Är Fiat 500e en bra bil?

Är Fiat 500e en bra bil?

Fiat 500e är en tvådörrars, rent eldriven hatchback som erbjuds som fristående bil av Fiat Chrysler. Bilen är snygg, kompakt och rolig att köra. Den producerar också noll utsläpp, vilket gör den till en av de bästa elbilarna på marknaden. Men är Fiat 500 en bra bil?

Fiat 500e är en bra bil för personer som önskar en utsläppsfri, kompakt och effektiv elbil. Den saknar dock fortfarande brister på många områden jämfört med sina rivaler, och det är därför den inte har registrerat många försäljningar sedan den lanserades 2013. Interiören är trång och billigt tillverkad. Dessutom har den en kort räckvidd, vilket kanske inte är önskvärt för många människor.

Fiat 500e:s historia

Fit 500 är en del av 500-serien. Men till skillnad från sina syskon drivs den inte av en förbränningsmotor utan av ett särskilt batteri. Den här bilen tillverkades mellan 2013 och 2019. Det är också viktigt att notera att bilen såldes i delstaterna Oregon och Kalifornien som en ”compliance”-bil för att tjäna rena energikrediter åt Fiat.

Tyvärr upphörde Fiat med produktionen av Fiat 500e och 500-serien i Nordamerika. Detta på grund av den låga försäljningen som rapporterats under de senaste åren.

Funktioner hos Fiat 500e

Utseende

Fiat 500e är vackert utformad och kommer med en retrostil. Den har också flera exceptionella egenskaper, till exempel 15-tums målade aluminiumhjul, bi-funktionella halogenprojektorstrålkastare, eluppvärmda sidospeglar och dagsljus. Medan det yttre ser spektakulärt ut är interiören något bristfällig.

Prestanda

Fiat 500e drivs av en 83 kWh elmotor som genererar mer än 111 hk och 147 lb-ft vridmoment. Den har också ett framhjulsdrivet system med en enkelväxlad automatisk växellåda. Med en sådan kraft ger den här bilen en topphastighet på upp till 93 mph och den kan accelerera från 0 till 60 på 8,2 sekunder.

  Vanliga problem med Fiat 500e

Komfort och lastutrymme

Fiat 500e har brister när det gäller utrymme i kupén och utseendet. De flesta av de material som används är sämre jämfört med konkurrenterna. Så om du planerar sittplatser i baksätet kommer du inte att vara bekväm eftersom det är trångt. Dessutom har den ett litet lastutrymme, som mäter 7,0 kubikfot utrymme.

Utbud

Detta är en av Fiat 500es svagheter. Medan de flesta av dess konkurrenter har en räckvidd på över 160 mil har Fiat 500e en räckvidd på upp till 84 mil. Bortsett från detta utnyttjar de regenerativa bromsarna i de flesta scenarier 100 % av sin regenerativa kapacitet ner till 8 km/tim för att maximera bilens effektivitet.

Du kan dock fortfarande förbättra räckvidden med 42-kWh-batteripaketet i range-toppern, vilket förbättrar räckvidden från 84 miles till 199 miles. Trots detta bör förarna kunna klockan över 250 miles när de kör i staden.

Säkerhet

Liksom de flesta modeller i Fiat 500-serien är Fiat 500e också mycket säker och tillförlitlig. Den har flera toppsäkerhetsfunktioner som krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll, låsningsfria bromsar, antisladdsystem och spännband.

Pris

Fiat 500e är en av de mest prisvärda kompakta elbilarna på marknaden. Den har ett prisbasbelopp på 33 210 dollar, exklusive skatt, registrering, licenser och Fiats destinationsavgift på 1 495 dollar. Den har dock också en normativ rabatt på 7 250 dollar och köpare kvalificerar sig för en federal skattekredit på upp till 7 500 dollar.

  Vanliga problem med Fiat Mobi

Det är också viktigt att notera att köpare i Kalifornien är berättigade till Clean Vehicle Rebate på upp till 4 500 dollar. Med alla dessa faktorer är Fiat 500e en av de mest prisvärda elbilarna på marknaden.

FAQ

Är det värt att köpa Fiat 500e?

Om du jämför den med sina rivaler kommer du att upptäcka att Fiat 500e brister på många områden. Den enda framstående egenskap som den här bilen erbjuder bättre än de flesta av sina rivaler är nollutsläpp. Men när det gäller räckvidd, prestanda, komfort, tillförlitlighet och stil är de flesta av konkurrenterna bättre.

På det hela taget är Fiat 500e fortfarande en fantastisk och ekonomisk bil för daglig stadskörning. Den är också billigare att underhålla än andra Fiat-modeller på marknaden.

Hur snabb är Fiat 500e?

Fiat 500e är ingen högpresterande bil, men den är snabbare än de flesta av sina konkurrenter. Den här bilen kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 8,2 sekunder. Dessutom har den en topphastighet på 93 mph, vilket är en av de bästa i sin klass.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500e?

Fiat 500e är en kompakt, effektiv, pålitlig, snygg och snygg eldriven stadsbil. Men den har också några vanliga problem som användarna bör känna till. Dessa inkluderar mjukvaruproblem, batteriproblem, laddningsproblem, överföringsproblem och elektriska problem.

Hur mycket kostar batteriet i Fiat 500e?

Om batteriet på din Fiat 500e är föråldrat eller skadat och du vill byta ut det måste du lägga ut en hel del pengar. I genomsnitt kommer kostnaden för enbart arbete att kosta dig mellan 352 och 444 dollar. Å andra sidan måste du betala omkring 29 750 dollar för delar. Observera att detta inte inkluderar skatter eller avgifter.

  Är Fiat Mobi en bra bil?

Är Fiat 500e bättre än Volkswagen e-Golf och Nissan Leaf?

Nej, Fiat 500e är inte bättre än Volkswagen e-Golf eller Nissan Leaf. Detta beror på att båda bilarna erbjuder bättre prestanda, mer pålitliga bilar, exceptionell komfort och är kraftfullare än Fiat 500e. Volkswagen e-Golf levererar maximalt 134 hk, medan Nissan Leaf levererar upp till 147 hk. Fiat 500e ger tvärtom endast 111 hk.

När det gäller räckvidd ger Volkswagen e-Golf upp till 125 mil, medan Nissan Leaf ger upp till 150 mil. Dessa två är bättre än Fiat 500e med en räckvidd på 84 mil. Trots att Fiat 500e (33 210 dollar) erbjuder färre överlägsna funktioner än sina konkurrenter är den dyrare än Volkswagen e-Golf (31 895 dollar) och Nissan Leaf (27 400 dollar).

Slutgiltiga tankar

Fiat 500e må vara en av de mest pålitliga Fiat-modellerna på marknaden, men den ligger fortfarande efter i många kategorier jämfört med sina konkurrenter. Den har en av de kortaste räckvidderna och interiören är också bristfällig. Dessutom är den inte särskilt kraftfull och bär en handfull bagage.

Generellt sett är Fiat 500e fortfarande en ekonomisk bil och producerar inga utsläpp. Den är också prisvärd och idealisk för körning i staden.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts