Skoda Roomster automatiska problem

Skoda Roomster

Skoda Roomster automatisk är en liten familjebil som tillverkades 2006-2015. Denna femdörrars hatchback är pålitlig och rymlig med exceptionella prestanda. Ändå kommer denna bil också med flera problem som användarna bör känna till. Så vilka är Skoda Roomsters automatiska problem?

Vanliga problem med Skoda Roomsters automatmodeller är bromsproblem, växellådsproblem, bränsleläckage, elektriska problem och felaktigt rattlås. Dessutom har vissa användare också rapporterat att de har problem med turboladdare, överdriven oljeförbrukning och felande bränsleinsprutare.

Mer om olika problem med Skoda Roomster.

Vilka är de vanligaste problemen med Skoda Roomster automatiska modeller?

Problem med växellådan

Även om Skoda Roomster-modellerna med automatisk växellåda håller längre än modellerna med manuell växellåda tenderar de att ha fler problem. Observera att de flesta av dessa problem uppstår när bilen lägger på sig flera mil. Några av de problem med automatisk växellåda som rapporterats är att växlar glider, misslyckad växelkoppling och växlingsflagor.

Om du har problem med växellådan måste du besöka en professionell mekaniker för inspektion innan reparationer eller byten görs.

Bromsningsproblem

Många användare av Skoda Roomster automatic har rapporterat att de har problem med bromsarna. Detta problem är vanligt i Skoda Roomster som används i kalla eller snöiga områden. Dessutom orsakas detta problem normalt av en reva eller läcka i bromsförstärkarens vakuumslang.

För att åtgärda problemet måste du byta ut den skadade vakuumslangen till bromskraftförstärkaren.

Överdriven oljeförbrukning

Detta är ett annat vanligt problem som Skoda Roomster automatiska modeller upplever. Detta problem är dock vanligare i Skoda Roomster 1.2 TSI bensinmotor. Dessutom uppstår detta problem tidigt och kan orsaka allvarliga motorskador om det inte kontrolleras i tid.

  Vanliga problem med Skoda Citigo

Observera att huvudorsaken till detta problem är en läcka runt kolvringarna. Det kan dock också bero på slitna tätningar eller packningar. Därför bör du se till att en professionell mekaniker inspekterar bilen innan du byter ut eller reparerar någon av delarna.

Felaktigt rattlås

Ett defekt rattlås är kanske inte lika farligt som en defekt ratt, men det bör åtgärdas för att undvika faror för bilen. Ett felaktigt rattlås kan nämligen låsa bilen när du vill använda den. Dessutom orsakas ett dåligt rattlås vanligtvis av en igensatt kuggstång eller en felaktig servostyrnings kuggstång.

Detta problem kan åtgärdas genom att antingen rengöra den igensatta kuggstången eller byta ut den om den är skadad.

Bränsleläckage

Det här problemet var utbrett i Skoda Roomster automatiska modeller som tillverkades mellan 2011 och 2015. Tillverkaren återkallade dock de berörda modellerna och problemet åtgärdades. Skoda konstaterade att problemet orsakades av vibrationer som överförs till bränslefilterkåpan på grund av tryckpulser i bränsleledningarna.

Dessutom gjorde detta problem att bränslefiltret spräcktes i området för matningshalsen och att bränslet läckte ut.

Problem med turboladdare

Skoda Roomsters automatiska 1.2 TSI bensinmotor är en av de mest problematiska motorerna från denna modell. Förutom att den här motorn har överdriven oljeförbrukning har den också problem med turboladdare. Några av symptomen på en dålig eller trasig turboladdare är dålig acceleration, effektförlust, överdriven avgasrök och ökad bensinförbrukning.

För att åtgärda detta problem måste du byta ut den felande turboladdaren.

Bränsleinsprutare som inte fungerar

Bränsleinsprutare på Skoda Roomster är kända för att sluta fungera efter en tid. Några av tecknen på en trasig bränsleinjektor är motorfel, minskad motoreffekt, bilen startar inte, dålig bensinförbrukning och tomgångskörning av motorn.

  Vanliga problem med Skoda Felicia

För att åtgärda problemet måste du byta ut de felande bränsleinsprutarna.

Elektriska problem

Elektriska problem är vanliga i Skoda-modeller. Skoda Roomster automatik är inget undantag. Några av de vanligaste elproblemen i den här bilen är fel på fläkten, felaktig generator, batteridränering och problem med startmotorn.

Om du vill åtgärda problemet låter du bilen inspekteras av en professionell mekaniker för att fastställa det verkliga problemet.

FAQ

Är Skoda Roomster pålitlig?

Ja, Skoda Roomster är lika pålitlig som andra Skoda-modeller. Många användare har applåderat deras prestanda och tillförlitlighet. Dessutom har de flesta tillförlitlighetsbyråer gett Skoda Roomster ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. Det enda problemet är den höga kostnaden för reservdelar.

Vilka Skoda Roomster-motorer är utrustade med en automatisk växellåda?

Överraskande nog är det bara en handfull Skoda Roomster-modeller som har en automatisk växellåda. Dessutom är båda de Skoda Roomster-modeller som har automatisk växellåda bensinversioner och inte dieselmotorer. De omfattar 2010 till 2015 års 1,2-liters TSI CBZB I4 turbomotor med turboladdning och 7-växlad automatisk växellåda.

Den andra motorn är en 2006 till 2015 års 1,6 MPI I4-sugmotor med 6-stegs automatisk växellåda. Resten av Skoda Roomster-utrustningarna har en manuell växellåda.

Är det dyrt att underhålla Skoda Roomster?

Nej, det är mycket billigare att underhålla Skoda Roomster än de flesta av dess konkurrenter. Detta beror på att bilen är mycket pålitlig och rapporterar få problem jämfört med sina konkurrenter. Å andra sidan är Skoda Roomsters reservdelar ganska dyra och det är även arbetskostnaden.

  Problem med Skoda 7-växlad DSG-växellåda

Hur länge håller Skoda-motorer?

Skoda är en av de mest pålitliga lyxbilarna på marknaden. Och eftersom deras motorer tillverkas av Volkswagenkoncernen är de mycket tillförlitliga. Med rätt skötsel och underhåll bör Skoda Roomster-motorn hålla i mer än 250 000 mil.

Vilken motor har Skoda Roomster?

Till skillnad från många Skoda-modeller har Skoda Roomster en enda generation med en enda uppgradering. Den kommer dock med flera motoralternativ som ger användarna flera alternativ att välja mellan. Den har både diesel- och bensinmotoralternativ.

Skoda Roomsters dieselalternativ omfattar motorerna 1,2-liters I3 TDI CR, 1,4-liters I3 TDI PD, 1,6-liters I4 TDI CR och 1,9-liters TDI PD. Tvärtom erbjuder den också flera bensinalternativ, bland annat 1,2-liters I3 HTP-, 1,2-liters I4 TSI-, 1,4-liters I4 16V- och 1,6-liters 16V-motorer.

Bottenlinje

Oavsett om du väljer en Skoda Roomster med automatisk eller manuell växellåda kommer du sannolikt att möta samma problem med en liten variation. Båda växellådorna är tillförlitliga men det automatiska alternativet är det mer hållbara valet. Den manuella växellådan är tvärtom mindre kostsam att underhålla.

Med det sagt kommer din Skoda Roomster automatmodell att hålla längre om den underhålls och sköts på rätt sätt. I genomsnitt bör den hålla i minst 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts