2022 BMW X5 VS Porsche Cayenne – Vilken är bäst?

Att välja den bästa lyxiga mellanstora SUV:n är ganska utmanande eftersom det finns olika alternativ att välja mellan. De flesta SUV:er har förstklassiga material, högteknologisk interiör, lyxiga funktioner och exceptionella prestanda. Men vilken SUV är bäst mellan 2022 BMW X5 och 2022 Porsche Cayenne?

Om du vill ha en snygg, högpresterande och lyxig bil är Porsche Cayenne det bästa valet. Men om du vill ha rymlighet, säkerhet, komfort och en smidig körning är BMW X5 det bättre alternativet. Dessutom hanterar Porsche Cayenne också bättre, men BMW X5 är billigare.

Vilken bil är bäst – Porsche Cayenne eller BMW X5?

Utseende

Om du älskar SUV:ernas traditionella låddesign kommer du att föredra BMW X5:s exteriördesign. Men om du älskar en modern och sportig design kommer Porsche Cayenne att vara din idealiska mellanstora SUV. På det hela taget ser Porsche Cayenne bättre ut och är en av de snyggaste bilarna i klassen.

När det gäller inredningen ser båda bilarna eleganta och lyxiga ut. Porsche Cayenne sticker dock ut, men BMW X5 är rymligare. Dessutom kan båda bilarna skryta med massor av högteknologiska och lyxiga funktioner som håller passagerarna underhållna och bekväma.

BMW X5 är något större eftersom den har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,3 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 68,7 tum. Medan Porsche Cayenne har en hjulbas på 114 tum, en längd på 193,7 tum, en bredd på 78,1 tum och en höjd på 66,8 tum.

  Har BMW X5 en tredje rad?

Prestanda

Porsche Cayenne och BMW X5 är några av de bäst presterande SUV:erna i sin klass. Dessa mellanstora lyxiga crossover-SUV:er har kraftfulla motorer som ger exceptionella prestanda. Båda bilarna har tre motoralternativ, med en basmotor, en prestandamotor och en plug-in hybrid.

BMW X5 har xDrive40i/sDrive40i, xDrive45e Plug-in Hybrid och M50i. Porsche Cayenne har å andra sidan en V-6-motor, en V-6-motor med dubbelturbo och Plug-in Hybrid. Alla dessa bilar presterar utomordentligt bra, där bas- och Performance Porsche Cayenne presterar bättre än BMW X5 bas- respektive Performance-modellerna.

Basmodellen av Porsche Cayenne producerar upp till 355 hk, medan basmodellen av BMW X5 producerar upp till 335 hk. När det gäller prestandamodellerna producerar Porsche Cayenne Turbo GT upp till 631 hk och kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder. Medan BMW X5 M producerar upp till 600 hk och kan accelerera från 0 till 60 på 3,7 sekunder.

Komfort och lastutrymme

Om du är en person som reser mycket och vill ha en smidig och rymlig bil är X5 den perfekta bilen för dig. Förutom att BMW X5 har en kraftfullare motor erbjuder den också ett större lastutrymme än Porsche Cayenne. Dessutom har den också ett alternativ för tredje raden, vilket Porsche Cayenne inte har.

Dessutom är BMW X5-sätena bekvämare än Porsche Cayenne-sätena, men Porsche Cayenne-sätena är lyxigare och mer exklusiva än BMW:s. Detta beror på att Porsche Cayennes säten är mer trånga jämfört med BMW X5-sätena.

  Vem får flest tjejer - BMW eller Mercedes?

Pris

Porsche Cayenne är något dyrare än BMW X5. Om du jämför deras basmodeller kommer du dock att upptäcka att BMW X5-basmodellen erbjuder fler funktioner än Porsche Cayenne-basmodellen. Du får alltså mer värde genom att köpa BMW X5 än Porsche Cayenne.

Till exempel saknar basmodellen av Porsche Cayenne som går för cirka 70 350 dollar många av de förarassistansfunktioner som ingår som standard i BMW X5-basmodellen, som går för cirka 61 190 dollar. På det hela taget har de här två bilarna många gemensamma funktioner, och det är en fråga om preferenser och budget.

FAQ

Vilken bil är mest tillförlitlig – BMW X5 eller Porsche Cayenne?

Det här är en svår fråga eftersom båda dessa bilar rankas lågt i tillförlitlighetsbetyg. Porsche Cayenne är dock något mer tillförlitlig än BMW X5 eftersom den registrerar färre problem. Dessutom är BMW:s reservdelar några av de dyraste, vilket innebär att X5-användare kommer att behöva lägga något mer pengar på reparationer än Porsche Cayenne-ägare.

Vilken bil är snabbare – BMW X5 eller Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne är den snabbare bilen. BMW X5 M må prestera enastående, men Porsche Cayenne Turbo är fortfarande snabbare. BMW X5 har en topphastighet på 177 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,8 sekunder. Porsche Cayenne Turbo har däremot en toppfart på 186 mph och kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder.

Vad är den högsta körsträckan för Porsche Cayenne?

Porsche Cayenne är ett av de finaste lyxmärkena på marknaden. De tillverkar också avancerade, lyxiga och snygga bilar. Porsche Cayenne är en av de mest pålitliga Porsche-modellerna på marknaden. Om den underhålls på rätt sätt kan den gå över 200 000 mil. Men i genomsnitt håller den mellan 150 000 och 250 000 mil.

  Vilken BMW är bäst för drifting?

Vilken bil håller längre – Porsche Cayenne eller BMW X5?

Vid en yttre titt kan BMW X5 tyckas vara mer hållbar än Porsche Cayenne. Tvärtom håller Porsche Cayenne längre än BMW X5. Till exempel håller de flesta BMW X5-modeller något över 100 000 mil, medan de flesta Porsche Cayenne-modeller håller något över 150 000 mil.

Så om du vill investera i en begagnad bil med många mil på vägmätaren kan Porsche Cayenne vara det bättre valet.

Vilken bil är dyrare att reparera och underhålla – Porsche Cayenne eller BMW X5?

BMW X5 och Porsche Cayenne är några av de dyraste mellanstora lyxiga SUV:erna att reparera och underhålla. BMW X5 har dock fler problem att hantera än Porsche Cayenne. Dessutom är BMW X5-delar dyrare att skaffa än Porsche Cayenne.

Sammanfattning

BMW X5 och Porsche Cayenne är några av de bäst presterande mellanstora SUV:erna på marknaden. Trots detta passar BMW X5 bäst för personer som söker en rymlig, bekväm, säker och smidig körning. Porsche Cayenne passar däremot bäst för personer som letar efter högpresterande, snabbare, lyxiga och snygga SUV:ar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts