, och när det gäller färger i allmänhet. Specialfärger är specifika nyanser från Designo-avdelningen som har gjorts specifikt med en modell i åtanke.
Green Hell Magno är en av dessa färger, en satinfinishad levande grön färg som gjordes specifikt för AMG GT-R-modellen, eftersom den fick smeknamnet ”odjuret från det gröna helvetet”. För den nyligen släppta AMG GT, Black Series-modellen erbjuder Mercedes två specialfärger, Magma Beam eller en något modifierad version av Green Hell Magno kallad Green Light Magno.
Maybachs färger är gjorda på ett helt annat sätt. Dessa färger erbjuder ett lager av förfining med bästa möjliga finish. Riktigt populära färger för en Maybach-modell är Designo Cashmere White Metallic eller Designo Mocha Black Metallic. Vissa färger som Peridot Brown eller Ruby Black Metallic är mycket mer sällsynta men de erbjuder fortfarande mycket klass och förfining.
Det högsta du kan välja när det gäller färger är Maybachs tvåfärgade lackering med en separerande linje. Dessa lackeringar appliceras för hand och är färdigställda med de högsta möjliga kriterierna. Ibland tar det mer än ett par veckor att färdigställa, eftersom utförandet måste vara på högsta nivå.

Vilka är de bästa återförsäljningsfärgerna för en Mercedes?

De bästa återförsäljningsfärgerna för en Mercedes är de mest populära nyanserna i allmänhet: Grå, svart och vit. Dessa färger utgör nästan ¾ av alla sålda Mercedesbilar. Anledningen till detta är att dessa färger kompletterar en Mercedes med en känsla av högklassighet.
Även om vissa skulle hävda att en spännande bil aldrig bör målas i intetsägande färger, eller att en bil som till exempel en AMG alltid bör bära en speciell färg, så är det sällan fallet. Om du har återförsäljning i åtanke ska du satsa på en grå, svart eller vit färg i kombination med en svart interiör. Detta ger en perfekt ”återförsäljnings-Mercedes”.
Detta gäller inte bara för Mercedes. Bilar som Ferrari har också färger som är redo för återförsäljning. Ferraris klassiska färg Rosso Corsa har till och med fått smeknamnet ”Resale Red Ferrari”.

  Vilken bil värderas snabbare - Mercedes eller BMW?

Saker att veta om att ta hand om din bils färg

Hur man skyddar en bilfärg

Det finns många olika sätt att skydda en lackering. Det minsta du kan göra är att tvätta bilen regelbundet eftersom smuts och smuts samlas. Om du vill ta ett steg längre bör du överväga många olika produkter för bilvård eller anlita en bilvårdsfirma.
Det bästa och förmodligen högsta steget är att använda lackskyddsfilm. Denna teknik applicerar tunna lager av genomskinlig film som täcker de mest utsatta delarna av din bil, eller hela bilen om du väljer en fullständig behandling.
Det är väl bevisat att PPF skyddar bilen från mindre repor och stenskott och håller lacken fräsch under lång tid. PPF måste installeras noggrant av erfarna bilvårdsföretag eftersom det finns risk för att man faktiskt skadar lacken i processen eller gör ett undermåligt jobb som inte håller.

Vilka områden på min bil är mest utsatta för lackrepor?

Först och främst är bilens framsida särskilt sårbar för repor, särskilt om du kör i högre hastigheter på motorvägar och liknande. Bildäck tenderar att skjuta upp små stenbitar som lätt kan skada lacken på bilens framsida. Du bör alltid hålla ett säkert avstånd till bilen framför dig, av denna och många andra anledningar.
Förutom framsidan är även dörrar och speglar lite mer sårbara än de flesta delar av din bil eftersom de berörs mycket oftare än låt oss säga taket. Om du parkerar på trånga parkeringsplatser finns det alltid en risk för att andras bildörrar ska skrapa din.
Så om du vill hålla din lack fräsch är det bästa du kan göra att använda lackskyddsfilm på de mest utsatta områdena på din bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts