Allt om Skoda Kamiq 2023

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq är instegs-SUV för Skoda. Denna subkompakt-SUV introducerades 2019 och har vuxit i popularitet under de senaste åren. Nyligen släppte Skoda 2023 Skoda Kamiq, som kommer med mer avancerade funktioner och några förbättringar.

2023 Skoda Kamiq kommer med bra standardutrustning, en mysig interiör och en elegant exteriör. Priset har dock gått upp och vissa reglage är inte så användarvänliga. Men det är fortfarande en enastående bil med bra prestanda och gott om utrymme i kupé och lastutrymme. Så, vad behöver du veta om Skoda Kamiq 2023?

Historia

Skoda Kamiq introducerades 2019. Den är baserad på Volkswagen Group MQB A0-plattformen, som den delar med VW T-Cross, Seat Arona, Audi A1, VW Golf, VW Polo, Skoda Octavia och många fler. Även om Kamiq är en SUV erbjuds den endast med framhjulsdrift och plattformen som den använder stöder inte fyrhjulsdrift.

Funktioner i 2023 Skoda Kamiq

Exteriör

Skoda Kamiq 2023 ser spektakulär och modern ut. Det ser bättre ut än sina föregångare. Några av de yttre funktionerna som sticker ut är 18-tums ”Crater” legeringshjul, LED-baklyktor med dynamiska indikatorer, automatiska strålkastare, silver takräcken och svarta fönsteromfattningar.

Observera att detta är grundläggande funktioner och att topputrustningen kommer med extra funktioner som panoramatak, adaptivt framljussystem och full LED-strålkastare. Dessutom har denna bil en hjulbas på 104,4 tum, en längd på 167,0 tum, en bredd på 70,6 tum och en höjd på 61,1 tum.

Interiör

Interiören ser också modern och spektakulär ut. Den har funktioner som ett 8,0-tums infotainmentsystem med pekskärm, en 10,25-tums virtuell cockpit, omgivningsbelysning, en multifunktionsratt med platt botten och höjdjusterbara framsäten med ländryggsstöd. High-end-modellerna har dock sportstolar, körlägesväljare, läderklädsel och uppvärmda fram- och baksäten.

  Skoda Roomster automatiska problem

Precis som sina föregångare kommer 2023 Skoda Kamiq med en rymlig kupé som bekvämt rymmer upp till fem passagerare. Dessutom har den också gott om utrymme för huvud och ben som passar även långa människor. Den har totalt 41,4 tum främre takhöjd, 39,5 tum bakre takhöjd, 56,7 tum främre benutrymme och 56,1 tum bakre benutrymme.

Lastutrymme

Skoda Kamiq är mer praktisk än de flesta av sina rivaler som VW T-Cross och Seat Arona. Denna enhet levereras med totalt 400 liter med baksätet på plats. Men när de är vikta ökar bagageutrymmet till 1 395 liter. Detta är mer än 100 liter större än de största rivalerna, eftersom VW T-Cross har ett totalt bagageutrymme på 1 281 liter.

Prestanda

Skoda Kamiq 2023 levereras med tre motoralternativ. Basmotorn är 1,0-liters TSI bensinmotor som levererar upp till 94 hk och 129 lb-ft vridmoment. Den har också en 1,5-liters TSI Evo-bensinmotor som levererar maximalt 148 hk och 184 lb-ft vridmoment.

Dessutom har den en 1,6 TDI dieselmotor som ger upp till 113 hk och ett vridmoment på 184 lb-ft. När det gäller väghållning och kontroll presterar Kamiq bättre än Seat Arona och VW T-Cross. Motorn är dock högljudd och den har mycket vägljud. Så det är inte den bästa bilen för körning på motorvägar.

Bränsleeffektivitet

Som förväntat är Skoda Kamiq fortfarande lika effektiv som sina föregångare med en genomsnittlig bränsleeffektivitet på cirka 48,4 mpg. Observera att de flesta trimmer faller mellan 47 mpg och 53 mpg. Så du kommer inte att spendera mycket på bränsle, och den är till och med mer ekonomisk än VW T-Cross och Seat Arona.

  Är Skoda Superb en bra bil?

Säkerhet

Denna subkompakta SUV fick ett 5-stjärnigt EURO NCAP-betyg, vilket är det bästa på marknaden. Dessutom levereras den med en treårig garanti som skyddar din bil mot fel på de flesta mekaniska och elektriska delar. Dessutom är bilen säker för vuxna, barn, fotgängare och cyklister.

Pris

En av de största utmaningarna som Skoda Kamiq-älskare har mött är prisökningen. Skoda har konsekvent ökat priset på Skoda Kamiq. Sammantaget är 2023 Skoda Kamiq fortfarande en prisvärd SUV jämfört med sina rivaler. Den har ett RRP-intervall på mellan $ 25 351 och $ 33 018.

Läs mer här: Skoda Kamiq problem och de år du kanske vill undvika Skoda Kamiq.

FAQ

Är 2023 Skoda Kamiq pålitlig?

Ja, 2023 Skoda Kamiq är en av de mest pålitliga Kamiq-modellerna. Dessutom är det en av de mest pålitliga bilarna i sin klass. Men eftersom bilen fortfarande är ny är det fortfarande utmanande att veta om den kommer att behålla sina tillförlitlighetsbetyg, eller om de kommer att sjunka något.

Hur är 2023 Skoda Kamiq jämfört med 2023 VW T-Cross?

Båda subcompact SUV: erna ser spektakulära ut med ett modernt utseende. De är också baserade på samma plattform och har liknande motorer. VW T-Cross 2023 ser dock mer modern och elegant ut än Skoda Kamiq 2023. På baksidan ser Kamiq mer spektakulär ut i interiören.

Dessutom är Kamiq något snabbare med ett större lastutrymme än VW T-Cross. När det gäller bränsleeffektivitet bär Kamiq fortfarande dagen eftersom den är effektivare än den senare.

  Problem med Skoda 7-växlad DSG-växellåda

Hur snabb är 2023 Skoda Kamiq?

2023 Skoda Kamiq är i nivå med sina rivaler när det gäller toppfart. Den är dock något snabbare men långsammare att accelerera än 2023 VW T-Cross. 2023 Skoda Kamiq har en topphastighet på 134 mph och den kan accelerera från 0 till 60 mph på bara 7,9 sekunder. Observera att denna hastighet är baserad på den kraftfulla 1,5-liters TSI bensinmotorn.

Slutsats

Skoda Kamiq 2023 är en av de finaste subcompact SUV:arna på marknaden. Den här enheten är kompakt, praktisk, pålitlig och går bra att köra. Den ser också elegant och modern ut med bra säkerhetsbetyg. Trots detta krävs korrekt skötsel och underhåll för att undvika allvarliga reparationer och säkerställa att bilen håller längre.

Sammantaget är denna bil bättre än de flesta av sina konkurrenter och den är utmärkt för familjen eller daglig användning. Den ger bra valuta för pengarna eftersom den ger mer för mindre. Men tillverkaren bör förbättra vind- och vägbuller för att göra den ännu bekvämare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts