Är Fiat e-Ulysee en bra bil?

Fiat e-Ulysee

Fiat Automobile är Italiens största biltillverkare. Dessutom är Fiats populärt kända för sin unika karossform och effektivitet. Liksom många bilföretag håller Fiat också på att övergå till elbilar och planerar att sälja enbart elbilar i Europa år 2027. Är Fiat e-Ulysse ändå en bra bil?

Ja, Fiat e-Ulysse är en av de finaste helelektriska minibussarna på marknaden. Den här bilen har inte bara en modern och tilltalande yttre design, utan även en fin, mysig och avancerad interiör. Dessutom är den mycket effektiv, lätt att underhålla och prisvärd.

Personer som letar efter en mer lyxig, kraftfull och pålitlig elektrisk minibuss kan dock behöva leta någon annanstans.

Fiat e-Ulysee:s historia

Den ursprungliga Fiat e-Ulysse var en personbil som tillverkades mellan 1994 och 2002. Den första generationen tillverkades mellan 1994 och 2002, medan den andra generationen tillverkades mellan 2002 och 2010. Fiat Ulysse upphörde dock att tillverkas 2010.

Fiat e-Ulysse är en ny utgåva av de ständigt växande helelektriska Fiat-modellerna. Även om denna minivan har många nya funktioner är den lik den äldre modellen på många sätt. Till exempel delar den samma EMP2-plattform med andra Stellantis-bilar, som Opel Zafira-E, Peugeot e-Expert och Citroen e-Jumpy.

Funktioner hos Fiat e-Ulysse

Utseende

Fiat e-Ulysse ser spektakulär och modern ut. Exteriören sticker ut med sin stora Fiat-logotyp, 17-tums legeringshjul och eleganta skjutdörrar. Dessutom har den också ett panoramiskt soltak. Dessutom är interiören också på en annan nivå eftersom den är mysig, avancerad och rymlig. Den har en 7-tums pekskärm, modulära glidskenor för att justera utrymmet och justerbara ad fällbara säten.

Observera att 2022 Fiat e-Ulysse har ett alternativ med standard- och lång basmodell. Standardmodellen har en längd på 4956 mm, en höjd på 189 mm och en bredd på 2010 mm. Å andra sidan har den långa basmodellen en längd på 5306 mm, en bredd på 2010 mm och en höjd på 189 mm.

  Är Fiat Argo en bra bil?

Prestanda

Fiat e-Ulysse är inte den bäst presterande bilen i sin klass. Dess prestanda ligger något under konkurrenternas. Den levereras med en enda elmotor som levererar upp till 136 hk och 192 lb-ft vridmoment. Den har också ett 50 kWh-batteri som standard och ett större 75 kWh-batteri. Det större batteriet ger mer räckvidd och effekt.

Dessutom erbjuder Fiat köparna en standard 100kW snabbladdning som kan ge basbatteriet på 50kWh juice från 0 till 80 procent på bara 45 minuter.

Komfort och lastutrymme

Om du har en stor familj erbjuder Fiat Ulysse stor komfort för upp till 7 eller 8 personer. Det beror alltså på vilken konfiguration du väljer. Till skillnad från vissa familjebilar erbjuder den här enheten komfort i både andra och tredje sätesraden. Dessutom har den också ett dubbelt hopfällbart bord som kan skjutas mellan andra och tredje sätesraden.

Även om Fiat e-Ulysse är rymlig har den inte mycket lastutrymme. Detta kan dock ökas genom att fälla sätena på andra och tredje raden för att få ett maximalt utrymme på 173 kubikfot.

Säkerhet

Liksom de flesta personbilar är Fiat e-Ulysse en mycket säker bil. Den är utrustad med massor av enastående förarhjälpsfunktioner, bland annat varning för kollisioner framåt, igenkänning av trafikskyltar, övervakning av döda vinklar, autonom nödhjärna, backkamera och greppdragningskontroll.

Utbud

Fiat e-Ulysse må vara en trevlig och bekväm bil, men dess räckvidd är inte så tilltalande. Detta beror på att den kommer med en maximal räckvidd på upp till 205 miles på det större 75 kWh-batteripaketet, medan det mindre batteripaketet ger upp till 145 miles.

  Är Fiat Scudo en bra bil?

Bränsleeffektivitet

Eftersom Fiat e-Ulysse inte kommer att använda bensin för att köras kan du förvänta dig att den är extremt effektiv. Dessutom kommer elmotorn att se till att passagerarna får en effektiv, smidig och responsiv körning.

Pris

Det uppskattas att Fiat e-Ulysse 2022 kommer att gå för cirka 40 700 dollar, vilket är ganska prisvärt jämfört med andra bilar med liknande egenskaper.

FAQ

Är Fiat e-Ulysse värd att köpa?

Ja, Fiat e-Ulysse är värd att köpa om du letar efter en snygg, modern, bekväm, pålitlig och prisvärd elektrisk minibuss. Om du däremot vill ha en lyxigare, mer högpresterande och snabbare minivan kan du behöva titta bort. Dessutom är Fiat Ulysse räckvidd inte så imponerande.

Hur snabb är Fiat e-Ulysse?

Fiat e-Ulysse är utrustad med en enda elmotor som producerar upp till 136 hk och 192 lb-ft vridmoment. Den har också en topphastighet på 80 mph och kan accelerera från 0 till 62 mph på bara 13,5 sekunder. Även om den här bilen inte är särskilt snabb är den mycket bättre än några av sina konkurrenter.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat e-Ulysse?

Fiat e-Ulysse är en modern och snygg elektronisk minibuss med många exceptionella funktioner. Men som de flesta bilar har den också flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera. Några av de vanligaste problemen är elektriska problem, batteriproblem, styrproblem och laddningsproblem.

Är Fiat e-Ulysse en bra daglig förare?

På det hela taget är Fiat e-Ulysse en trevlig bil. Den är mycket effektiv och erbjuder stor komfort för passagerarna. Vissa användare kan tycka att den är en bra daglig förare eftersom den är ganska kompakt jämfört med andra minibussar på marknaden.
Trots detta är den fortfarande stor eftersom det är en minivan och räckvidden är inte så bra. Förutom att den är stor är detta en perfekt bil för daglig körning eftersom den också är lätt att hantera. Så om du inte reser långt hemifrån kommer den här bilen att spara massor av pengar eftersom du inte behöver tanka den.

  Är Fiat 500L en bra bil?

Hur ofta ska Fiat e-Ulysse servas?

Till skillnad från ICE-bilar kräver elbilar inte mycket underhåll och skötsel. Detta beror på att de har få rörliga delar. Trots detta är det viktigt att serva din Fiat e-Ulysse var 18 000:e mil eller årligen. Precis som för ICE-bilar bör du låta din Fiat e-Ulysse genomgå en grundlig inspektion efter två år.

Sammanfattning

Generellt sett är Fiat e-Ulysse en exceptionell bil. Det är en perfekt familjebil eftersom den har bekväma säten, en rymlig kupé och ett hyfsat lastutrymme, och den är lätt att hantera. Trots detta är det värt att notera att den här bilen inte har någon bra räckvidd och kommer med andra få problem.

Eftersom Fiat e-Ulysse är en helt elektrisk bil är den mer tillförlitlig än de flesta av sina bensindrivna motsvarigheter. På det hela taget är det fortfarande en fantastisk bil med avancerade funktioner och hyfsade prestanda. Den är också billig att underhålla men behöver rätt underhåll och skötsel för att hålla längre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts