Vanliga problem med Fiat 500L

Fiat 500L

Fiat 500L är en enkel och effektiv Mini MPV som kom ut 2012. Det är också en trevlig stadsbil eftersom den är kompakt och bränslesnål. Ändå har den här bilen flera problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera. Men vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500L?

Några av de vanligaste problemen med Fiat 500L är en grov körning, motorproblem, bromsproblem, ett multifunktionellt infotainmentsystem, ett felaktigt elektriskt fönster, felaktiga elektriska dörrlås och bromsproblem. Trots att den här bilen har flera problem har den aldrig haft några större återkallelser.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500L?

Motorproblem

Det första problemet som Fiat 500L-användare bör vara beredda att hantera är motorproblem. Liksom de flesta av sina syskon har Fiat 500l också motorproblem. Några av de problem som användarna har rapporterat är att motorn inte kan slå över. Detta orsakas vanligtvis av en dålig tändningsbrytare, ett igensatt eller smutsigt bränslefilter eller en defekt bränslepump.

Om din Fiat 500L drabbas av något av ovanstående problem bör du besöka en professionell mekaniker. I de flesta fall kommer mekanikern att byta ut den felaktiga delen och återställa en smidig motordrift.

Felaktiga elektriska fönster och dörrlås

Dina elektriska fönster i Fiat 500L skyddar din kupé från väder och vind och från skador. Å andra sidan ser dörrlåsen till att passagerarna är säkra i bilen. Dessa två delar kan dock bli defekta efter att bilen har kört flera mil.

Några av de saker som gör att de elektriska fönsterrutorna och dörrlåsen blir felaktiga är en dålig fönstermotor, en trasig säkring, strömbrytaren och ledningsfel. Om du har ett sådant problem ska du se till att besöka en professionell mekaniker för att få problemet åtgärdat.

  Är Fiat Argo en bra bil?

Grov körning

Ett annat vanligt problem som Fiat 500L-användare har klagat på är dålig körkvalitet. Många användare har rapporterat att de upplever en grov körning när de åker över ojämna eller grova ytor. Förutom att körningen är ojämn kan klonkande ljud också höras när man kör över gupp eller grova ytor.

Detta är ett problem som de flesta Fiat 500L-användare bör vara beredda att hantera. Om du har ett sådant problem ska du se till att dina Fiat 500L-däck har rätt tryck.

Multifunktionellt infotainmentsystem

Fiat 500L levererar underhållning och information till föraren och passagerarna via ljud- eller videogränssnitt. Men efter en tids användning kan infotainmentsystemet fungera dåligt och påverka hur bilen fungerar. Flera användare har rapporterat att pekskärmarna inte längre reagerar och att telefonerna inte kan kopplas ihop med bilens Bluetooth.

Eftersom förfarandet för att reparera infotainmentsystemet är ganska besvärligt, låt mekanikern reparera det. Dessutom bör du försöka uppdatera programvaran ad kontrollera ledningsnätet.

Bromsningsproblem

De flesta Fiat-modeller är kända för att ha bromsproblem. Fiat 500L är inget undantag. De flesta bromsproblem i Fiat 500L orsakas dock av normalt slitage, lågkvalitativa bromsbelägg, överdrivet slitage av belägg och främmande föremål som fastnat i bromsarna.

För att åtgärda det här problemet måste du se till att de dåliga delarna byts ut. Se dessutom till att installera bromsbelägg av hög kvalitet. Korrekt service krävs också för att förlänga bromssystemets livslängd.

  Är Fiat Tipo en bra bil?

Styrningsproblem

De flesta Fiat 500L-modeller tillverkade 2014 har problem med styrningen. Flera användare har rapporterat om plötslig och abrupt förlust av styrkraft. Detta orsakas främst av felaktiga ledningar som orsakar för tidigt slitage och plötsligt elektriskt fel.

Om du har ett sådant problem ska du ta bilen till en professionell mekaniker. Men om ratten inte längre fungerar måste du byta ut hela styrsystemet. Detta är en ganska besvärlig och kostsam reparation. Men den är livsviktig och bör inte skjutas upp.

FAQ

Är Fiat 500L tillförlitlig?

Nej, Fiat 500L är bland de minst tillförlitliga Fiat-modellerna på marknaden. Tillförlitlighetsorgan som Consumer Reports gav den ett lågt tillförlitlighetsbetyg, vilket gör den till en av de minst tillförlitliga Fiat-modellerna på marknaden. Dessutom har den här bilen också en handfull problem som intresserade köpare bör vara beredda att hantera.

Hur länge håller Fiat 500L?

Om den underhålls och körs på rätt sätt kan Fiat 500L hålla väldigt länge. Eftersom Fiat 500L inte har funnits på marknaden i mer än 10 år är det fortfarande lite utmanande att veta hur länge den här bilen kommer att hålla. Men när man jämför med liknande Fiat 500-modeller bör den här bilen med rätt skötsel och underhåll kunna klockan över 200 000 mil.

Är det dyrt att underhålla Fiat 500L?

När du jämför kostnaden för att underhålla Fiat 500L med liknande bilar är den avsevärt hög. I genomsnitt kostar det cirka 640 dollar att underhålla Fiat 500L, medan det kostar mindre än 600 dollar att underhålla andra Fiat 500-modeller. Så räkna med att betala mer om du skaffar Fiat 500L.

  Vanliga problem med Fiat Panda

Efter hur många mil börjar Fiat 500L få problem?

Användare av Fait 500L bör vara beredda att hantera mindre problem som tändstift och tändspoleproblem redan vid 50 000 mil. Allvarliga problem bör däremot hanteras efter att bilen har kört mer än 100 000 mil. Med ett bra underhåll bör användarna dock inte oroa sig för mindre eller större problem.

Varför lades Fiat 500L ned i Nordamerika?

Fiat 500L och andra Fiat 500-modeller lades ned i Nordamerika på grund av låg försäljning. Den nordamerikanska marknaden var inte imponerad av designen, materialkvaliteten eller till och med körkvaliteten. Därför har Fiat 500L aldrig registrerat någon positiv försäljning.

Sammanfattning

Fiat 500L må vara rymlig, praktisk och med god sikt, men den har också flera problem som användarna bör vara beredda att hantera. Den har till exempel en knepig körning, en obekväm design, motorproblem och ett infotainmentsystem som inte fungerar, för att nämna några.

Men precis som de flesta bilar kommer Fiat 500L att hålla länge om den underhålls på rätt sätt. Den är dessutom bränslesnål, prisvärd och billig att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts