Ford Bronco 1.5 Ecoboost Problem

2023 Ford Bronco Sport

Ford Bronco har gjort en triumferande återkomst på marknaden, och sedan dess flockas människor till Ford-återförsäljare för att köpa en. Den nya Bronco introducerade också den helt nya Bronco Sport, en mer vardaglig version av Bronco med mindre motorer, en mindre storlek och en mindre prislapp.

Ett av motoralternativen för Ford Bronco 2021 är 1.5L EcoBoost-motorn, som är känd för sin bränsleeffektivitet och imponerande effekt. Men som alla fordon har Ford Bronco 1.5L EcoBoost-motorn sin beskärda del av problem som ägarna bör vara medvetna om.

Dessa problem kan variera från mindre, lätt fixbara hicka till mer allvarliga problem som kan påverka fordonets prestanda och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i några av de vanligaste Ford Bronco 1.5L EcoBoost-problemen som ägare har rapporterat.

De vanligaste Ford Bronco 1.5 EcoBoost-problemen inkluderar kylvätskeläckage, turboladdarproblem, bränsleinsprutningsproblem, problem med brända tändstift och spolar och koluppbyggnad. Vissa av dessa kan vara riktigt allvarliga och kan resultera i oerhört dyra reparationskostnader, vilket är anledningen till att vi måste prata om dessa i mer detalj nedan!

Kylvätskeläckage

Det verkar som om det har rapporterats flera fall av kylvätskeläckage i Ford Bronco Sport utrustad med den populära 1.5L EcoBoost-motorn. Kylvätskeläckagen kan leda till motorskador, med kylvätska som läcker in i cylindrarna och orsakar en feltändning eller allvarlig överhettning som kan skada motorn bortom reparation.

Enligt en stämningsansökan som lämnades in 2020 påverkar de påstådda kylvätskeläckageproblemen mer än en Ford EcoBoost-motor, inklusive 1,5L EcoBoost-motorn, som används i Ford Bronco Sport. Andra rapporter tyder på att 1.5L EcoBoost-motorn har avbrutits på grund av återkommande problem med kylvätskeläckage, men detta har inte bekräftats av Ford.

  Är Ford Fusion en bra bil?

Problem med turboladdare

Turboladdaren på 1.5L Ford Bronco Sport är känd för potentiella problem som kan orsaka olika problem som att aktivera bilens limp-läge eller strömförlust/stallning. Vi har redan pratat om kylvätskeläckage men du skulle bli förvånad över att få reda på att dessa två problem faktiskt är kopplade till varandra.

Kylvätskan som lyckas läcka kan hitta sin väg in i turboladdaren, vilket är när du ser en hel del vit rök komma ut ur avgasröret. Om du fixar läckan tillräckligt snart kommer du att lösa problemet helt. Men om du inte gör det kan du hamna med allvarliga turbo-problem som kräver byte av turboladdare.

Problem med bränsleinsprutare

Täppta bränsleinsprutare kan också vara ett problem med 1.5L EcoBoost Bronco Sport-motorn och kommer sannolikt att orsaka dålig acceleration, ökad bränsleförbrukning och potentiellt till och med motorfel. För att åtgärda detta problem måste du utföra en inspektion av hela bränslesystemet med fokus främst på injektorerna.

Ibland kan du rengöra dem och allt kommer att gå bra, men många mekaniker och specialister rekommenderar att du byter ut spridarna om de blir för smutsiga eller inte har rengjorts på ett tag. Det är en bra idé att börja med den förra för att se vad som händer, och om detta inte hjälper, kan du sedan fortsätta att byta ut alla dina injektorer.

Brända problem med tändstift och spole

Dessa problem kan variera från att tändstiften slits ut i förtid till att de inte fungerar korrekt, vilket gör att motorn misständs eller går ojämnt. Smutsiga eller nedsmutsade tändstift kan också leda till problem med motorns prestanda, inklusive dålig bränsleekonomi och acceleration bland många andra prestandanackdelar.

  Vanliga problem med Ford 1.6 EcoBoost-motorn

Om dina tändstift blir utbrända i förtid måste du byta ut dem och samma sak gäller för dina tändspolar. Vissa anser att detta är en del av det vanliga underhållet, men det har förekommit många rapporter om utbrända tändstift och tändspolar långt före de rekommenderade underhållsintervallen.

Uppbyggnad av kol

1,5-liters EcoBoost-motorn, liksom många direktinsprutade motorer, är mer benägna att få kolavlagringar jämfört med äldre bränsleinsprutningssystem med port. Detta beror på att direktinsprutningsmotorer sprutar bränslet direkt in i förbränningskammaren och förbigår insugningsventilerna.

I traditionella portinsprutningssystem passerar bränslet genom insugningsventilerna, vilket i viss mån hjälper till att rengöra dem. Hur som helst är det bästa sättet att åtgärda detta att använda den så kallade Walnut-blästringstekniken för rengöring av kolavlagringar, som kommer att ta bort alla avlagringar och hålla din motor ren under många fler mil framöver.

FAQ-sektionen

Är Ford Bronco Sport bättre än Ford Bronco?

I grund och botten är Ford Bronco det verkliga flaggskeppet i uppställningen, vilket innebär att Bronco Sport inte är bättre. Detta återspeglas i prislappen för båda dessa modeller förutom att Bronco har fler alternativ att välja mellan, kraftfullare motorer och till och med verkliga högpresterande varianter som Bronco Sport inte har.

Men om du vill ha en bekväm SUV för daglig körning med effektiva motorer och en relativt överkomlig prislapp, har Bronco Sport detta över den normala Bronco Sport.

Är Ford Bronco Sport en terräng-SUV?

Bronco Sport har en robust och kapabel design, inklusive hög markfrigång, en tillgänglig 4×4-drivlina och terrängorienterade funktioner som ett Terrain Management System och tillgängliga terrängpaket. Den är byggd på en robust unibody-plattform och erbjuder olika terrängegenskaper som ett dedikerat terrängfjädringssystem, sladdplattor och terrängdäck.

  Är Ford Kuga plug-in hybrid en bra bil?

Den är inte lika användbar eller kapabel som den vanliga Bronco, men den kan fortfarande hävda sig utanför allfarvägarna, särskilt om du väljer en mer avancerad och bättre utrustad modell. Slutligen är eftermarknadsscenen blomstrande med alla typer av coola modifieringar för Bronco Sport som kan göra den ännu mer offroad-klar.

Ska jag köpa en Ford Bronco Sport?

Namnet Ford Bronco har stor betydelse på NA-marknaden eftersom Bronco alltid har varit en oerhört populär bil. Även om Bronco Sport inte är lika kapabel som den vanliga Bronco utanför vägen, är den mer kapabel än den vanliga Bronco på vägen.

Därför, om du är ute efter en vägorienterad SUV som kommer att göra allt du begär av den, bör du definitivt överväga att köpa Ford Bronco Sport.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts