Är Fiat Argo en bra bil?

Fiat Argo

Fiat Argo ersatte Fiat Punto och Fiat Palio. Den är också mer praktisk än andra kompakta Fiat hatchback-modeller på marknaden eftersom dess interiör är rymligare. Men är Fiat Argo en bra bil?

Fiat Argo är en bra bil för personer som söker en prisvärd, bekväm, effektiv, avancerad och sportig hatchback. Den har också mer teknik än andra Fiat hatchbacks på marknaden. Dessutom kommer familjer att finna den intressant eftersom den är mer praktisk.

Personer som däremot söker en mer avancerad, kraftfull, lyxig och högpresterande hatchback måste överväga andra alternativ. På det hela taget är det fortfarande en trevlig bil och den är bedömd med en tillförlitlighet över genomsnittet.

Fiat Argos historia

Fiat Argo är en subkompakt bil i B-segmentet. Även om den tillverkas av Fiat, som är ett italienskt företag, är den utvecklad för den sydamerikanska marknaden. De första enheterna presenterades och såldes i Brasilien 2017. I Argentina inleddes försäljningen 2018.

Fiat Argo är en femdörrars hatchback med frontmotor och framhjulsdrift. Dessutom erbjuder tillverkaren tre motoralternativ, inklusive 1,0-liters FireFly I3 flexbränsle, 1,3-liters FireFly I4 flexbränsle och 1,8-liters E.torQ I4 flexbränsle. Observera att alla motorer är flexbränsle för den brasilianska marknaden och enbart bensin på andra platser.

Funktioner hos Fiat Argo

Utseende

Fiat Argo är vackert utformad med full av italiensk själ i den. Bilen är elegant, sportig och snygg. Några av de yttre egenskaperna som sticker ut är den skrymmande huven och bi-parabola strålkastare med LED, och honeycomb-grillen. Interiören är också modern och avancerad med avancerade funktioner, som till exempel den 7-tums multimediaskärmen.

Prestanda

Trots att Fiat-bilar är impopulära när det gäller prestanda är Fiat Argo något annorlunda. Bilen erbjuder exceptionella prestanda eftersom den har åtta motorvarianter att välja mellan. Alla dessa trims är baserade på 1,0-liters, 1,3-liters och 1,8-liters motorer med olika prestanda.

  Är Fiat Panda en bra bil?

Eftersom motorerna är baserade på Firefly-styrkan är de mycket effektiva och pålitliga. Dessutom genererar den 1,0-liters 3-cylindriga motorn upp till 77 hk, medan den 1,3-liters 4-cylindriga motorn producerar upp till 109 hk och E.torQ Evo VIS, som är den mest kraftfulla motorn, producerar upp till 139 hk.

Det är också viktigt att notera att Fiat Argo har tre transmissionsalternativ, inklusive femväxlad manuell växellåda, automatiserad GSR comfort och sexväxlad automatisk växellåda.

Komfort och lastutrymme

Fiat Argo har en av de största hytterna i B-segmentet. Den har totalt 99 kubikfot utrymme. Därför har den mycket utrymme bak, fram, knä och huvud, vilket innebär att passagerarna kommer att sitta bekvämt utan att försöka förändra interiören. Den har också ett stort lastutrymme på 10,6 kubikfot, vilket gör att passagerarna kan bära bagage på baksidan.

Bränsleeffektivitet

Fiat Argo är mycket bränsleeffektiv. Därför bör användarna förvänta sig att spendera mindre pengar på den här bilen. Fiat Argo 1.0 flexmotor har en effektivitet på 23,3 mpg i staden med alkohol och 33,4 mpg med bensin. Tvärtom har den en effektivitet på 25,2 mpg på vägen med alkohol och 35,5 mpg med bensin.

Säkerhet

Fiat Argo är en av de senaste Fiat-modellerna som introducerats på marknaden. Därför är den något säkrare än äldre modeller som har ett fåtal säkerhetsfunktioner. Några av de främsta säkerhetsfunktionerna i Fiat Argo är elektronisk stabilitetskontroll, backkamera, backsensor, ISOFIX-stolar och traktionskontroll.

  Är Fiat 500 en bra bil?

Pris

Priset för Fiat Argo varierar beroende på vilken utrustning du väljer. Den billigaste utrustningen är Fiat Argo 1.0 flex manuell med ett utgångspris på cirka 12 200 kronor, medan den medelprissatta utrustningen är Argo Drive 1.3 manuell flex med ett utgångspris på 15 000 kronor. Den högsta trimnivån, som råkar vara Argo HGT 1.8 automatisk flex har ett utgångspris på cirka 19 300 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa Fiat Argo?

Om du önskar en prisvärd, snygg, ekonomisk, praktisk, rymlig, något avancerad och bekväm kompakt hatchback är Fiat Argo värd att förvärva. Men om du vill ha en mer rymlig, kraftfull, avancerad och lyxig hatchback ska du titta bort.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Argo?

Fiat Argo må vara sportig, bekväm, säker, snygg och praktisk, men den har också flera problem som ägarna måste ta itu med. Några av de vanligaste problemen med Fiat Argo är sviktande stötdämpare, upphängningsproblem, elektriska problem, problem med instrumentbrädan, felande ratt och dåliga bromsar.

Är Fiat Argo en bra daglig förare?

Det beror på var du befinner dig. Om du befinner dig nära en Fiat-butik eller ett servicecenter där reservdelar är lätta att hitta är det en bra daglig förare. Men om du inte har en Fiat-butik på din ort, då är det inte en bra daglig förare.
Bortsett från svårigheten att hitta reservdelar är Fiat Argo en utmärkt daglig förare. Den här bilen är mycket prisvärd, kompakt, rymlig, bränslesnål och praktisk. Därför är det en drömbil för stadsbor eftersom det är lätt att köra och parkera i staden.

  Vanliga problem med Fiat 500e

Hur snabb är Fiat Argo?

Fiat Argo är en av de bäst presterande Fiat hatchbacks på marknaden. Den här bilen har en utmärkt hastighet eftersom den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 8,8 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 121 mph utan hastighetsregulator.

Observera att denna acceleration och hastighet gäller för 2021 Fiat Argo HGT 1.8 Flex AT6, som är den högsta trimnivån.

Är en begagnad Fiat Argo en bra bil?

Ja, en begagnad Fiat Argo är en bra bil. Detta beror på att de har en tillförlitlighet som ligger över genomsnittet, vilket innebär att köparna inte behöver oroa sig för reparationer för det mesta. Dessutom är begagnade Fiat Argos billigare än nya, vilket gör att köparna kan spara lite pengar.

Men precis som de flesta begagnade bilar ska du se till att köpa en Fiat Argo som är ordentligt underhållen för att undvika att få många problem i framtiden.

Sammanfattning

Fiat Argo är en av de finaste instegsbilarna med hatchback på marknaden. Till skillnad från de flesta av sina syskon i Sydamerika är den rymligare men fortfarande prisvärd, bekväm, effektiv och rolig att köra. Icke desto mindre kommer den också med olika problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

Några av de problem som köparna bör vara beredda att hantera är elektriska problem, upphängningsproblem, problem med instrumentbrädan och bromsproblem. På det hela taget är Fiat Argo en snygg och pålitlig bil. Det är också en perfekt bil för stadskörning eftersom den är kompakt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts