Är Fiat Fiorino en bra bil?

Fiat Fiorino

Fiat Fiorino må vara en kompakt skåpbil, men den är mycket mångsidig och praktisk. Tack vare sin vackert utformade kupé och stora lastutrymme. Men är Fiat Fiorino en bra bil?

Om du letar efter en effektiv, pålitlig, kompakt, praktisk, prisvärd och säker minibuss är Fiat Fiorino ett idealiskt alternativ. Om du däremot letar efter en bekväm, tyst, lyxig, avancerad, högpresterande och smidig körning är Fiat Fiorino inte bilen för dig.

Fiat Fiorinos historia

Fiat Fiorino är en kompakt fritidsfordon som tillverkas av den italienska biltillverkaren Fiat sedan 1977. De två första generationerna av Fiat Fiorino är baserade på andra små Fiat-bilmodeller för skåpbilar, såsom Fiat 127 och Fiat Uno. Den tredje generationen utvecklades däremot tillsammans med PSA Peugeot Citroen och är baserad på Fiat Small-plattformen.

Observera att den första generationen Fiat Fiorino också kallades Fiat 127 Fiorino och baserades på Fiat 127 i serie 2 med baksidan som en skåpbilskasse. Under åren har Fiat använt olika motorer med några av de populära är 903 cc 100 GL.000 OHV I4, 1301 cc 128 OHC I4, 1368 cc FIRE Evo flex fuel I4, 1697 cc 146 B2.000 I4, 1,4-liters PSA TU3 I4 och 1,3-liters Multijet I4.

Funktioner hos Fiat Fiorino

Utseende

Den första generationen och den andra generationen av Fiat Fiorino-modellerna var inte tilltalande. Tredje generationens Fiat Fiorino har dock en förbättrad design som också sticker ut från konkurrenterna. Den här bilen är nästan identisk med Peugeot Bipper och Citroen Nemo och endast frontgrillarna är identiska.

Exteriören på tredje generationens Fiat Fiorina ser spektakulär ut och har funktioner som legeringshjul, justerbara strålkastare, elektriskt justerbar yttre backspegel, takräcke och hjulskydd. Trots att Fiat Fiorino är liten har den en rymlig interiör med robusta delar. Men den har också plastdelar som gör att den känns tunn.

  Vanliga problem med Fiat 124 Spider

Förarsätet är stödjande och bekvämt, men passagerarsätet är ganska tunt och obekvämt. Dessutom har Fiorino en hjulbas på 107 tum, en längd på 172,6 tum, en bredd på 71,2 tum och en höjd på 74,8 tum.

Prestanda

Fiat Fiorino är ingen högpresterande bil. Dessutom lämpar den sig bara för stadsbruk eller korta resor. Den presterar dock avsevärt bra och den har en snabb styrning som gör att körningen blir rolig. Dessutom har den en 5-växlad manuell växellåda som också är lätt och enkel att använda.

Observera att Fiat Fiorino kommer med tre utrustningsalternativ, bland annat Standard, Combi och Adventure. Den mest presterande och avancerade trimningen är Adventure, medan Standard-trimningen endast erbjuder grundläggande funktioner. Trots detta måste du också betala mer för Fiat Fiorino Adventure.

Basmotorn, som är den 1,3-liters Multijet turbodieselmotorn, producerar upp till 95 hk. Ändå finns det även en 1,4-liters bensinmotor, som är billigare men inte har den bästa prestandan.

Komfort och lastutrymme

Fiat Fiorino är en kompakt skåpbil, men den har tillräckligt med utrymme för passagerare och last. Den här bilen har ett alternativ med 2 eller 5 sittplatser. Dessutom har den en enorm nyttolast jämfört med de flesta av sina rivaler. Den har 2,5 kubikmeter lastvolym som kan utökas upp till 2,8 kubikmeter. Som ett resultat av detta kan användaren bära fler föremål och bagage.

Säkerhet

Om säkerheten är en prioritet är Fiat Fiorino en mycket säker bil. Den har flera säkerhetsfunktioner, bland annat ABS-bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning EBD, ESP elektroniskt stabilitetsprogram och förarairbags.

  Vanliga problem med Fiat Tipo

Bränsleeffektivitet

Om du vill spara bränsle är Fiat Fiorino mycket effektiv eftersom den har en bränsleekonomi på 40,1 mpg, vilket är bättre än de flesta av sina konkurrenter.

Pris

Fiat Fiorino är ganska prisvärd eftersom den har ett baspris på 17 800 dollar, och de högsta utrustningsnivåerna kostar cirka 23 400 dollar.

FAQ

Är Fiat Fiorino värd att köpa?

Ja, Fiat Fiorino är värd att köpa om du vill ha en effektiv, prisvärd, pålitlig, kompakt och rolig bil att köra. Den har också en utmärkt nyttolast som gör att användaren kan ta med sig fler föremål och bagage. Om du däremot är ute efter ett högpresterande, lyxigt, avancerat och kraftfullt fritidsfordon är den här bilen inte värd att investera i.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat Fiorino?

Trots att Fiat Fiorino är ett trevligt och litet fritidsaktivitetsfordon kommer den också med olika problem. Några av de vanligaste problemen som användarna bör vara beredda att möta är växellådsproblem, tändningsproblem, startproblem, elproblem, rost, upphängningsproblem, oavsiktlig utlösning av krockkuddar, DPF-problem och minskad bromseffektivitet.

Hur snabb är Fiat Fiorino?

Fiat Fiorino är kanske inte den snabbaste bilen i sin klass, men den är avsevärt snabb. Den har en topphastighet på 104 mph och jag kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 14,6 sekunder. Det är viktigt att veta att den här bilen kommer med olika motoralternativ. Så om du vill ha en snabbare och mer högpresterande motor kan det sluta med att du betalar mer.

  Är Fiat 500 en bra bil?

Är Fiat Fiorino en bra daglig förare?

Ja, Fiat Fiorino är en utmärkt daglig förare. Dessutom är det en perfekt bil för stadskörning på grund av sin kompakta design. Den här bilen är en bra daglig förare eftersom den är lätt att parkera och manövrera i trafiken. Den är också bränslesnål, vilket innebär att mindre pengar kommer att spenderas på bränsle. Dessutom är den mycket praktisk.

Vad är den höga körsträckan för Fiat Fiorino?

Fiat Fiorino är bland de mest tillförlitliga kompakta skåpbilarna på marknaden. Den här skåpbilen har varit i produktion från 1977 till idag. Som ett resultat har den en mängd olika motorer med olika hållbarhetsnivåer. Ändå utvecklar de flesta av dessa motorer allvarliga problem efter att de nått 150 000 miles. Men om Fiat Fiorino underhålls väl kan den fortfarande fungera ordentligt även efter att ha gått 200 000 mil.
Så den höga körsträckan för Fiat Fiorino ligger mellan 150 000 och 200 000 mil.

Sammanfattning

Fiat Fiorino är en underbar liten skåpbil för transport av gods och passagerare. Även om den är kompakt erbjuder den hyfsat utrymme och är praktisk. Dessutom är den bränslesnål, pålitlig och rolig att köra. Ändå har denna bil också olika problem som kan undvikas med rätt skötsel och underhåll.

På det hela taget är det ett exceptionellt fritidsfordon med en enorm nyttolast. Den är också rymlig och idealisk för stadskörning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts