Är Fiat 500L en bra bil?

Fiat 500L

Fiat är en av de största tillverkarna av kompaktbilar. Fiat 500L är en sådan modell eftersom det är en liten crossover med flera enastående egenskaper. Men är Fiat 500L en bra bil?

Jämfört med de flesta bilar i sin klass är Fiat 500L inte en bra bil. Detta beror på att körkvaliteten är dålig och att bilen inte är tilltalande. Dessutom är bilen ganska dyrare än de flesta av sina rivaler. De enda goda sakerna med Fiat 500L är den rymliga kupén, det enorma lastutrymmet och den utmärkta sikten utåt.

Fiat 500L:s historia

Fiat 500L är en Mini MPV eller liten crossover. Den tillverkas av Fiat under FCA Serbia. Den har varit i produktion sedan 2012 till dags dato, även om produktionen för den nordamerikanska marknaden startade 2014. Fiat 500L är baserad på FCA:s Small Wide-plattform.

Denna modell är populär för sina höga H-punktssäten, det höga taket, den dubbla A-stolpen, det höga växthuset och det omkonfigurerbara interiörsystemet. 500L ersatte Fiat Idea och Lancia Musa. Den har också flera motoralternativ, bland annat en 0,9-liters TwinAir Turbo 12, 1,4-liters Fire I4 turbo, 1,3-liters Multijet II I4 och 1,6-liters Multijet I4-motorer.

Funktioner hos Fiat 500L

Utseende

Medan de flesta Fiat 500-modeller ser spektakulära ut, gör inte Fiat 500L det. Exteriören ser intetsägande och föga imponerande ut. Tack vare den märkligt proportionerade vagndesignen. Som ett resultat av detta tycker de flesta att den här bilen är oattraktiv. Bortsett från att ha en platt exteriör är interiören också bristfällig.

Interiören består av billiga material och ytbehandlingar. Så personer som letar efter en stilfull och modern bil bör hålla sig borta från Fiat 500L. Denna bil har en hjulbas på 102,8 tum, en längd på 167,3 tum, en bredd på 69,8 tum och en höjd på 65,7 tum.

  Är Fiat Argo en bra bil?

Prestanda

Fiat 500L presterar avsevärt bra. Dock är dess hantering dålig och långsam i trafiken. Dessutom erbjuder tillverkaren olika motoralternativ och trims. Några av de populära trims som erbjuds är Pop, Trekking, Urbana och Lounge.

Fiat 500L 2020 är utrustad med en 160 hk stark turboladdad 1,4-liters fyrcylindrig motor. Den har också en 6-växlad automatisk växellåda med framhjulsdrift. Observera att den här bilen inte har ett fyrhjulsdriftssystem som tillval. Den kan accelerera från 0 till 60 mph på 8,0 sekunder och har en topphastighet på 111 mph.

Komfort och lastutrymme

Trots sina genomsnittliga prestanda är Fiat 500L ganska bekväm. Den har också gott om utrymme i kupén med exceptionell sikt utåt och ett panoramasoltak. Den här bilen har plats för upp till fem passagerare. Dessutom har den gott om lastutrymme med ett bagageutrymme på 22 kubikfot och 68 kubikfot när baksätena är nedfällda.

Säkerhet

Om säkerhet är din prioritet ska du hålla dig borta från Fiat 500L. Detta beror på att Fiat 500L inte kommer med många säkerhetsfunktioner. Några av de avancerade säkerhetsfunktioner som du kan förvänta dig att få från den här bilen är adaptiv farthållare, automatisk nödbromsning och övervakning av döda vinklar.

Bränsleeffektivitet

Även om Fiat 500L är bränslesnål är den inte i nivå med de flesta av sina rivaler. EPA bedömer Fiat 500L 2020 till 22 mpg i staden, 30 mpg på motorvägen och en kombinerad 25 mpg. Detta är ganska högt jämfört med de flesta av dess rivaler.

  Är Fiat Mobi en bra bil?

Pris

Fiat 500L är rimligt dyr jämfört med sina konkurrenter. Basmodellen ”Pop” går för cirka 23 995 dollar, Trekking – 25 320 dollar, Urbana – 25 915 dollar och Lounge – 26 140 dollar.

FAQ

Är Fiat 500L värd att köpa?

Det beror på vad du önskar. Om du vill ha en rymlig, praktisk och effektiv liten Fiat crossover är Fiat 500L en trevlig bil att överväga. Men om du letar efter en pålitlig, bekväm, säker och rolig bil är Fiat 500L inget bra alternativ.

På det hela taget är Fiat 500L en trevlig bil och mycket prisvärd. Den största utmaningen med den här bilen är att den har en klumpig hantering, vilket gör den utmanande att köra i staden.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500L?

Innan du investerar i Fiat 500L är det viktigt att känna till några av de problem som du kommer att möta på vägen. Ett vanligt problem med Fiat 500L är motorproblem, defekta elrutor, defekta elektriska dörrlås, grov körning, bromsproblem, multifunktionellt infotainmentsystem och styrproblem.

Hur snabb är Fiat 500L?

Fiat 500L är varken särskilt snabb eller långsam. Den här bilen tar 8,0 sekunder för att accelerera från 0 till 60 mph, vilket är bra jämfört med de flesta av dess rivaler. Dessutom har den en topphastighet på 111 mph, vilket är bra. Så om du letar efter en snabb bil är detta inte den bästa Fiat-modellen att välja. Trots detta har den en hyfsad hastighet, vilket är ganska bra för daglig körning.

  Vanliga problem med Fiat Argo

Vad är den höga körsträckan för Fiat 500L?

Fiat 500L är bland de minst tillförlitliga Fiat 500-modellerna. Därför registrerar den fler problem än genomsnittet för Fiat-modeller. Om du letar efter en begagnad Fiat 500L, se till att skaffa en med mindre än 120 000 mil. Dessutom bör du leta efter en ordentligt underhållen bil för att undvika att uppleva allvarliga problem.

Vad är skillnaden mellan Fiat 500 och 500L?

Fiat 500 och 500L är lika långa men har olika proportioner. Fiat 500L är något större än Fiat 500. Fiat 500 har däremot ett mer tilltalande utseende än Fiat 500L. Dessutom är Fiat 500L något dyrare än Fiat 500.

Slutsats

Fiat 500L är en perfekt bil för personer som söker en rymlig, prisvärd och bekväm bil. Den är dock inte idealisk om du letar efter en pålitlig, lätthanterlig, snygg och säker bil. Dessutom kommer den också med flera problem som användarna bör känna till. Några av dem är bland annat problem med motor, bromsar och styrning.

Sammantaget är Fiat 500L inte ett av de bästa alternativen i sin klass. Detta beror på att körningen är klumpig och saknar de flesta säkerhetsfunktioner. Dessutom är den yttre designen inte tilltalande och den här bilen är dyrare än de flesta av sina rivaler.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts