Vanliga problem med Fiat 500e

Fiat 500e problem & fel

Enligt 2022 års Driver Power Satisfaction Survey var Fiat det minst pålitliga bilmärket. Fiat 500e är dock på väg att ändra detta betyg eftersom den är något mer tillförlitlig än sina syskon. Men vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500e?

Vanliga problem med Fiat 500e är batteriproblem, laddningsproblem, mjukvaruproblem, överföringsproblem och elektriska problem. Även om bilens räckvidd inte anses vara ett problem har Fiat 500e en mycket kort räckvidd jämfört med sina konkurrenter, vilket kan vara ett problem för vissa personer.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500e?

Programvaruproblem

Fiat var tvungen att återkalla över 16 500 flaggskepps-elbilar av typen 500e på grund av ett mjukvarufel som kunde leda till risk för krasch. De flesta Fiat 500e-modeller som återkallades tillverkades mellan 2013 och 2016. Fiat uppgav att dessa bilar hade spänningstoppar i kraftomvandlarmodulen som kunde leda till att drivsystemet stängdes av och förlorade drivkraften.

Det är viktigt att notera att en förlust av drivkraft kan öka sannolikheten för att bilen kolliderar. Dessutom är det också värt att notera att ägare eller användare av Fiat 500e aldrig tog upp problemet eftersom företaget utförde en rutininspektion och noterade problemet.

Batteriproblem

Ett annat vanligt problem som Fiat 500e-användare bör vara beredda att hantera är batteriproblem. Några av dem är snabb batteridränering, batteridränering när bilen är avstängd och att batteriet töms under körning.

Om du har sådana problem bör du kontrollera generatorn, kablarna till batteriet och batteriets status. Om generatorn är dålig ska du byta ut den. Se till att generatorn testas i en reservdelsbutik. Dessutom bör du också låta testa och byta ut batteriet om det är dåligt. Slutligen, om det är kablarna som orsakar problemet, kontrollera om de har någon korrosion och rengör dem.

  Är Fiat 500e en bra bil?

Elektriska problem

Om du har elektriska problem i din bil är den första boven att titta på batteriet. Men om batteriet fungerar okej finns det en chans att kabelnätet är skadat eller trasigt. För att åtgärda ett sådant problem måste du ta bilen till en mekaniker för inspektion.

Observera att de flesta problem med ledningsnätet inte åtgärdas inom ramen för garantin. Dessutom kan du bli tvungen att byta ut hela ledningsnätssystemet. Detta kan kosta dig mellan 1 800 och 4 000 dollar, beroende på var du befinner dig.

Laddningsproblem

Flera användare har rapporterat att de har haft problem med att använda andra typer av laddare. Observera att Fiat förser Fiat 500e-användare med en Fiat EVSE-laddare som laddar bilen på nivå 1. En användare försökte använda Clipper-creek LCS-25 EVSE-laddare hemma och den kunde inte ladda bilen.

För att undvika sådana problem bör du se till att du skaffar eller använder en kompatibel laddare med din Fiat 500e. LCS-25 EVSE fungerar till exempel mycket bra med 500e. Observera att LCS-25 EVSE är en nivå 2-laddare.

Överföringsproblem

Sist men inte minst har användare av Fiat 5003 också rapporterat flera transmissionsproblem. Några av dem är bilens ryckningar, växelskiften, växelfel, växel som fastnat i parkeringsläge och mycket mer. Till skillnad från i gasdrivna Fiat 500 har Fiat 500e några få delar i sitt transmissionssystem. Därför är det ganska enkelt och smidigt att åtgärda problemet.

  Är Fiat Mobi en bra bil?

Du kan åtgärda transmissionsproblem i Fiat 500e genom att ta bilen till en mekaniker för inspektion. Mekanikern kommer sedan att lokalisera problemet och åtgärda den felaktiga delen. Om transmissionen är allvarligt skadad kan hela systemet behöva bytas ut.

FAQ

Är Fiat 500e tillförlitlig?

Fiat-bilar är bland de minst tillförlitliga när det gäller vanliga bilar. Men eftersom elbilar är mer tillförlitliga än gasdrivna fordon borde Fiat 500e vara mer tillförlitlig än sina syskon. Dessutom har vissa tillförlitlighetsinstitut bedömt att den har en tillförlitlighet som ligger något över genomsnittet, vilket är ett gott tecken.

Är det dyrt att underhålla Fiat 500e?

Nej, att underhålla en Fiat 500e är billigare än andra liknande bilar. Detta beror på att den genomsnittliga årliga kostnaden för att underhålla en liknande bil är cirka 650 dollar medan underhållet av Fiat 500e kostar dig mellan 400 och 500 dollar. Eftersom Fiat 500e är helt elektrisk kan få saker gå fel, vilket gör den ännu billigare än Fiat 500.

Hur länge håller batteriet i Fiat 500e?

Fiat kommer med ett basbatteri på 24 kWh, men det finns också en variant som är utrustad med ett större batteri på 42 kWh. I genomsnitt ska dessa batterier hålla i 100 000 mil, vilket är enastående. Trots detta kan batterierna bytas ut om de slits ut. Så i genomsnitt ska Fiat-batteriet hålla i mellan 3 och 4 år.

Hur lång tid tar det att ladda Fiat 500e fullt ut?

Det beror på vilken typ av batteri du använder i din Fiat 500e-bil. Om det är litiumjonbatteriet på 24 kWh tar det cirka 24 timmar att ladda fullt från tomt läge med hjälp av ett 120-voltsuttag. Om det däremot är det större 85-kWh-batteriet kommer det att laddas till 80 % på bara 35 minuter med hjälp av snabbladdaren.

  Vanliga problem med Fiat Mobi

Sist men inte minst, om du bestämmer dig för att använda en 7,4 kWh väggbox för hemmabruk tar det lite mer än sex timmar att ladda bilen fullt ut.

Varför fungerar inte min Fiat 500e-radio?

Om du har försökt slå på din Fiat 500e-radio och den inte fungerar bör du försöka koppla bort batteriet i cirka 15 minuter. Försök därefter att koppla in batteriet igen och se om det fungerar. Det här tricket brukar avfrosta radion om den har frusit. Om det här tricket inte fungerar kan du försöka kontrollera säkringen i säkringsfacket eftersom den kan behöva bytas ut.

Slutsats

Fiat 500e är en liten och utsläppsfri bil med många fascinerande funktioner. Ändå har den här bilen också flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att ta itu med när de skaffar den. De största problemen med Fiat 500e är mjukvaruproblem, elproblem, överföringsproblem, laddningsproblem och batteriproblem.

Liksom de flesta bilar kan Fiat 500e hålla över en lång period om användaren underhåller den ordentligt och följer tillverkarens rekommenderade schemalagda serviceunderhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts