Vilken BMW är bäst för drifting?

Vilken BMW är bäst för drifting?

De flesta BMW-sedaner och 2-dörrars kupéer har bakhjulsdrift, vilket är mycket lämpligt för drifting. Det finns dock en BMW-modell som de flesta driftentusiaster älskar att börja med. BMW M3 E36 är den perfekta bilen för drifting och dessutom är den också relativt billig.

BMW M3 E36 – den perfekta bilen för drifting

När man pratar om drifting, om man inte är professionell och tävlar, står körglädje och tillförlitlighet som högsta prioritet. Många erfarna drifters har berättat att de började sin resa som racerförare eller drifters i BMW M3 E36. Det är en perfekt blandning av både tillförlitlighet och kraft.

BMW M3 E36 är den tredje generationen av BMW:s 3-serie som släpptes 1990. M3-versionen har en pumpad motor som kan passa alla dina sportbehov men är mest känd för drifting. Om din budget är mindre än 10 000 dollar kan du överväga att glömma M3 och i stället köpa en E36 328i med manuell växellåda. Om du svetsar diff:n kommer den att göra nästan lika bra ifrån sig.

Men om du siktar på den bästa möjliga instegs-BMW:n för drifting är BMW M3 E36 den perfekta bilen. Den har en 3,0 l bensinmotor med rak sexmotor som producerar 243 hästkrafter och 225 lb-feet vridmoment och kostar strax under 10 000 för att börja showen med. M3 E36 tar 5,5 sekunder för att nå från 0 till 62 miles per timme och kan nå en topphastighet på 155 miles per timme.

  Vilken är mest prestigefylld, Mercedes eller BMW?

M3 E36 hade sitt ursprung 1986 och blev inom kort en av de mest kända driftmaskinerna genom tiderna. Den andra generationen M3 blev verklighet 1992 med M50TU-motorn, som implementerades i både E36 och E34.

BMW M3 E36 Mått, fjädring och bromsar

BMW M3 E36 väger cirka 3175 lbs och har en längd på 174 tum och en bredd på 63 tum.
M3 är utrustad med en främre fjädring av MacPherson-fjädrar med fjädrar och dämpare med antisladdsystem och en bakre fjädring av Multi-Link Z-axel med fjädrar. När det gäller bromsarna i E36 är de ganska tillförlitliga med främre 12,4-tums inre ventilerade skivor, två flytande rotorer samt ABS. De bakre bromsarna är 12,3-tums inre ventilerade skivor och ABS också.

BMW M3 E36 Motoreffekt och varvtalsområde

Lika styv som den här bilen ser ut på utsidan, lika styv, om inte mer styv, är den på insidan. Den drivs av BMW S50- och BMW S52-motorerna med raka sexor. Med ett maximalt varvtal på 7400 och ett mycket bra vridmoment på 236 vid 3600 varv per minut passar den här BMW:n perfekt för en driftmaskin. Föga förvånande för driftentusiaster kommer BMW M3 E36 med en 6-växlad manuell växellåda.
M3 var ursprungligen baserad på en E-30 3-serieplattform och numera är det inte lätt att hitta en solid plattform, stor kraft och manuell växellåda på samma gång. Den här bilen erbjuder allt för en nybörjare som vill börja drifta.
BMW E36 är ganska billig när den köps begagnad. Och bortsett från det har den en mycket pålitlig motor. Och om du inte skaffar M-versionen kan du alltid få ett insugningsrör från en 325 E36, du kan sätta in lite extra hästkrafter.
De andra möjliga motorvarianterna, förutom M, är bensinmotorerna 1,6 L – 1,9 L och dieselturboladdade 1,7 L och 2,5 L, som kan vara knepigare att drifta och inte rekommenderas för nybörjare.
E36 finns i 5-växlad manuell, 6-växlad manuell, 4-växlad automatisk och 5-växlad automatisk växellåda. För drifting är det bästa alternativet den 5-växlade manuella växellådan.

  Vilken BMW-motor är bäst?

BMW M3 E36 tillförlitlighet

När du köper en av dessa begagnade ska du vara medveten om fordonets körsträcka. Många användare rapporterar ofta att vattenpumpar och topppackningar är kraftigt skadade efter aggressiv användning. Och många E36-bilar har sett aggressiva förare genom åren.
Tänk på att många av dessa fordon har körts ända upp till 200k plus miles, och det kan påverka kraften. Och trots att det står mer än 200 hästkrafter på motorspecifikationerna kan det faktiskt vara något som liknar 180 hästkrafter i slutändan. Motorn är känd för att vara ganska oförstörbar, och än mer billig att reparera. Eftersom modellen översköljer marknaden finns det gott om reservdelar att köpa från.

Frågor om drifting med en BMW

Vilka är andra lämpliga BMW:er för drifting?

Nästan alla BMW med bakhjulsdrift och tillräckligt med vridmoment och hästkrafter är lämpliga för drifting. Förutom E36 är de mer lämpliga modellerna E30, E46, E90 och E92. Men i allmänhet är E30- och E36-motorerna mindre komplicerade än andra och mycket lätta att reparera. Inte bara det, utan de är också mycket mer tillförlitliga än nyare modeller.

Varför används nyare BMW-modeller mindre för drifting än äldre modeller?

Nya BMW-modeller är mindre tillförlitliga, kostar mer och är svårare att reparera. Förutom det håller de sällan lika länge. Det är ingen idé att skaffa en komplicerad motor som kostar mer och levererar något mer när man kan få samma resultat för en betydligt mindre summa pengar.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

Vilken är den mest pålitliga BMW:n som du kan driva med?

Om du kan hitta en äldre bensin-BMW med en V8 på 4,2 L eller 4,4 L bör du veta att dessa är några av de mest tillförlitliga motorer som någonsin har tillverkats, och till ingen överraskning producerar en så stor motor också tillräckligt med vridmoment och hästkrafter för att du ska kunna drifta. BMW:erna från 1996 till 2006 är också generellt sett de mest tillförlitliga modellerna som producerats.

Kan man driva BMW med automatisk växellåda?

BMW:er med automatisk växellåda kan drifta, men inte lika lätt som BMW:er med manuell växellåda. Automatiska bilar kan aldrig ge samma prestanda vid drifting som manuella bilar. Du kan drifta en automatbil genom att använda handbromsen eller nödbromsen för drifting. Båda dessa rekommenderas inte för nybörjare. Kör säkert.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts