Allt om 2023 Volvo V60 facelift

2023 Volvo V60

Volvo V60 är en kompakt lyxig kombibil som introducerades första gången 2010 och senare ersattes av den andra generationen 2018. För modellåret 2023 ger Volvo V60 en subtil uppfräschning som syftar till att göra bilen lite mer konkurrenskraftig i detta ganska trånga segment som mestadels domineras av tyska biltillverkare.

Förändringarna för 2023 års V60 omfattar bland annat milda hybridmotorer som nu är standard i hela sortimentet, mer räckvidd för Recharge-modellen, något uppdaterad styling, dolda avgaser, ett nytt Google-baserat infotainmentsystem, en omdöpning av trimnivåerna till Core-, Plus- och Ultimate-modellerna, nya fälgdesigns, uppdaterade exteriörfärger och små förändringar på insidan.

Förutom dessa förblir V60 samma som 2022 års modell, vilket inte är något dåligt eftersom V60 är en riktigt smart kombi. Alla motorer är baserade på den välkända 4-cylindriga 2,0 l Volvomotorn men finns i både mildhybrid- och PHEV-form.

Designen är nästan densamma som 2022 års V60 med endast små förändringar på stötfångarna, färgerna, fälgarna och avgasspetsarna är nu dolda. Så om du vill veta allt om 2023 Volvo V60 facelift, se till att läsa den här artikeln!

2023 Volvo V60 facelift – Drivlinan

Volvo V60:s motoruppsättning börjar med den 4-cylindriga B5-motorn med 2,0 liter och 250 hästkrafter som nu får mildhybridteknik för att hjälpa den att bli lite mer sparsam och få bättre gasrespons tack vare ett litet 48-voltsbatteri som arbetar i tandem med motorn. T8 Polestar Recharge PHEV får en 2,0 liters 4-cylindrig motor och en elmotor för en kombinerad effekt på 455 hk och en tid på bara 4,4 sekunder från 0 till 100 km/h.

  Varför slutade Volvo att tillverka C30?

Ingångsmodellerna kommer med FWD medan de högre modellerna kommer med AWD. Alla motoralternativ är kopplade till den välbekanta 8-växlade automatlådan som växlar smidigt och sömlöst och passar V60s karaktär perfekt. Du kan förvänta dig 22/31MPG med 250hp-modellen medan Recharge PHEV kan uppnå 74MPGe med upp till 41 miles ren eldrift.

V60:s drivmedelsalternativ är smala, men alla är trevliga och kraftfulla, mer än vissa av de tyska konkurrenterna.

2023 Volvo V60 facelift – Design och körning

Som vi nämnde i början får V60 några nya uppgraderingar i hela modellutbudet för modellåret 2023, och de mest märkbara yttre uppgraderingarna är nya färger, nya fälgdesigns, något annorlunda stötfångare och dolda avgasspetsar. Interiören är lika smart som alltid, men du får nu också ett Google-stött infotainmentsystem som är mycket bättre än tidigare.

Körupplevelsen är klassisk Volvo, bilen försöker inte vara överdrivet sportig men är ändå följsam, kylig och riktigt bekväm. Bullerisoleringen är riktigt bra och bilen är verkligen lätt att köra. Den känns bäst på en motorväg, men den är inte för stor för att inte köras i staden.

2023 Volvo V60 facelift – Tillförlitlighet och vanliga problem

2023 Volvo V60 är inte ute ännu vilket innebär att vi inte riktigt kan bedöma hur pålitlig den faktiskt är. Men eftersom V60 bara är en facelift från den tidigare 2022-modellen innebär det att den borde klara sig ungefär som 2022-modellen. De flesta tillförlitlighetstabeller och undersökningar graderade V60 som okej, men inget speciellt.

  Vilket är säkrare, Tesla eller Volvo?

De vanligaste problemen med V60 är relaterade till mjukvara, lös fjädring, problem med det automatiska nödbromssystemet, problem med fasthållningssystemet och eventuellt även olika elektriska problem.

2023 Volvo V60 facelift – värde och praktiska egenskaper

2023 Volvo V60 facelift börjar på 49 895 dollar för trimnivån Core medan Ultimate-modellerna kostar 55 195 dollar. Toppmodellen V60 Cross Country Polestar Engineered kostar 71 645 dollar, men den erbjuder dig i stort sett allt du kan få med V60. På det hela taget ställs V60 mot hård tysk konkurrens och när det gäller priset finns det inte mycket mellan dem.

Praktiken är utmärkt eftersom V60 är en kompakt till mellanstor familjekombi med tillräckligt med plats för en familj och en hund. Sikten är riktigt bra, de invändiga skåputrymmena är riktigt bra, bilen har massor av USB-portar och är verkligen lätt att leva med och navigera i stan.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en 2023 Volvo V60 facelift?

Om du är ute efter en familjevagn finns det en hel del bilar att välja mellan. Anledningen till att du ska välja Volvo är om du vill ha en plug-in-modell som också är kraftfull och sofistikerad. Volvo tillverkar de bästa hybridmodellerna i den här klassen och det är därför som den tar priset för de flesta familjer eftersom den är prisvärd att köra och har en hyfsad EV-räckvidd.

Om du å andra sidan inte gillar Volvos design och du inte anser att Volvo-märket är tillräckligt premium kan du svänga dig till en av tyskarna, vilket många tenderar att göra.

  Vanliga problem med Volvo XC40

Vilka bilar konkurrerar med Volvo V60 från 2023?

Audi A4 Avant är sannolikt den hårdaste konkurrenten till V60 på samma sätt som V60 Cross Country konkurrerar med Audi A4 Allroad. Andra konkurrenter är BMW 3-serien Touring, Mercedes-Benz C-klass Wagon, Volkswagen Passat Variant och eventuellt även Jaguar XF kombi.

Av alla dessa är Mercedes C-klass den nyaste och lyxigaste, Volvo har de bästa hybridmotorerna, Audi är den mest praktiska medan BMW och Jaguar är de roligaste att köra.

När kommer nästa generation av Volvo V60 ut?

Volvo V60 är baserad på S60-sedanen som inte har varit ute tillräckligt länge för att Volvo ska kunna erbjuda den i en helt ny skepnad. Det är troligt att tro att Volvo kommer att komma ut med den nya V60 någon gång under de kommande tre åren, och det verkar som om nästa generations V60-modeller kommer att vara helt och hållet hybrid- och elmodeller.

Därför är det vettigt att köpa V60 nu eftersom den inte kommer att förlora nämnvärt i värde inom kort, åtminstone inte innan den nya modellen kommer ut.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts