2022 Mercedes GLA vs Volvo XC40

Mercedes GLA 2022 är en enorm uppgradering jämfört med sin föregångare medan Volvo XC40 är första gången Volvo vågar sig in i det seriösa segmentet för lyxiga subkompakta SUV:er. Man kan lugnt säga att Volvos första försök är mycket bättre eftersom XC40 överträffar GLA på vissa områden.

Mercedes GLA är mer åtråvärd, snyggare både invändigt och utvändigt, men förlorar när det gäller praktiska egenskaper och utrymme. XC40 spikar SUV-essentialen medan GLA sitter på ett staket mellan en upphöjd hatchback och en riktig SUV.

Volvo är känt för sina överlägsna säkerhetsbetyg och sina fantastiska allsidiga köregenskaper. XC40 är en bättre familjebil men GLA är mer ungdomlig och lyxigare. Båda är fantastiska SUV:er som borde tillfredsställa även de mest krävande kunderna.

På det hela taget är GLA valet mellan de två eftersom den känns mer vågad och lyxigare. Ett Mercedes-märke får också ett mer premiummottagande, särskilt när man betänker att XC40 kostar mer än GLA i vissa jämförbara utrustningsnivåer.

2022 Mercedes Benz GLA – Den mest eftertraktade subkompakta lyxiga SUV:n

2022 Mercedes Benz GLA börjar på cirka 36 320 dollar för den 2,0 l inlines fyrcylindriga turbomotorn som ger 221 hk och 258 lb-ft vridmoment. Om du betalar ytterligare 2 000 dollar kan du utrusta GLA med Mercedes 4MATIC AWD-system som gör GLA mer kapabel i svåra väderförhållanden.

GLA ser mycket mer futuristisk och djärvare ut än XC40 både på insidan och utsidan. Oavsett vilken utrustningsnivå du väljer kommer du sannolikt att känna dig mer imponerad av GLA. GLA erbjuder ett mer sofistikerat infotainmentsystem och bättre övergripande interiörkvalitet.

  Vad är Mercedes BlueTec?

GLA erbjuder också en bekväm körning som är bättre än alla andra lyxiga subkompakta SUV:er på marknaden. GLA finns med AMG-utstyrsel och kraftfullare motorer som gör GLA mycket mer dynamisk och spännande att köra.

Du måste dock betala mer än 55 000 kronor om du vill ha en hyfsat utrustad topputrustad GLA AMG 45.

2022 Volvo XC40 – En fantastisk allround subkompakt SUV

Volvo XC40 börjar på cirka 34 100 dollar med en 4-cylindrig 2,0l-motor med antingen 187 hk och 221lb-ft vridmoment eller en mer potent 4-cylindrig 2,0l-motor med 248 hk och 258lb-ft vridmoment. Versionen med 187 hk kommer med FWD medan versionen med 248 hk kommer med AWD som standard.

Om du vill ha AWD och mer kraft måste du spendera minst 36 100 dollar, vilket innebär att XC40-modellerna i instegsutförande kostar en aning mindre än GLA. Men om du går uppåt i sortimentet och väljer alla önskvärda tillval kan XC40 faktiskt kosta ganska mycket mer än GLA.

XC40 erbjuder dock bättre SUV-essentialer vilket innebär att den är mer praktisk och betydligt enklare att använda. Den övergripande körupplevelsen är inte lika bekväm, men den känns mer SUV-liknande. Det finns en prestandaversion av XC40 men den kan inte mäta sig med GLA AMG-modellerna.

Överlag känns XC40 helt enkelt mer ordinär och mindre spännande än GLA. GLA är mycket mer ungdomlig och väcker betydligt mer intresse än XC40. Om du vill flyga helt under radarn och samtidigt njuta av en lyxig körupplevelse är XC40 perfekt för dig.

  Är Polestar och Volvo samma sak?

Slutsats – Mercedes Benz GLA är en bättre bil

Båda dessa subkompakta SUV:er köps på grund av deras lyxiga egenskaper och det är där GLA tar hem segern. Den känns helt enkelt mer exklusiv, spännande och lyxig. Därmed inte sagt att XC40 inte känns uppklassig, men att den snarare känns lite tråkig i jämförelse.

Om du har en familj är du dock bättre med XC40 eftersom den är mer praktisk och Volvos legendariska säkerhet är också något du vill ha i en familjebil. Prestandamässigt tar GLA också priset eftersom AMG-modellerna ofta till och med är dubbelt så kraftfulla som vissa XC40-modeller.

Mercedes-märket är mycket mer åtråvärt och de flesta anser att GLA ser bättre ut på alla områden. Effektivitetsmässigt är de nästan identiska vilket innebär att de största skillnaderna är lyx, komfort, utrymme och märket.

XC40 är mer praktisk, men GLA erbjuder helt enkelt mer av allt och ser mer exklusivt ut.

FAQ-avsnitt

Är Mercedes GLA mer tillförlitlig än Volvo XC40?

Volvo XC40 verkar ha ett något bättre förutspått tillförlitlighetsresultat jämfört med GLA. Detta är dock bara meningsfullt om båda dessa underhålls på rätt sätt och med lika skickliga mekaniker.

Tillförlitlighetsskillnaderna är så marginella att det är lite eller ingen mening att ens jämföra dessa två. Volvo-bilar tenderar dock att kosta mer att reparera eftersom de är lite mer komplexa i de flesta fall. Hur som helst håller båda dessa ett tillförlitlighetsresultat över genomsnittet samtidigt som de levererar ett överflöd av lyx.

  Vilken Mercedes har en tredje rad?

Håller Mercedes Benz GLA värdet bättre än Volvo XC40?

Mercedes Benz GLA är den mest eftertraktade subkompakta lyxiga SUV:n på marknaden, vilket innebär att den totala efterfrågan på GLA är konstant stark. XC40 är också en relativt populär subkompakt lyx-SUV, men den kan inte mäta sig med GLA.

Som sådan håller GLA sitt värde bättre än XC40, särskilt om den är utrustad med alla nödvändiga tillval. XC40 är också en subkompakt lyx-SUV som håller sitt värde ganska bra, men GLA är mycket mer populär och håller därför sitt värde bättre.

Är Mercedes Benz GLA effektivare än Volvo XC40?

Volvo XC40 är klassad till 22MPG i staden och 30MPG på motorvägen medan GLA erbjuder 22MPG i staden och 29MPG på motorvägen. Det innebär att båda erbjuder imponerande effektivitetsresultat med tanke på att deras motorer har mer än 200 hk vardera.

Nästan alla lyxiga subkompakta SUV:er erbjuder en 4-cylindrig 2,0 l motor med cirka 200 hk. Det är därför de är så nära matchade när det gäller alla motorrelaterade data, inklusive effektivitet, underhållskostnader och sofistikering.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts