Allt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Bilvärlden befinner sig i en spännande era ända sedan elbilar tog plats på scenen. Numera gör alla biltillverkare sitt allra bästa för att komma med smarta idéer som kan öka vår säkerhet på vägen och göra vår körupplevelse så enkel som möjligt. Vissa biltillverkare försöker göra detta genom att perfektionera det de redan kan, men andra är mest intresserade av något nytt.

Volkswagen faller in i den andra kategorin, vilket innebär att Volkswagen är mer angelägen om att återskapa en ny uppfattning om vad resande innebär. Eftersom den nya bilåldern främjar effektivitet, hållbarhet, teknik, säkerhet och avkolning försökte VW göra en enda produkt som kan uppfylla alla dessa parametrar. Det är därför som den helt nya designstudien Volkswagen GEN.TRAVEL finns.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

I den här artikeln kommer vi att berätta allt om Volkswagen GEN.TRAVEL Design study och vad som gör att den sticker ut från mängden. Först och främst kanske vissa inte ens anser att Gen.Travel är en bil överhuvudtaget eftersom den inte ens har en ratt. Visst finns det många koncept där ute som har utdragbara rattar, men Gen.Travel har ingen ratt alls.

Tanken bakom denna skapelse är att göra ett helt autonomt fordon som är utformat för att ersätta kortdistansflyg. Det här konceptet har funnits de senaste åren, och det verkar som om Volkswagen är den första som faktiskt prövar det.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Vad är Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study?

VW Gen.Travel utgör en lösning på några anmärkningsvärda problem som är förknippade med dagens resande. Hela mänskligheten är medveten om att klimatförändringarna tar ut sin rätt på vår planet och att vi måste komma med idéer som kan ersätta en del av föroreningarna med något renare. Här kommer Gen.Travel, en bil som är utformad för autonom körning över långa sträckor med 0 Co2-utsläpp och ett stort batteri.

  Är Volkswagen Tiguan en bra bil?

Även om bilar förorenar avsevärt är flygplanen ett mycket större problem och många människor tenderar att flyga även på korta resor, vilket verkligen inte är nödvändigt. Med en total avsaknad av ratt är Gen.Travel en certifierad autonom självkörande bil på nivå 5, vilket innebär att ingen förarinsats behövs vid något tillfälle.

Tanken bakom detta är att Gen.Travel blir en bil/tjänst som du kan hyra. Gen.Travel har sedan till uppgift att anlända till din önskade plats och ta dig till din destination i fullständig komfort utan att du behöver röra några som helst kontroller. Visst är denna teknik fortfarande i sin linda, men VW beslutade att det var dags att prova något nytt.

Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Vad är syftet med designstudien VW Gen.Travel?

Gen.Travel är tänkt att göra flera saker på en gång, vilket innebär att den bör fungera som en allmän idé som biltillverkare bör överväga, samtidigt som den är en testbädd för framtida VW-teknik. Volkswagen säger att Gen.Travel introducerar många nya saker i branschen, varav en del kommer att hitta sin väg in i befintliga och nästa generations VW-bilar.

Ett perfekt exempel på detta är den banbrytande Active Body Control-fjädringen som beräknar både laterala och vertikala rörelser under kurvtagning och justerar bilens styvhet och anti-roll-egenskaper för att optimera komfort, dynamik och alla andra kvaliteter vid körning.

Andra introduktioner är enorma glasytor och nygamla Gullwing-dörrar som är utformade för minsta möjliga hinder både när man kliver in och ut och under körning. Nästa generations dynamiska omgivningsbelysning som kommunicerar med föraren är också en viktig del av hela upplevelsen och detta kommer troligen att sippra ner till serieproducerade modeller någon gång.

  Vanliga problem med Volkswagen Tiguan
Volkswagen GEN.TRAVEL Design Study

Kan VW:s designstudie Gen.Travel uppnå sina mål?

Det är säkert att säga att idén bakom VW Gen.Travel är extremt ambitiös och att VW försöker göra något som inte ens är lagligt i dagsläget. Som sådan är Gen.Travel mest en idé, ett koncept och ett framtidsperspektiv för att få igång tänkandet om vad vi som kollektiv kan göra för att rädda vår planet på lång sikt.

VW säger också att Gen.Travel är utformad för att fungera tillsammans med en hel del avkopplingssystem som till och med ska hjälpa dig att somna när du sitter i bilen. Det är säkert att säga att Gen.Travel bara är en idé i dagsläget och att den inte kommer att bli en standard inom kort.

Hur som helst kommer vissa system som finns i Gen.Travel troligen att sippra ner till mer tillgängliga och befintliga VW-modeller.

FAQ-avsnitt

Vad innebär nivå 5 för autonom körning?

En autonom körning på nivå 5 är vad vi brukar kalla ”ett fullständigt borttagande av förarens inblandning i hela körprocessen”. Detta innebär att en bil med autonomi på nivå 5 kan göra allting själv och att den inte behöver någon ratt eller några pedaler.

Dessutom kräver nivå 5-bilar inte ens att du är vaken i bilen och föreslår inte ens att du ska sova. Detta innebär att en nivå 5-bil är utformad för att göra absolut allting på egen hand, vilket inkluderar parkering, beslutsfattande i risksituationer och till och med att välja din rutt.

  Vanliga problem med Volkswagen T-Roc

Är det lagligt att ha en helt autonom bil?

Inte precis. Även om det finns vissa stater där helt autonoma bilar får delta i trafiken är detta inte förbjudet på massnivå. Många biltillverkare säger numera att deras bilar har all nödvändig teknik för att köra helt autonomt, men detta väcker många frågor ur lagstiftningssynpunkt.

Det är fortfarande problematiskt att avgöra vem som bär skulden när en helt autonom bil hamnar i en olycka och hur kan man hantera trafiken där vissa bilar är helt autonoma medan andra körs av människor. Än så länge är helt och obehindrad autonomi olagligt, åtminstone i stor skala.

Är VW Gen.Travel en riktig bil?

Det beror på hur man definierar en bil. VW säger att Gen.Travel bara är en elbil som är helt självständig och helt autonom. Vissa hävdar dock att för att något ska betraktas som en bil måste det ha en ratt i någon form eller på något sätt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts